Ministerie: ‘Times zaait paniek met onjuiste informatie over zuurstofconcentrators’

6
PAHO doneert zuurstofconcentrators aan Volksgezondheid
PAHO heeft zuurstofconcentrators gedoneerd aan Volksgezondheid.

Het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid is niet te spreken over een artikel over zuurstofconcentrators, dat vandaag in Times of Suriname verscheen. Volgens het ministerie verschaft de krant onjuiste informatie met deze ongefundeerde bewering.

In het artikel is aangegeven dat een derde deel van de zuurstofconcentrators, welke werden ingezet in de vierde COVID-golf bij zuurstofbehoeftige patienten, spoorloos zouden zijn. Het ministerie distantieert zich van deze bewering en betreurt het dat genoemde dagblad zonder toepassing van het hoor-en wederhoor principe deze onverantwoordelijke publicatie lanceert.

De zuurstofconcentrators zijn keurig opgeslagen en zijn onder controle. In de afgelopen periode hebben de beheerders van de zuurstofconcentrators een ’track and trace’ app ontwikkeld om het beheer en distributie te monitoren. De samenleving mag erop rekenen dat de zuurstofconcentrators beschikbaar zijn indien die ingezet moeten worden bij zuurstofbehoeftige patiënten.

“Met deze berichtgeving wordt er onnodig paniek gezaaid in de samenleving, terwijl bij delen van de samenleving er reeds angst gevoelens aanwezig zijn vanwege de explosieve stijging van covid-19 gevallen in de vijfde golf. Het Ministerie van Volksgezondheid doet daarom een beroep op de samenleving om de officiële berichtgeving van het ministerie te gebruiken als referentie en niet in te gaan op sensatienieuws”, aldus het ministerie.


6 REACTIES

  1. times of suriname , brengen steeds fake nieuws , zijn zij faya pepre , want die willen alleen maar paniek zaaien en iedere tak van de regering de grond in wil drukken, maar het zal hen niet lukken lafheid stort van zelf ineen en dooft als een nachtkaars
    gemodereerd

  2. Geen krant, geen journalist, spreekt waarheid! Alle berichten omtrent het falen van deze regering, worden tegengesproken als leugens en laster! Men verzint er maar op los, alleen maar om de regering in diskrediet te brengen!
    gemodereerd

  3. Poki de krant is paars gezind en de regering kan niets ondernemen als er een wapen op je rug gericht is
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.