Automobilist denkt dat bromfietser een dief is en rijdt op hem in

14
Man leent bromfiets van vriend en komt daarna niet meer terug
Bromfiets in Suriname (voorbeeldfoto)

Een automobilist in Suriname is opzettelijk ingereden op een bromfietser. Hij achtervolgde de man in Paramaribo, omdat hij hem voor dief aanzag. Hij had het vermoeden dat de man zijn bromfiets had gestolen en zich daarop verplaatste.

De automobilist heeft de bromfietser tot twee keer toe aangereden. Het slachtoffer sprong van zijn brom om te voorkomen dat hij verwondingen opliep. De bromfiets kwam vast te zitten onder de auto, waardoor de bestuurder niet kon wegrijden.

Het voorval begon toen de automobilist, wiens bom gestolen is, de bromfiets spotte en het vermoeden kreeg dat het vervoersmiddel van hem was. Hij begon de bromfietser te achtervolgen tot naar zijn woning. Daar stopte hij in een inrit in de buurt.

De bromfietser vermoedde dat hij werd achtervolgd en ging weer de straat op met zijn bromfiets. Hij reed naar de auto om te weten wie erin zat. De automobilist zat samen met een vrouw. Het is niet bekend wat er tussen de bromfietser en automobilist is besproken, maar de bestuurder heeft de bromfietser na het gesprek aangereden.

De automobilist werd aangehouden, maar is inmiddels heengezonden. Hij heeft zich vergist en zal de bromfietser vergoeden voor de schade.


14 REACTIES

 1. Ze worden in Suriname wat het strafrecht betreft steeds gekker; je mag een onschuldige bromfietser opzettelijk tot tweemaal toe aanrijden omdat je denkt dat hij je bromfiets gestolen heeft en je wordt zonder enige vorm van straf heengezonden als je belooft de aangerichtte schade te herstellen. Wat zou de (verkeers) crimineel mogen/moeten doen als hij de bromfietser had doodgereden, om zonder straf naar huis gestuurd te worden door de politie?
  gemodereerd

 2. @Henkes 7 januari 2022 At 00:46
  Het recht werkt anders dan jij denkt. Zowel in SME als NL werkt het anders.
  Het gebeuren is vast gelegd in een PV, Proces Verbaal. Dit PV gaat naar de OvJ, Officier van Justitie, en die beslist dan of er een rechtzaak, boete of andere straf moet volgen. Omdat/Als alle gegevens van de dader bekend zijn en er is geen vluchtgevaar dan mag de dader gewoon thuis de beslissing afwachten. Besluit de OvJ dat er toch vervolg moet worden dan gaat de zaak naar het OM. Ook het OM maakt vergelijkbare afwegingen.
  In dit geval is de zaak helder en is er voor het PV geen nader onderzoek nodig. Ook is er gaan kans dat de dader met bewijsmateriaal rommelt. Dan is het normaal dat de dader naar huis gestuurd wordt.
  Terecht want daarmee worden onnodige kosten voorkomen. Stel dat iemand voor een week wordt opgesloten en later toc niet tot een gevangenisstraf wordt veroordeeld. Dan kost dit de schatkist een hoop geld. Geld dat uitgegeven wordt bij de bewaking & opsluiting, maar ook nog eens geld als vergoeding voor de onterechte opsluiting en inkomensderving.
  Voor mij is het veel en veel belangrijker dat mensen leren om niet primair te reageren maar wat de juiste weg is. Ipv. “heet hoofd” te spelen had deze man gewoon een melding bij de politie moeten maken dat hij denkt te weten waar zijn brom is en moet de politie serieus reageren op dit soort zaken en onderzoek doen. Daar zou iedereen bij gebaat zijn.
  gemodereerd

 3. Zomaar speelt deze verkeerscrimineel voor Knight Ryder of Batman terwijl hij gewoon een Joker is.
  Als ik de bromfietser was zou ik een advokaat in de handd nemen en een spik splinter nieuwe brommer eisen want een gerepareerde zal haperingen blijven vertonen en nog een flink bedrag voor poging doodslag tot 2x toe en nog een bedrag voor de opgelopen mentale schade.
  Ik zou het gewoon voor hem drukken.
  gemodereerd

 4. Het is poging tot zware mishandeling CQ moord, en heen gezonden ?????
  Hebben die mensen K@ in hun hoofd, of misschien is de automobilist
  een vriend van de politie. ”Wat voor stronterij is dat man”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Heen gezonden…..aaai mi Gado! Dit is poging tot doodslag!! Het OM is door en door verrot. We zullen straks horen wie of wat de automobilist is en zullen zaken duidelijk worden!!
  gemodereerd

 6. Dus: nooit eigen rechter spelen.
  De automobilist moet eigenlijk ook voor poging tot doodslag veroordeeld worden.
  gemodereerd

 7. @henkes…ik snap het ook niet. Het wordt steeds gekker in het land. Niemand neemt ons nog serieus.
  Straks kan je iemand vermoorden en door sorry te zeggen mag je naar huis.
  je ziet al het gedrag van een groot deel van de bevolking. De rechterlijke macht wordt uitgelachen.
  gemodereerd

 8. Vreemd verhaal. Er zal vast meer achter zitten. Want als dieven en helers elke dag zo werden aangevallen dan vielen er elke dag honderden slachtoffers…
  gemodereerd

 9. Als de bromfietser was komen te overleden, dan had de automobilist ook naar huis mogen gaan, indien hij alle begrafenis kosten op zich zou nemen en ook nog een flinke schadevergoeding zou betalen aan de familie. Mocht er ook nog een gezin zijn, wie zou dat gezin dan maandelijks financieel bijstaan i.v.m. overlijden van de bromfietser?

  Het heeft er veel van weg dat elke Surinamer zelf het recht in handen neemt.
  Wet en regel worden niet door de overheid gehandhaafd en de burgers hebben er lak aan.
  Dit zie je ook wereldwijd gebeuren.
  gemodereerd

 10. Dit is bewust het leven van een mede verkeersdeelnemer in gevaar brengen. De automobilist heeft zijn auto als een wapen gebruikt om andere in het verkeer bewust uit te schakelen. Hiervoor moet hij vervolgd worden en zijn rijbewijs moet ingetrokken worden.
  gemodereerd

 11. Wat een idioot zeg die autobestuurder.
  Een 2x poging tot doodslag en dan er zo mee weg komen, dat kan alleen in Suriname.
  Waar is justitie als je ze nodig hebt?

  Sluit die idioot op voor een paar jaar.
  Voor eigen rechter spelen willen we allemaal wel eens, maar mag nu eenmaal niet!
  Voor hetzelfde geld rijdt hij de verkeerde dood!
  gemodereerd

 12. Als er in de politiek criminelen vrij mogen regeren en niet aangepakt worden dan zal de burgers ook denken waarom mag ik geen ctimineel zijn.
  Begin boven aan met de criminelen in de politiek aan te pakken.

  De rest zal 2 keer nadenken om een domme daad te verrichten.
  gemodereerd

 13. Auto en rijbewijs inbeslagnemen. Vervolgens moeten wij hier een inzameling organiseren voor de bromfietser (donatie rechtstreeks naar de beste advocaat in Suriname). Het moet niet nog gekker worden in Suriname, lijkt wel of de minderbedeelden vogelvrij verklaard zijn. Heengezonden, my peeeep!
  gemodereerd

 14. luci..k.. , die automobilist komt van de paarse verkeerschool en dan wordt het duidelijk
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.