Atompai: ‘Politiebond zal korpschef Prade niet laten vallen’

26
Mielando Atompai
Beeld: SPB voorzitter Mielando Atompai - (c) Facebook

Nadat vanmorgen bekend werd dat korpschef Roberto Prade uit zijn functie zou zijn ontheven, heeft de de voorzitter van de Surinaamse Politie Bond (SPB), Mielando Atompai, dit betiteld als ‘misleidende berichtgevingen van de minister van justitie en politie‘.

Volgens de berichtgeving zou het bevoegd gezag het besluit hebben genomen om Prade te ontheffen uit zijn functie. Dit werd hem meegedeeld door minister Amoksi. Ook het dagelijks bestuur van de SPB zou door de minister zijn ontvangen en op de hoogte zijn gesteld van het besluit, staat in een persbericht.

Maar volgens Atompai is de korpschef niet ontheven, simpelweg omdat ontheffing van een korpschef bij resolutie geschiedt. Verder is het een bevoegdheid van de president en niet de minister, aldus de SPB voorzitter. Hij zegt dat de minister niet weet wat zijn taken zijn.

“Na de mondelinge mededeling van de minister aan zowel de korpschef en de SPB, heb ik gelijk een brief naar de president gestuurd. Duidelijk hebben wij aangegeven voorstander te zijn om het korps te reorganiseren. De president heeft de bond gelijk uitgenodigd om dit vraagstuk uit te werken en samen te doen wat goed is voor het korps”, aldus Atompai. 

In een bericht dat hij op zijn Facebookpagina schreef zegt Atompai verder dat de bond Prade niet zal laten vallen, omdat hij tot nu toe heel goed werk heeft verricht. “Zet wie je wilt. Ma doe niet alsof Prade iets fout heeft gedaan“, schreef de voorzitter:


26 REACTIES

 1. Hij zegt dat de minister niet weet wat zijn taken zijn.

  en dat zegt de domme sukkel die in nl met geld loopt te strooien?
  en het hele korps schande heeft gebracht daardoor.
  enig uitleg of wat voor dom gelul uit deze man zijn smoel is per definitie al ongeloofwaardig.
  je zou met je grote smoel zelfs eens ontslag moeten nemen voor je schaamteloze acties.
  weet je wat een politiebond te vertellen heeft???
  HELEMAAL NIETS.
  deze ongekozen sukkel denkt iets voor te stellen.
  niemand heeft je gekozen sukkeltje, je bent daar neergezet, dus enige waarde heb je allang niet meer
  tijd dat je bonds-leden dat eens zien, want voor hun ben je echt niet bezig
  gemodereerd

 2. Dit was een politieke boopy trap, en zou er iemandt moeten geofferd en deze menr Prade zyn ze liever kwyt dan ryk , de lockdown hadt opgeheven moeten worden om het feit dat men onmogenlyk dit kon handhaven ,
  deze hele regering moet opstappen,het volk staat er niet goedt voor,vakbonden moet weg als de werknemers eissen niet goed behartigen,want ze hadden niet acoord moeten gaan met wat de regeing heefd voorgelegd, de IMF eissen kunnen de mensen niet aan ,en mnr Prade is kindt van het volk
  gemodereerd

 3. Karma is de biyaaz(rente in hetbhimdostaans) zou Satish hebben gezegd. Hij zegt het zelf dat hij in karma geloofd dan moet hij dit rustig accepteren.
  gemodereerd

 4. Wie denk je wel, dat je bent, dat JIJ gaat bepalen wie op welke positie moet zitten, adongpai???
  De regering mag zetten wie zijn wil om het beleid uit te voeren en je geeft aan, dat de korpschef niks fout heeftie gedaan. Dagelijks zoveel criminele zaken in ons land en de criminaliteit wordt erger. Dus er moet iemand komen, die no nonsens beleid gaan voeren en keihard de criminaliteit aanpakte zonder aanziens des persoons.
  En jij moet je mond houden, meneer geldstrooier, en zelf gaan werken en boeven pakken ipv brullen achter een bureau, adongpai.
  gemodereerd

 5. Er zijn een aantal fragmenten en beelden bekend die duidelijk maken dat Mielando Atompai zelf misleidend bezig is !

  Wij, het volk, willen deze volksmisleiders niet meer !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 6. Atompai: zeker niet gehoord van een vooraankondiging. De mondelinge aankondiging van de minister zal worden gevolgd door de schriftelijke resolutie en daarin zal duidelijk worden omschreven het waarom en wanner de korpschef moet verdwijnen.
  Atompai. U bent ook niet onschendbaar als vakbondsvoorzitter. Wegens dringende redenen kunt u worden afgezet door de rechter op verzoek van de minister van binnenlandse zaken.U bent meester in de rechten en hoort u dit dus beter te weten dan ik. Gronden: U heeft in Nederland met geld lopen strooien en mensen dus als dieren behandeld. Dit doe ik met mijn kippen. U heeft een ministriele opdracht (Veilig Suriname heette dat geloof ik) Naast u neergelegd en nu wilt u het ontslag van korpchef Prade tegenhouden. Wat een brutaliteit. Ook heeft u publiekelijk aangegeven dat u met de president en vice president over de reorganisatie bij de politie wilt praten en niet met uw eigen minister, die nog steeds uw baas is. Mijn professor zei altijd tegen mij: u wordt gehinderd door kennis en dat is in mijn ogen een dringende reden. Dus Atompai: wegwezen. Wij stellen geen vertrouwen in u meer.
  gemodereerd

 7. Of de heer Prade op zijn post nog kon blijven was een powerplay tussen de president en vice-president. De president wil vanaf het begin iemand van de VHP als korpschef. In dat geval zou er meer balans zijn in de leiding van Justitie en politie. Abop levert de minister en de VHP de korpschef. Vooral omdat Amoksie niet zo goed functioneert, zou een sterke kandidaat van de VHP op zijn plaats zijn. Of de criminaliteit door de wijziging minder zal worden, heb ik mijn twijfels over.
  gemodereerd

 8. AI boi poetini, nu kunnen niet allerlei duistere praktijken samen met Prado bekokstoofd worden en dat doet pijn. De geldstroom begint op te raken voor poetini.
  Regering pas maar op, de gestolen zware wapens kunnen door sommige randdebielen nu ingezet worden.
  Atompai is nu wat bang geworden voor pai-pai.

  Als de politie mensen atoempai zien als hun leider dan zijn ze allemaal corrupt, dus trek lering en doe het goede en kies voor land en volk en voor jezelf en je gezin.
  Gado de wi fesi mang!
  gemodereerd

 9. Heeft hij zoveel sterren, welk academie heeft hij gestudeerd. Volgengs atoombom de beste die er is!
  Ben benieuwd
  gemodereerd

 10. Ai boi poetini gefeliciteerd met je titel : “meester in de rechten” of is het om mensen op het verkeerde been te zetten?
  gemodereerd

 11. Is het nu duidelijk in welke positie de minister zich bevind.

  2/3 van het korps staat achter de bond en is corrupt. Corrupte douane, lamlendige bbs, beveiliging, puin bij de brandweer, op een begrafenis schietende penitentiaire bewakers, die dagelijks een crimineel ‘vrij’ laten en een uitgeholde dnv.
  Allemaal zonder uitzondering ndp’ers.
  De handel in drugs, illegaal hout en goud moet vrij zijn van controle.
  Snap dit nou een keer!

  Wat een fantastische bromki djarie vol met cactussen en vleesetende planten.

  Ondernemen tijdens werktijd is strafbaar…
  gemodereerd

 12. Net zoals Prade zich onaangetast voelde, zo ook deze Atompai. Zeer zeker is, dat hij, Atompai, de volgende zal zijn die uit het Korps gekiepert zal/moeten worden. Hij denkt heel wat van zichzelf omdat hij voorzitter van de Bond is, en noemt zich een “meester in de rechten”, maar wat voor een? Straks geldt ook voor hem : opgeruimd, staat netjes. En dan maar zien waar zijn grote mond dan goed voor is. Zoals hij en Prade, zijn er nog veel meer “ROTTE APPELS” in het Politie Korps, die de laan uitgestuurd moeten worden, voordat alles escaleert. Vele manschappen zijn onder verdachte voorwendsels aangenomen in het bestand, zonder de benodigde vereisten en keuringen te hebben ondergaan. Kijk maar hoe deze lui optreden. Met scheldwoorden en liederlijke taal wordt de samenleving aangesproken. De meesten beheersen ook niet de Nederlandse taal, nodig voor een goede communicatie, zowel in spraak en schrift. Hoe wil zo iemand een deugdelijke P.V. opstellen/neerpennen die begrijpelijuk is voor het O.M. en de rechter?
  gemodereerd

 13. Niet omdat het moet, maar omdat het kan!

  Doodse stilte rondom getrouw de laatste minister, die een ontiegelijke puinzooi heeft achtergelaten. Geen goede kleding, schoeisel of werkplek plus verrotte auto’s en ongetrainde manschappen en héél veel corruptie.
  Meneer krijgt nu de rest v zijn leven een minister-salaris, net als bellie, kilos, misi-django.
  En wie moet deze puinhoop opruimen.
  Nooit sprake geweest van een bromki djari.
  Duidelijke ndp verdeel en heers tactiek en jij trapt er ook nog in!
  gemodereerd

 14. Anopai lijdt aan grootheidswaanzin. Is er genezing voor hem?? Ik ben bang van niet of wacht, ja toch wel……ga toch van de bosjesbrug springen, jo idioot!
  gemodereerd

 15. Atoompaai weet natuurlijk waar de gestolen zware wapens zich bevinden en onder wiens handen ze zijn. Hij voelt zich daarom oppermachtig. Maar macht heeft een nare eigenschap dat als je het zelden gebruikt, het je nekt en als je het te vaak gebruikt, het je ook nekt. Atoompaai heeft niet geleerd hoe macht te gebruiken. Dat wordt zijn nekslag.
  gemodereerd

 16. Het ziet ernaar uit dat de President op het matje is geroepen is door een bondsvoorzitter. Voor enkelen (lees senielen) is dat de regel binnen een democratie.
  gemodereerd

 17. Ben benieuwd waar dit heen gaat! Prade eruit, een vriend van de President erin! Zo gaat dat in Suriname! Atompai zal ook niet lang op zijn machtspositie kunnen blijven zitten. Hij had natuurlijk allang moeten aftreden, na zijn optreden als weldoener in Nederland! Het politie apparaat is een lachertje, het ontbeert sowieso de middelen om doortastend te kunnen handhaven en een groot deel van het korps is incompetent voor het werk dat ze uitvoeren. Misschien krijgen we net als bij de Slm en de Dsb een blanke korpschef! Die zijn tenminste “neutraal” en superieur in wat ze doen!! Pfffffff
  gemodereerd

 18. Crimineel Poetingie heeft ambities. Hij wil ooit minister van Justitie en Politie worden. Kan iemand hem wakker maken?
  gemodereerd

 19. browny en konsensi al jullie paarse foute vriendjes zullen vervangen worden , want al die rotte appels stinken een uur in de wind en moeten heel snel verwijderd worden anders is zo dadelijk het hele KPS verrot
  gemodereerd

 20. Overal ter wereld komen er andere personen op bepaalde functies als er een andere regering komt, ook Suriname is geen uitzondering op.

  Korpschef was door ddb daar geplaatst, wellicht ook om zijn enige eigen belang te behartigen. Zie dat de minister van justitie en politie in die periode van ddb, ook familie was van ddb, nl, minister Stuart Getrouw.

  Zie de grote criminaliteit die er in Suriname heerste onder ddb en nu nog steeds niet onder controle is. vind je het gek dat Chan die zelf hoofdinspecteur en minister van Politie en Justitie was en in zijn periodes de criminaliteit veel lager was dan nu deze luitjes wil vervangen om het weer beheersbaar te maken en de samenleving een veilig gevoel te geven.

  Vele marrons en anderen zijn sterk vertegenwoordigd in de criminaliteit in Suriname. Zie de krantenberichten.

  Korpschef Prade is het niet gelukt de criminaliteit in Suriname beheersbaar te maken en de burger in Suriname een veilig gevoel te geven en het is daarom goed dat hij wordt vervangen door iemand waar president Chandrikaperkash Santokhi wel op kan rekenen en hij weet wat van hem verwacht wordt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.