VIDEO: Geen sprake van klassejustitie in Suriname zegt minister Amoksi

36
DubaiGang festival Bordo Suriname
Foto (c) Booster JB Booster/Facebook

Er is in Suriname geen sprake van klassejustitie. Wet en recht blijven gelden en een ieder die zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten zal beboet worden. Dat is naar voren gekomen in een gesprek dat het CDS maandag had met minister Amoksi over de hamvraag ‘Mogen delen van de bevolking normaal feesten?

Aanleiding hiervoor waren de vele feesten die afgelopen weekend gehouden werden. Zo heeft ABOP topper Joël ‘Bordo’ Martinus zondag een groot festival gehouden in Moengo, waar minstens 2.000 mensen aanwezig waren (foto) en de politie niet heeft opgetreden. Ook was er een dinnershow in Flamboyant park en diverse feesten in het hele land.

Amoksi erkent dat de handhaving tekort heeft geschoten. De politie had volgens hem inderdaad moeten optreden tegen de organisatoren van de events. “Wanneer de politie de meldingen binnen krijgt, dan verwachten we dat ze gaat optreden. En ze zullen ter verantwoording worden geroepen met de vraag ‘Waarom heb je niet opgetreden terwijl er duidelijke afspraken zijn om dat wel te doen”, zegt de minister.

Hij benadrukt dat er alsnog opgetreden zal worden tegen artiesten en organisatoren, ongeacht wie dat zijn: zonder aanziens des persoons garandeert hij.

Het gesprek dat minister Amoksi had met het CDS is hier terug te zien:


36 REACTIES

 1. Deze wanorde heeft de regering aan zichzelf te danken. Ze hebben hun vanaf het begin ook niet a d regels gehouden ….dan kan je moeilijk volk verwachten dat ze dat wel doen. Jammer want zo krijgen we covid niet onder controle. Misschien moeten een groot aantal feestende dood gaan …dan zal de bevolking luisteren.
  En ach..bordo is nou eenmaal een ego tripper die die ka heeft met zn aanhang en brengt ze in gevaar. jammer genoeg zien ze dat niet…ze zijn even stom als hem
  gemodereerd

 2. Geef bordo ontslag als directeur van nis. Meneer wilde testen als hij nog populair is. Weet je, bordo, dat je populair bent bij…..covid?
  gemodereerd

 3. Het systeem in Suriname rammelt van alle kanten. De hoogste baas (Chan) zelf heeft geen ballen om in te grijpen. Niemand in dat land durft de Abob aan te spreken. De minister komt achteraf met een hoop blablabla. De kritische DNA leden van de VHP zitten met de staart tussen de benen.
  gemodereerd

 4. Dat de emancipatie v/d Marrons nodig was is een feit , maar dat ze alle regels mogen overtreden is walgelijk, hun voorbeelden (Brunswijk en Bordo) zijn geen knip voor de neus waard en moeten echt tot de orde geroepen worden anders komt er een kloof tussen groeperingen die nu al onderliggind broeit.
  gemodereerd

 5. Hou gewoon je mond. Jij bent 1 van de vele ministers van deze regering die toont waardeloos te zijn. Ramadhin, Ramdin, Walden, Nurmohamed moesten allang weg en Levens. Zg blijven ministers van deze regering.
  Ze deugen niet.
  Zet iemand die bijna niet kan lezen of schrijven om kinderen les te geven. Dat is deze regering. Ze deugen niet
  gemodereerd

 6. Amoksi, achteraf de verantwoordelijken op het matje roepen, zet geen zoden aan de dijk.
  Begrijp je niet dat het kwaad reeds heeft geschied. Jou ministerie zit vol infiltranten uit de onderwereld. Met deze figuren ga je geen oorlog winnen, dus van de handhaving moet geen hoge verwachtingen hebben. Jij als abop-er moet toch ook geweten hebben dat er niet ingegrepen is op het feestje van bordo? Immers, je familie komt toch ook daarvandaan en daar heb je toch contact mee? Dus hou maar op met je slappe ge-o-ha en treed terug want, deze broek is veel te groot voor je. Jij en al je abop maatjes zijn een vloek voor su.
  Ik hoop dat je mijn zeer gezouten feedback op jou beleid leest, want wat jullie daar in su doen is gewoon aanmodderen (nederlanders zeggen, pappen en nathouden)
  gemodereerd

 7. Hoe veilig is Suriname met dit soort gasten in de politiek en in de regering ?
  De stemmen van deze gasten wegen zwaarder dan de stemmen van verstandige Surinamers !

  Surinaamse journalisten kunnen een hele grote en belangrijke bijdrage leveren aan een beter Suriname indien zij naast ongewenst gedrag ook gewenst gedrag belichten. En vooral gewenst gedrag toejuichen !
  Sensatie nieuws is als olie op het vuur in het onderontwikkelde en fragiele Suriname.

  Aksi yu srefi san yu kan du gi yu kondre.
  Kon mek Sranan switi baka.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 8. Ach..Suriname is een losgeslagen banane republiek!!!! Ze doen maar wat ze willen.
  gemodereerd

 9. Wat een kul verhaal van de minister. Hoezo op het matje roepen en vragen waarom ze niet zijn opgetreden?
  Brunswijk doet het Bordo doet het Atompai doet het etc en wie doet hun wat? Niemand toch.
  Bouterse veroordeeld wapens verdwenen bij bouterse zoon bouterse plaagt (zogenaamd) zelfmoord valuta van zoon Bouterse verdwenen uit kast politiebureau.
  Minister een grotere poppenkast kun je niet presenteren. Pak je kuierlatten en ga terug naar je club want het lukt je nu niet en nooit niet om leiding te geven aan Justitie en Politie
  gemodereerd

 10. Misschien heeft Amoksie gelijk en is er inderdaad geen klassejustiie in Suriname, maar als we kijken naar het huidige kiesdtelsel en het gedrag van Brunsie en Money Hond, dan kan Amoksie niet ontkennen dat we in Suriname zo iets als Marron Privilege hebben
  gemodereerd

 11. Ik zou niet veel verwachten van de overheid. Hoe vaak gaan deze gasten niet over de grenzen van de wet? Iedere keer is het weer “sorry, het was niet de bedoeling en het spijt ons”. En men gaat verder met het dagelijks leven alsof niets gebeurd is. Het welbekende “Zand erover” uitspraak.
  gemodereerd

 12. Heel grote aantallen vd Marrons in Suriname zijn niet aangepast aan de normen, waarden, grondwet van de republiek Suriname en Internationale Verdragen.

  Door de binnenlandse oorlog zijn vele van deze Marrons uit hun dorpen langs de rivieren en het oerwoud nu in stad Paramaribo en de kuststrook in Suriname terecht gekomen en zijn niet aangepast aan het leven in een stad of de kuststook in Suriname en tussen andere Surinamers.

  Ronny Brunswijk, Bordo zijn daar schoolvoorbeelden van. Je kan het bos niet uit hun halen, duurste kleding aandoen. Hun nek, mond en hoofd bedekken met kilo’s goud, dure westerse kledingmerken, dure auto’s, enz. Het blijven mensen met bosmanieren en gedrag. Ook het politieke stelsel zorgt ervoor dat deze leiders vd Marrons nu zoveel problemen in Suriname geven.
  Ze zijn niet aangepast en veroorzaken met dit gedrag heel veel problemen in de Surinaamse maatschappij.

  Het politiekse stelsen in Suriname moet zo snel
  als kan worden gewijzigd, waardoor de niet aangepaste Marrons hun plaats in de Su Mij in nemen. Op dit moment hebben ze ren te grote broek aan dat telkens van hun kint valt en je hun
  blote billen ziet. Grote groepen vd Marrons zijn nog gereed om op een normale manier om
  de gaan met de koloniale/ westerse manier van leven.

  Het zal meer tijd, scholing en opvoeding, enz vergen, voordat ze de eenvoudigste zaken ervan begrijpen. Het oerwoud kan je niet uit deze hoogbejaarde Marrons halen.
  gemodereerd

 13. Er is wel degelijk klasse justiie in Su. Vele politici die betrokken zijn in mega corruptie, drugs, massamoorden en bankroof zullen nooit berecht worden.
  gemodereerd

 14. ”Mooie LUL dat is achteraf gelul”,op het juiste moment had hij opdracht moeten
  geven om het feest te beindigen. Maar ik lees wie het feest heeft gegeven, het is een ronde hoofd, dus dat mag. Want hij is ook een ronde hoofd, zodoende!!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 15. Bala Amoksie gaat uiteraard mensen die op hem lijken niet “veroordelen” anders krijgt hij de wind van voren van vp…
  gemodereerd

 16. PFFFTTT alleen maar nonsens wordt er verklaart.
  Begin post Moengo goed te bemannen en te voorzien voor met meerdere voertuigen. Je kan niet maar één voertuig beschikbaar hebben, want als er meldingen komen kan men maar naar 1 plek. Voordat men de andere plek aan kunnen doen, moeten ze wachten totdat desbetreffend voertuig weer binnen is.
  Heb dat zelf ervaren.
  U moet ook naar uw manschappen luisteren.
  Vaak genoeg zie je dat er niet wordt opgetreden bij diverse figuren. Dus komt u niet met de verklaring dat er opgetreden wordt tegen mensen zonder aanziens des persoons.
  Ministers hebben zich ook schuldig gemaakt, want er is mooi gefeest met een dj en is er opgetreden tegen hen?
  Meestal zegt men de dingen, wanneer het onheil is geschied.
  U moet de daad bij het woord voegen.
  gemodereerd

 17. Wat een KMPP slappe vrienden politiek minister die alleen maar een groot salaris zit te ontvangen voor het niets doen.Waardeloze moksie meti
  gemodereerd

 18. Beste famiri, ik herinner mij ook een filmpje van een Brunsi bala jr. die een soldaat ging uitdagen, wat is van de brunsi geworden? Niets meer gehoord!!!! Hoe zit het met het wapen waarmee hij ging dreigen? was het gedekt of illegaal
  Het probleem van Chanwa is zodra hij Brunsi gaat willen corrigeren, dreigt Brunsi met een 2de binnenlandse oorlog en dat stort Suriname nog dieper in de ravijn.

  Helaas met sommige lieden kan Sur. niet groeien tot volwassenheid.
  gemodereerd

 19. Over een week of 2 zal/zullen er weer een dringend verzoek/dringende verzoeken om hulp in de vorm van medicatie en medische apparatuur evenals medisch personeel gedaan worden aan Nederland. Suriname staat gelijk aan een losgeslagen puber die denkt het leven aan te kunnen en later hulp moet inroepen van instanties om niet verder in de goot te belanden of ze met alle gevolgen van dien weer op de been te krijgen.
  gemodereerd

 20. Aller eerst de beste wensen!!
  De minister moet zijn woorden waarmaken en de verantwoordelijken bij de politie. op het matje roepen.
  Er is volgens de minister geen sprake van ‘klasse justitie’ in ons land, maar er wordt wel flink met twee maten gemeten en eventueel (niet) gestraft. Maar goed hij heeft het gezegd dus………

  Wie heeft niet gefeest, wie heeft zich aan het verbod gehouden, bijna niemand, noch van regeringskant noch van het volk (ik generaliseer een beetje). Iedereen was in feestelijke stemming zoals altijd rond deze tijd van jaar, Covid of niet. Ondanks de avondklok?????
  Het gedrag valt absoluut niet (nooit) goed te praten, maar Bordo en de Marrons alleen veroordelen gaat mij te ver. Ook de andere bevolkingsgroepen hebben flink gefeest, ik lees daarover nergens. Zij zien zich niet als fervente feestgangers, de balk in eigen ogen!!!!!!!!!!!!!!
  De reageerders vallen over de bewering van de minister dat er geen sprake is van klasse justitie, terwijl de reageerders zelf blijk geven van hun sterk “selectieve” verontwaardiging.
  Maar ach het zijn weer de Marrons, door enkelen hier op WKT weer zwaar racistisch bejegend. Wij Surinamers zullen het nooit leren, altijd afgeven op anderen.

  De Nederlanders hebben ook massaal gefeest, maar nergens lees je dat Nederlanders niet deugen. Dan komen enkele roeptoeters met hun racistische inborst stront over Suriname ( Marrons) gooien🤮🤮

   Passant, nooit gehoord van ‘sleutelpositie’ in de politiek door een kleine partij. Trouwens, de (jouw) VHP hoeft niet samen te werken met de ABOP. Het is haar eigen keuze, als ik jou was zou ik mij gaan verdiepen in het “waarom” , waarom de VHP toch is gaan samenwerken met de ABOP en de andere constructieve partijen zoals de NPS, buiten houden bij het nemen van belangrijke besluiten.
  gemodereerd

 21. 2000 mensen die aan het dansen en feesten zijn. Als deze feestvierders dezelfde vlijt zouden hebben bij de opbouw van dit land, dan was Suriname nu op een hoger level terechtgekomen. Maar alles over laten aan Chinezen, Javanen en Hindoestanen zal ook tot het gewenste effect leiden alleen moeten jullie niet zo zeuren dat jullie honger lijden.
  Lijdt de Javaan, Hindoestaan en Chinees honger?
  Mi mars Papa!
  gemodereerd

 22. Moet de minister persoonlijk naar Moengo rijden/vliegen om die marrons naar huis te sturen. Er is toch een kps, plus lokale politie, plus dc. Die man wordt bewust tegengewerkt met als doel, hem eruit te wippen.

  Geloven jullie nou echt dat een vervanger iets kan doen. Nee dus. Want, wordt het een vhp’er dan zullen ze weer klagen over die bromki djarie.
  Zetten ze brunsi af, dan wordt het geheid een binnenlandse oorlog. Wie tegen wie is nog de grote vraag, want suri zit vol gangsters;
  Jungle commando
  Tucajana commondo
  1982 commando
  Drugs commando
  Goud commando en Hout-commando.
  Dat wordt een Dejavu van jewelste. 80jr terug.

  Dit is geen grap, lekker het lot blijven uitdagen ipv solidair te zijn tegen het echte onrecht.

  Waar is aloe baba trouwens…
  gemodereerd

 23. Mini – ster Amoksi moet bedanken je ondergeschikte luistert niet naar je t betekent. Je mist discipline en leiderschap. Hoe kan zo iemand leiding geven aan onze korps een gedisciplineerd e organisatie. Mij maakt niet uit, als hij niet uit zijn woorden kan komen, maar een grammetje leiderschap heeft hij niet eens. Geen wonder dat hij krijgt geen respect van de onze KPS criminelen bond. Daad aan het woord toevoegen door schoonschip te maken binnen de KPS en Bordo publiekelijk te bespreken van zijn abnormale gedrag. Bordo is synoniem van domheid. Gezondheid van mensen in gevaar door asso – gedrag : Wil weten, als hij nog populair is.

  Andere organiseren evenementen, dus hij mag ook.

  Bordo, waarom spring je ook niet vanuit Bosje brug.

  Hopelijk worden deze Bende binnen 2 jaar de laan wordt uitgestuurd.

  Suriname en de Surinamers we verdienen beter!!
  gemodereerd

 24. Trouwens veel van die feestende marrons komen uit Frans Guyana. Die hebben genoeg euro’s en worden in geval van ziekte verzorgd in een Frans ziekenhuis. Hun enige affiniteit met suri is feesten en stemmen.
  gemodereerd

 25. Geen klasse justitie??? Ben je serieus ? Je naam zegt het al A Moksi alles je moksie. Nanga joe dre aai je tak geen klasse justitie. Frede baboeng
  gemodereerd

 26. Hiep hiep hoera voor Covid22 in Suriname. Genoeg gelegenheid om de ongevaccineerden te helpen hun weerstand te boosten. Maar Kenneth mie boi de politie inlichtingendienst functioneert uitstekend, feesten staan wekenlang op facebook maar je commandant weet niets.
  gemodereerd

 27. Als Bordo en de Vp iets doen,dan zijn alle marrons,hersenloze wezens.
  Zijn het de marrons geweest,toen 15 vooraanstaande Surinamers ,wreed uit het leven werden gehaald?
  Is het de marrons geweest,die de onafhankelijkheid,hebben genomen,terwijl men wist dat Suriname nog niet ready was?
  We zijn in Suriname,maar we nemen niet de tijd om elkaar,cultuur enz. te leren kennen.
  Doet iemand van een bepaalde bevolkingsgroep iets,dan zijn de rest allemaal monsters.
  Als mensen denken dat de marrons honger lijden,kunnen ze dat vergeten.
  Niet omdat er groep is die zich als beesten gedragen,met deze bedoeld ik de rovers,dan wil dat zeggen dat de marrons niet wil werken.
  Ga naar de dorpen,vele hebben hun kostgronden,er wordt zelf ook rijst enz. verbouwd.
  Anderen hebben met lede ogen gezien hoe meerdere kostgronden in concessies werd uitgegeven.
  Vele winkels in Suriname kunnen ervan praten,hoe marron vrouwen van pangies tot lakenstoffen komen kopen in grote aantallen om verder naar hun klanten te brengen.
  Zelf de regering kent zijn eigen mensen niet.
  Als simpele voorbeeld kan ik geven:weet je hoeveel euros een geborduurde pangie in Frans Guyana kost?
  Als wij aandacht zouden besteden aan het goede van elk bevolkingsgroep in Suriname wat handel betreft ,dan zouden er meer belasting gelden komen.
  gemodereerd

 28. Als deze groep straks aan de macht is. Zijn we totaal verloren. Chan heeft zich wreed laten chanteren
  gemodereerd

 29. Er mag nooit negatief gereageerd worden op de uitspattingen van de marrons.
  O wee als je dat doet, dan voelt met name 1 persoon zich geroepen om monden te snoeren.
  De meeste Surinamers die lak hebben aan wet en regel zijn wel marrons.
  Hun voorbeelden zijn Brunswijk en Bordo.
  Bij deze mijn mening over marrons, maar er zijn ook marrons die zich weten te gedragen zoals het hoort.
  gemodereerd

 30. Hier kan maar een oplossing voor gevonden worden meneer de president:
  1>> Ontslag uit alle openbare functies van meneer Bordo. Geen enkel platform mag er voor hem beschikbaar zijn om zijn onzin te verkondigen ook geen platform van een politieke partij.
  2>> Ontslag van de hoogste politie baas oneervol en zonder andere emoluenten anders dan opgebouwde pensioen rechten. Ontheffen is geen oplossing want dan wordt men beloond voor slecht gedrag.
  3>> Ontslag van de minister van Juspol
  4>> Indien niet akkoord door ABOP dan ABOP uit de coalitie en verder met een minderheidsregering.
  gemodereerd

 31. Ja Papa Jantje..de Hindustaan en Javaan lijden ookhonger. Kijk maar naar 1 voor 12 op YouTube.
  gemodereerd

 32. Mocht het weer een binnenlandse oorlog mag het hoogste orgaan “President” hulp inschakelen van buitenlandse strijdkrachten. Daar is hij voor bevoegd. En dan is het zo gebeurd met die jungle commando’s
  gemodereerd

 33. Benne benieuwt wat Belfort zal zeggen , en wat amoksi zegt nemen we met een korreltje zout , de vp staat boven hem.
  gemodereerd

 34. @ Esmerald

  Op je vraag waar aloe baba is, is dood eenvoudig te beantwoorden:
  Hij zit thuis zijn geld te tellen, en hoeveel hij overhield van zijn aloe.
  Die gasten horen al lang, onder het verkeerde kant van het gras te groeien.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.