Total lockdown in Suriname niet uitgesloten

15
total-lockdown-in-suriname

De Surinaamse minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin, sluit een total lockdown in Suriname niet uit. Dit naar aanleiding van de enorme aantallen dagelijkse nieuwe coronabesmettingen in Suriname.

De bewindsman zei dat in het Apintie TV programma To The Point. Maandag 3 januari werd een recordaantal aan dagelijkse nieuwe coronobesmettingen geregistreerd namelijk 745 positieve gevallen. Het werkelijke aantal zal iets hoger zijn omdat niet iedereen zich laat testen.

Ook het besmettingspercentage en het reproductiegetal (de R) zijn fors gestegen naar respectievelijk 43,9% en 8,86. Dat laatste wil zeggen dat 100 met COVID-19 besmette personen gemiddeld 886 anderen besmetten. Ter vergelijking: het reproductiegetal in Nederland is 0,95.

De maatregelen werden voor oud op nieuw al aangescherpt met een uitgaansverbod van 21:00 uur in de avond tot 5:00 uur in de morgen.


15 REACTIES

 1. Waarop wacht minister draaikont nog om over te gaan naar total Lockdown. Wanneer weet meneer Amar of de omicron-variant al in Suriname is of niet. Wat weet deze minister uiteindelijk wel.
  gemodereerd

 2. De minister heefd mooi praten maar om weer in full lockdown tegaan heefd suriname meer dan zeshonderdnegentig milioen dolar nodig. Dus maak dat maar aan de kat wys, gaat nooit gebeuren.
  gemodereerd

 3. Wat denkt deze minister van zichzelf ,om maar te roepen wat hij vindt, ga naar moengo en toon je dapperheid onder die bosbeesten, zeg ze om dieper zich te vestigen zodat het stadsleven zich kan herstellen.begin bij amoksi.
  gemodereerd

 4. Zat er aan te komen , bedankt feestvierders, bedankt organisatoren van feesten , bedankt Nederlanders en Nederlandse bandjes.
  gemodereerd

 5. Hij vergeet dat hij met zn total lockdown al voor hoop ellende had gezorgd.
  Deze mensen kunnen geen beleid maken, ze klooien maar wat.
  Neem iemand met verstand. Je hebt al hele ziekenzorg naar de klote geholpen
  De slechtste regering ooit die Su gekent heeft. Bouterse haalde ministers weg mr deze houden alle troep.
  gemodereerd

 6. Prima en eindelijk een minister met verstand.
  Snap wel dat mensen hier emotionele reacties achterlaten, maar daar win je de oorlog niet mee.
  Helaas heeft de minister ook te maken met een VP en diens achterban. Die gasten hebben lak aan regels en verpesten het voor het beschaafde deel van de bevolking
  gemodereerd

 7. Degene die dank je zegt. Bedank je doe-baai regering, incl schoonmoeder . Bedank ze vh openlatend vd grenzen. Bedank ze vh binnenlaten van al die
  Hollanders incl bandjes. Waar hebben de beleidsmakers gefeest met kerst en oudjaar? Gedeeltelijk thuis met fam en daarbuiten met friends, dus..

  Bedank je regering dat die dit allemaal toelaat, met ah hoofd ex minister van justitie
  gemodereerd

 8. Overal in Suriname wordt er gewoon gefeest ga ook naar de buiten plaatsen,de politie treed niet op en nu komen jullie met jullie totale lockdown gaat niet helpen,Dit zag ik al aankomen,echt een waardeloze regering
  gemodereerd

 9. Ik zou zeggen, gooi die feesttent een maand dicht. Total-lockdown wel te verstaan, want wie niet horen wilt, moet maar voelen. Het lijkt wel anarchie in Su.
  @Debby: het is onder bouta dat het zknfonds naar de klote is geholpen, ben je dat weer vergeten??? En bouta haalde een kneus weg en plaatste een andere, want zijn partij bestond uit allemaal kneuzen. Daarom is het land naar de klote!
  gemodereerd

 10. Suriname was al in een lockdown er komt een nieuwe aan. Gaat het helpen tijd zal het leren. Surinamers zijn dol op muziek en dans ook op nl radio hoor je heel veel vooral Kaseko muziek dagelijks waarop jongemannen schreeuwen los gaan.
  gemodereerd

 11. @ Debby

  Het is een mooie gelegenheid voor jou om te gaan solliciteren als
  beleidsmedewerkster van het Kabinet. Je hebt gelijk, Bouta
  haalde Mini – ster weg, ”om plaats te maken voor zijn vrienden”.
  Debby je waait met alle winden mee, kort samengevat je l..lt gewoon
  uit je nek!!!
  gemodereerd

 12. @ Sandra

  Zoek @ Debby op, dan kunnen jullie de boel overnemen.
  Jij als President, en @ Debby als ( Vieze President .)
  Dang mi sabi dat a kondré, o draai lik wan Indola !!!
  Een domme volk verdient ook niet goede regering,
  85% van het volk is precies zoals jij en Debby,(dom dus.)
  Helaas hebben de overige 15% niks te vertellen,
  het wordt gedomineerd door de stommelingen!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 13. J.zwartmans je lult ook uit je nek zo aanvallen @debby en s@andra . Zo deze 2 vrouwen aanvallen omdat je je man bent ben je niet persee intelligenter hoor in nederland boven de 20.000 besmettingen jullie zouden in Suriname een voor een van de wijdenbosch springen denk ik, maar in nederland gelukkig kalm @Sandra kan het weten want ze is zelf arts en niet alle artsen zijn gek. @ debby woont in Suriname ze kan het ook weten. Het volk weet meestal beter dan de leiders van het land. Suriname heeft geen Kabinet! Het heet anders.
  gemodereerd

 14. Ai boi, soso fatoe dja,…. hahahahaha
  J.Zwartmans,.. schaam je toch…het is toch duidelijk aan de didactische vaardigheden af te lezen dat Sandra een arts is.
  En, ‘Suriname heeft geen Kabinet! Het heet anders’

  Benieuwd hoe het dan heet? Dr. Sandra kan het ons vertellen,…tog Dokter???
  Trouwens, wanneer hebt u spreekuur en wat kost een consult?
  Kan dat ook via de webcam??? :):):)
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.