Politiepost Lelydorp al een maand zonder dienstvoertuig

25
Politiepost Lelydorp
Politiepost Lelydorp

Het politiebureau van Lelydorp zit al een maand zonder dienstvoertuig. Naar verluidt is de prowagen van Lelydorp uitgeleend aan politiebureau Paranam, terwijl het tweede voertuig defect is geraakt.

De manschappen van het bureau zijn afhankelijk van andere afdelingen of van derden. Zo werd de politie in de nacht van 1 januari 2022 door een security bedrijf opgehaald om een aanrijding aan de Houttuinweg te onderzoeken.

De politie kwam ruim een half uur na de melding pas ter plaatse. Bewoners van het ressort klagen steeds dat de politie te laat arriveert, nadat zij gebeld hebben.

Wanneer post Lelydorp weer over een prowagen zal beschikken is nog niet duidelijk.


25 REACTIES

 1. Er was wel geld om met een hele delegatie naar Dubai te gaan, maar niet om
  een dienst wagen te ( repareren cq kopen. ) Deze regering is dan ook niet beter
  dan de vorige, wat een kolére zooi man. Terwijl een goede dienstauto van de politie
  heel belangrijker is dan een dienst auto van de mini – ster. Want een mini – ster kan gewoon vervoerd worden met een prowagen! (Dat vind ik.)

  sari tori

  Jacko

  Jacko
  gemodereerd

 2. Dit is erg goed nieuws voor de rovers in de omgeving Lelydorp. Die kunnen nu ongestoord hun werk nu uitoefenen in dit regio.
  gemodereerd

 3. De minister van OW heeft zoveel auto’s teruggenomen. Heeft ze verkocht en deel voor de politie gehouden. Hoe komt het dat post Lelydorp dan 1 maand zonder wagen zit??
  Willen de zg journalisten dat niet weten?? Oeps nee dat is geen sensatie nieuws.
  Niet 1 of 2 dagen maar 1 maand al
  gemodereerd

 4. Oh God help de mensen van Lelydorp dat met niets naars gebeurt, als met spoed ambulance nodig hebt moet eerst politie komen en zij mogen de ambulancedienst bellen.
  Meneer de president Chan Santokhi en VP Brunswijk, jullie hebben wel geld om voor jullie eigen belang uit te geven, zoals heel veel bodyguards en die door meerdere auto’s worden begeleid. Zou het mogelijk zijn dat jullie beiden 1 á 2 auto’s inleveren voor de politie dat ze beter hun werk kunnen doen en ook de bewoners een veilig gevoel geven. Hoe jullie veilig willen zijn, misschien of ik weet het zeker dat ze veilig willen leven in hun eigen omgeving. Ministerie van OW, de heer Riad Nurmohammed u hebt vorige jaar auto’s in beslag genomen, kun u een paar auto’s rijklaar maken en goedgekeurd voor gebruik aan de politie geven? De auto die nodig zijn bij u in de opslagruimte houden, anders worden de auto’s voor janjoker gebruikt. Maken jullie een vuist met ministerie justitie en politie om de bewoners van Suriname te beschermen.
  Nog een vraag aan de president Santokhi, u woont omgeving Lelydorp en uw familie ook, stel dat een iemand van uw familie een ongeluk heeft gekregen en mag niet zomaar vervoer worden, ze hebben een ambulance nodig. Stuur u een ambulance zelf naar uw familielid of word u familielid net behandel als andere bewoners van Suriname?
  Hoop dat u geen uitzondering maakt omdat om uw familielid gaat en laat uzelf niet vernederen door de bewoners.
  gemodereerd

 5. Lelydorp is toch de plaats waar de President woonachtig is? nou dit zegt genoeg over het algemeen beleid van de President. Als in jouw eigen woonplaats geen orde en fatsoen is hoe kan je dan in staat zijn om orden te scheppen in het gehele land?
  Santokhi denk a tori
  gemodereerd

 6. De Doksenclub Suriname zal er nu wel spijt van hebben dat ze de Libanonweg te Lelydorp gerehabiliteerd hebben. Nu kunnen de boeven van Lelydorp en omgeving, niet gestoord door kuilen en politieautos op de weg, doksen gaan “kopen” bij de Doksenclub.
  gemodereerd

 7. Deze regering speelt “tje poti”, er is nergens geld voor, als het aankomt op de behoeftes van de burgers! Ook de veiligheid die nu zogenaamd word aangepakt, word uitgevoerd met het minimale! Dat is in schril contrast in vergelijking met de luxe en de overdreven beveiliging waarmee deze “lijders” zich omringt. Ergens klopt het niet..
  gemodereerd

 8. De dienstauto’s zijn onttrokken uit de voorraad dienstvoertuigen ter bescherming van de president, de v.p. en zijn excellentie mevrouw Santokhi.
  gemodereerd

 9. Natuurlijk is het schandalig dat dit gebeurd, maar waarom krijgt de huidige president de schuld van alles??
  Waarom hebben jullie niet de ballen om toe te geven dat jullie voormalige leider ruim 4 miljard US$ achterover heeft gedrukt en nooit een politie voertuig heeft aangeschaft??
  Het is toch onder zijn wan-bewind dat alles in verval is geraakt (scholen, wegen, sociaal stelsel, gezondheidszorg, mentaliteit, moraal, normen en waarden en gazomaardoor)
  Je kunt na 1.5 jaar regeren geen wonder verwachten van een regering die een land met een ccc status er bovenop moet helpen. Die Surinaamse mentaliteit, maakt meer kapot dan je lief is. En nou maar afwachten en zien als deze post geplaatst wordt.
  gemodereerd

 10. @ Henkes

  Out of topic

  Henkes ik werk niet meer, heb het vanaf mijn 17de jaar gedaan tot mijn 62ste jaar.
  Ben nu met pensioen en van mijn AOW te genieten, veel Surie’s denken dat alle Surie’Ned van een uitkering hier in NL leven. ”Ik alvast niet in ieder geval”.
  En ik werk nog steeds als vrijwilliger bij mijn oude werkgever en, ben als budy bij een bejaardenhuis.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 11. Lelydorp is allang geen dorp meer het wordt steeds meer een stad. De busroute Paramaribo-Lelydorp is de drukste van het land.

  Wanneer gaat de Juspol ook afkijken van andere omliggende landen en crossmotors inzetten. Je bent dan veel sneller op een plek dan een prowagen. Een crossmotor neemt ook minder brandstof dan een prowagen. Of moet Rudisa alsmaar rijker gemaakt worden…
  gemodereerd

 12. De meeste politieauto’s worden gebruikt voor beveiliging van regeringsfunctionarissen en een deel wordt privé gebruikt. Er blijf dan te weinig over om de burgers te dienen.
  gemodereerd

 13. Boeskowtoe weet jij hoeveel politiewagens gekocht zijn onder de vorige regering?? Waar klets je over. Chan zit al 1 1/2 , waarvoor?? Blijkt dt geen enkel geld gestolen is. Jullie maken je belachelijk. Achterlijk zootje.
  Kijk hoe smerig Su is, hoog wied en ow minister vernield tussenberm coppenamestraat en zet halve kokers vr bloemen. Steelt het zand. Deze regering is een vloek vr Su
  gemodereerd

 14. Nog even dit:
  Er zijn landen in de wereld die het gepresteerd hebben om hun land binnen 50 jaar op welvaartsniveau te krijgen (Maleisie, Dubai, Japan)
  Het enige verschil met su is dat men daar toch een iets andere mentaliteit heeft, die van aanpakken, leren, innoveren, vertrouwen maar vooral hard werken.
  Met name van dat laatste bakken veel Surinamers niets…..
  gemodereerd

 15. @Debby: Na de verkiezingen heeft jou voormalig leider, alle met overheidsgeld aangekochte voertuigen (dus met belasting of geleend geld gekocht) voor een appel en een ei van de hand gedaan. Je doet er goed aan je beter te gaan ontwikkelen. Immers je zit toch in Nederland, waar je alle kansen krijgt om nog wat van je leven te maken ipv de hele dag op wtk een heleboel onzin te verkondigen. Door een opleiding krijg je wat niveau en dat gaat je helpen hier over zaken mee te discussiëren.
  gemodereerd

 16. Waar is atompai met zijn spb nu. Laat hij de motorfietsen die bij het poc zijn geplaats gebruiken en geen herrie maken. Foei toch psb.
  gemodereerd

 17. JZwartmans, precies, de meeste Surinamers en Suri-neds zijn, net als de meeste mensen op aarde, normale hardwerkende mensen, die op een eerliike manier in hun onderhoud voorzien. Ik weet niet waarom het vooroordeel dat Surinamers luie mensen zijn, zo hartnekkig is. Nederlanders zijn over het algemeen hardwerkende mensen, maar toen ik nog in Nederland woonde ben ik een paar Bakras tegengekomen, waar de luiste Surinamers nog veel van zouden kunnen leren.
  gemodereerd

 18. Boesskowtoe 3 januari 2022 At 14:17
  Natuurlijk is het schandalig dat dit gebeurd, maar waarom krijgt de huidige president de schuld van alles??
  Waarom hebben jullie niet de ballen om toe te geven dat jullie voormalige leider ruim 4 miljard US$ achterover heeft gedrukt en nooit een politie voertuig heeft aangeschaft??
  Het is toch onder zijn wan-bewind dat alles in verval is geraakt (scholen, wegen, sociaal stelsel, gezondheidszorg, mentaliteit, moraal, normen en waarden en gazomaardoor)
  Je kunt na 1.5 jaar regeren geen wonder verwachten van een regering die een land met een ccc status er bovenop moet helpen. Die Surinaamse mentaliteit, maakt meer kapot dan je lief is. En nou maar afwachten en zien als deze post geplaatst wordt.
  ====================================

  Helemaal eens met deze waarheid.
  Ze kunnen het goede niet meer onderscheiden van het kwade en leggen bij elk wisse wasje, alles die tijdens deze regering gebeurt, onder een vergrootglas.
  Intussen gaan anderen wel vooruit en blijven deze abbanies met hun open gestrekte handen deze regering van alles de schuld geven.
  gemodereerd

 19. Profiteren van de welvaart van anderen in Europa en dan afgeven op Suriname getuigt ook niet van………..!
  Dat de vorige regering een grote puinzooi heeft achtergelaten kun je na anderhalf jaar regeren en ‘prudent’ beleid met een beetje fatsoen niet meer als argument gebruiken voor eigen falen.
  De politie heef geen auto ter beschikking komt door deze regering, zij stellen verkeerde prioriteiten, hetzelfde speelt zich af in andere sectoren. Het wordt tijd, dat mensen die slim hebben gestemd, wakker worden. Lever kritiek zodat deze regering alsnog gaat doen wat zij belooft heeft. Geen hapsnap, maar meer duurzaam beleid. Jip en Janneke.
  gemodereerd

 20. Debieus, je oude seniele gotrofather opa D, die de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname is, is de grootste vloek ooit van Suriname na de onafhankelijkheid.
  Er wordt vandaag alle kanten en op alle niveaus tegengewerkt door de paarse ratten, die nog steeds op vitale posten zitten.
  Erg zijn zoveel corruptie zaken, die nog onderzocht moeten worden. Noem maar op engel wat doen.Dan de paarse djamoe edes? Deng was deng smoelwerk tap na regering disi, terwijl de grootste etters aan de benjaminstraat en op leonsberg zijn.
  Wie spreekt die tegen? Die broko pranasi kan niet in 5 jaar worden hersteld, sebrefatas.
  De regering werkt en waarom er gewerkt wordt, worden er fouten gemaakt.
  En moet iedere fout, die individuele functionarissen maken, in de schoenen van de regering geschoven worden?
  Spiet kong, paarse ratten.
  gemodereerd

 21. @ Debby

  Daar heb je gelijk in, maar de wagens werden als privé voertuig gebruikt.
  Misschien kan je, je nog herinneren dat een agent, met zijn hel familie met
  een dienst wagen is gaan kamperen. En BBQ, en de wagen in brand gevolgen?
  Datti yu no sabie moro nanga yu krabita édé, volgens jou is deze regering een
  vloek voor SU. Dat klopt, ze hebben de kunu van je idool overgenomen!!!!

  @ Deels heb je gelijk, de landen die je beschrijft zijn anders samen gesteld
  In Japan wonen 98,8 % japanners, in Dubai zijn het rijke Sjeiks, en in
  Maleisie wonen er drie bevolkings groepen die niet werkschuw zijn.
  Chinezen Srilankezen Javanen, deze mensen zijn niet niet werkschuw als
  de meeste Surie’s met name de kroesharigen, ( de goede niet te na gesproken)
  Onze dagelijkse eten komt niet op je bord aanwaaien, maar de meeste Surie’s
  denken dat het wel zo is.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 22. Ik snap nu wrom de gros vd Surinaamse bevolking geen schande kent

  Ex minister van justitie kan het land niet runnen en ook de criminelen niet in toom houden. Te grappig
  gemodereerd

 23. inderdaad Boesskawtoe , die vorige plesident heeft ook nooit iets gedaan , alleen maar stelen van het volk
  gemodereerd

 24. Mini ster Kenneth ammoksie ZzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzZZZZZZZZ
  gemodereerd

 25. Ondanks alle tegenslagen in Suriname moet ik toegeven dat Lelydorp een mooi politiegebouw heeft.
  In de jaren 50, toen mijn grootvader nog buitengewoon agent van politie was, was het station niet meer dan een op een kippenhok lijkend gebouw, waarin hij meestal (zijn voorkeur) nachtdiensten draaide. Ik denk dat hij vanuit zijn graf heel jaloers naar dit gebouw zit te kijken.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.