Vijf vuurwerkslachtoffers afgelopen etmaal geregistreerd

1
SH Academisch Ziekenhuis Suriname

In het afgelopen etmaal zijn er in Suriname vijf registraties van vuurwerkongevallen bij de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gedaan. Het aantal meldingen is hier door naar zes gestegen.

Al deze geregistreerden werden door vuurwerk in de gelaatstreek getroffen. Bij drie gevallen is gebleken dat door anderen het ongeval te wijten is, terwijl in de andere gevallen de slachtoffers zelf met  vuurwerk bezig waren.

Tot nu toe is het jongste slachtoffer 11jr. (m),  terwijl het oudste 69jr.(v) is. Tot en met vandaag zaterdag 1 januari is het afsteken van vuurwerk vóór 24:00u. toegestaan.


1 REACTIE

 1. In geen jaren heb ik zo’n rustige jaarwisseling meegemaakt. De overheid zou de import van vuurwerk voor particulier gebruik moeten verbieden.
  De voordelen die dat zou opleveren zijn:
  Minder geluidsoverlast
  Minder luchtvervuiling
  Minder vuurwerkslachtoffers
  Geen verspilling van schaarse deviezen.
  En niemand moet me komen vertellen dat dat niet zal kunnen, want als.de overheid meerdere lockdowns na elkaar kan instellen, zonder al teveel protest vanuit de bevolking, kunnen ze een verbod voor de import van nutteloos consumentenvuurwerk ook zonder al te veel protesten vanuit de bevolking instellen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.