Vier doden bij woningbrand in Suriname

9
Vier doden bij woningbrand in Suriname

Een vreselijk begin van het nieuwe jaar in Suriname: bij een woningbrand afgelopen nacht aan de Mariestraat, zijn vier mensen om het leven gekomen. Het zou gaan om een oma en drie kleinkinderen.

Voorbijgangers ontdekten de brand omstreeks 03.30u en hoorden mensen in het huis gillen om hulp. Het lukte hen niet om de deuren of ramen te openen. Het huis stond snel in lichterlaaie.

De Surinaamse brandweer werd ingeschakeld en toen zij aankwam kon er enkel nageblust worden. De verkoolde lichamen werden in de woning aangetroffen. Het gaat om een 62-jarige vrouw en drie kinderen van 15, 10 en 8 jaar oud.

De autoriteiten zijn momenteel ter plaatse bezig met het onderzoek.


9 REACTIES

 1. Ik was zo blij dat we het jaar niet hebben afgesloten met de brand in de binnenstad, maar dit is gewoon te triest voor woorden.
  Wat vreselijk. Sterkte, sterkte sterkte. Wat een ramp om het jaar in te luiden.
  O God, waarom?????
  gemodereerd

 2. Triest dat als gevolg van de vele inbraken en overvallen je in jou eigen huis achter tralies moet leven. De tralies proberen anderen buiten te houden die niet veel goeds van plan zijn doch ook de mensen die goed van plan zijn om je te redden in zo een situatie. Kunnen de deuren en ramen die beveiligd zijn dus niet open krijgen om de om hulp roepende mensen te bevrijden

  Hulde aan de boevengilde in Suriname want mede door hun toedoen heeft dit tragisch gebeuren kunnen gebeuren
  gemodereerd

 3. Heel triest allemaal. Heel veel sterkte aan de vader en overige familieleden toegewenst.
  gemodereerd

 4. Diep triest.
  Rest in peace.

  Geef een copy van je sleutel aan een buurtje die je vertrouwd en omgekeerd.
  gemodereerd

 5. Wat een ellende zeg, sowieso voor de nabestaanden.
  Maar wat een angst en pijn moeten die mensjes hebben meegemaakt, te verschrikkelijk voor woorden.

  Met dank aan alle criminelen en die waardeloze regeringsklootzakken (vroeger & heden) die te lui en te achterlijk zijn om daadkrachtig op te treden!
  Dus steek al die schijnheilige Kerst-toespraken en beste wensen maar daar waar de zon nooit schijnt!

  Want in een beschaafde wereld, zitten juist de criminelen achter tralies en het volk heeft alle vrijheid en hoort zich veilig te voelen, daar betaal je immers (iedereen na draagkracht) belasting voor.

  Alleen in Suriname is het letterlijk andersom.

  Toch belachelijk dat je in 2022 je woning hermetisch moet afsluiten met 100 kilo dievenijzer, om al dat smerige stink tuig buiten te houden.
  En dan nog lukt het ze om binnen te komen en jatten ze je bed onder je reet vandaan als je ligt te slapen.

  Ik ben ik heel veel arme landen geweest, maar Suriname spant hier toch echt de kroon met al dat dievenijzer en het gemak waarmee het gespuis zich in leven houdt.

  Ik besef dat het voorlopig nodig is om je enigszins te beschermen tegen dat crimineel gespuis, maar dit is niet de juiste manier en kan toch zo niet doorgaan.
  Er vallen alleen maar onschuldige slachtoffers.
  Als bewoner zit je letterlijk gevangen als een vogel in een kooitje.

  Stel sowieso de verplichting in dat de eigenaar/verhuurder/huurder verplicht is om in elke kamer tenminste 1 werkende en geteste brandmelder met keurmerk hangen en elk jaar de batterij te vervangen.
  Op straffe van €10.000 per niet werkende/vergeten brandmelder.

  Ik snap die regeringslieden ook niet, al die zakkenvullers maken verdorie meer vlieguren dan een professionele KLM-piloot.
  En die zogenaamde regeringslui reizen van land naar land, hebben ze soms stront in hun ogen? als ze naar hun luxe hotel worden gereden en vanuit de limo grijnzend naar buiten kijken! Dan zien ze echt nergens dievenijzers, echt nergens…

  Gaat er dan nooit bij die regeringslui een lampje branden als ze weer vanaf Zanderij rijden op weg naar hun villa, dat in Suriname voor de gewone man letterlijk alles volhangt met dievenijzers!

  Dat er geen lampje in hun domme kop gaat branden, zegt eigenlijk al genoeg!
  Zijn ze er nu voor het volk, of alleen voor eigen gewin?

  Zou het overigens niet eens tijd worden dat ieder huis sowieso een verplichte keuring moet krijgen. Eventuele dievenijzers van die van binnenuit zijn te openen of automatisch openspringen als er brand is.

  En krotjes meteen als onbewoonbaar verklaren en afbreken voor ze weer worden verhuurt aan een armlastig persoon, met alle gevolgen van dien!

  Wel op het elektriciteitsnet aangesloten maar geen brandverzekering?
  Het is 2020 zeg, hallo ICT… Automatisering… koppel de databases aan elkaar, geen brandverzekering dan ook geen elektriciteit.
  Toch eigenwijs zijn en illegaal aftappen dan met de buldozer de woning platwalsen en afvoeren en alle kosten in rekening brengen.

  Als je echt macht hebt zoals die regeringslui, dan zou ik het wel weten.
  gemodereerd

 6. Zo hatelijk, zo wreed vd onschuldige kids. Wie viel met een sigaret of sigaar in slaap? Wie liet een kaars branden? Hoeveel apparaten waren er aangesloten op een te kleine schoenen netwerk? Zo een nieuwjaar, waar waren de ouders? Werken, feesten, in Holland?

  We zullen nooit weten wrm dit is gebeurd
  gemodereerd

 7. Zaten de slachtoffers opgesloten in het huis? Wel vreemd dat ze niet konden ontkomen aan de vuurzee. Ik hoop niet dat meneer Zoon zijn familie opgesloten heeft toen hij weer naar zijn werk ging nadat hij ze gelukkig nieuwjaar was gaan wensen.
  gemodereerd

 8. Troelala wil reserve sleutel aan een buur geven. Op welke planeet leeft troela eigenlijk, stupiter!! Dan zou de je de reserve sleutel liever aan tralala kunnen geven, leef je misschien een dagje langer.
  gemodereerd

 9. De zware beveiliging van huizen met metalen hekwerken en sloten tegen inbraak vormen een risico op zich. Als er brand uitbreekt, dan moet je maar hopen dat het je lukt om tijdig de sloten en hekwerk open te krijgen. Voor mensen die slecht ter been zijn en anderen die afhankelijk zijn van hulp van derden zal zo een brand vaak funest zijn. Regering van Suriname, wanneer gaat u echt iets doen aan het terugdringen van de criminaliteit, zodat de hekwerken niet meer nodig zijn. Ik houd mijn hart vast voor nog meer van dergelijke branden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.