President: ‘2022 belooft beter jaar te worden voor Suriname’

16
President: '2022 belooft beter jaar te worden voor Suriname'

Ook in Suriname is het nieuwe jaar 2022 nu aangevangen. In verband hiermee heeft de Surinaamse president Santokhi een speciale Nieuwjaarsboodschap voor de bevolking, welke in onderstaande video te zien is.

De president gaf aan dat 2021 een jaar is geweest, waarbij de regering het prudent beleid heeft voortgezet, en orde op zaken heeft gesteld, in de administratieve en financiële huishouding van de overheid. De bevolking heeft daaraan bijgedragen en het heeft pijn gedaan.

“Puinruimen van 10 jaar wanbeheer, is niet eenvoudig. Kapot maken is makkelijk, maar opbouwen niet. Neem uw huis als voorbeeld: stenen kapot maken is makkelijk, maar een nieuw, stevig, duurzaam en stabiel huis neerzetten, is niet makkelijk en kost tijd, geld en energie”, aldus het staatshoofd.

“2022 belooft een beter jaar te worden voor ons Suriname. Het wordt een jaar van lastenverlichting en van perspectief voor het volk van Suriname. Het vertrouwen in economisch herstel keert langzaam, maar zeker terug. En dat doet mij deugd”, zegt de president ondermeer in onderstaande video.

In de middag stak de president ook een pagara af bij het paleis:

16 REACTIES

 1. De woorden van de president neemt het arme volk van Suriname als gebakken lucht. Zolang je als president geen daadkracht gaat tonen, gaat er weinig veranderen. Kijk alleen maar naar de foto, de meesten hebben geen mondkapje. Je werkt nog steeds samen met een criminele VP. De justitie minister is nog steeds niet ontslagen. De criminaliteit in Suriname is nog nooit zo hoog geweest. Het volk wil daden zien en niet steeds die losse flodders. President heel veel succes in 2022.
  gemodereerd

 2. Mijn motto t.a.v. regering Santokhi-Brunswijk in 2022 is: EERST ZIEN EN DAN GELOVEN !!!!
  SYI NA BRIBI !!!!!

  In zijn Oudejaars/Nieuwjaars toespraak is de president gemakshalve vergeten de vele beloften die NIET nagekomen zijn. Belangrijkste in zijn Nieuwjaars toespraak moest zijn VERGIFFENIS vragen aan het Sur. volk voor de VOOR DE GEK HOUDERIJ POLITIEK.

  Het Sur. volk heeft geen M…. aan mooie praatjes over Prudent Beleid en voortdurend
  Suriname afschilderen als een prachtige bromtyi dyari. Wie houdt wie voor de gek.

  Friends and Family of alleen mensen die op de pres. lijken benoemen op strategische
  posten … hier is toch geen seconde verandering in gebracht. Wie houdt wie voor de gek.

  De heren van de VHP m.n. de OD v.h. parlement {VHP’er } wil ons doen geloven dat ALLEEN de VHP in staat is ontwikkeling te brengen in Suriname. De andere partners Abop en NPS zijn slechts vrij wandelaars.

  Volk van Suriname wordt wakker voor het telaat is !!!!!!!!
  gemodereerd

 3. Een Gelukkig Nieuwjaar, 1 Januari 2022, Toegewenst Aan Alle Surinamers En Een Voorspoedig 2022, Een Goede Gezondheid, Veel Kracht En Wijsheid Toegewenst In Uw Leven.

  De Algemene Doelen Zijn Belangrijk, Niet Het Persoonlijk Eigen Belang

  De Rechtstaat En Verdragen Zijn Belangrijk

  De Trias Politica, Wetgevende Macht, Uitvoerende Macht, Rechterlijke Macht

  Dienstverlening Is Belangrijk, Dienaren Van Het Volk Zijn Belangrijk

  Criminelen Horen Opgesloten Te Worden, Een Ieder Hoort Zich Aan Recht En Wet Te Houden

  Houdt Van Uw Naasten En Werk Keihard En Op Een Eerlijke Manier Voor Uw Geld

  Koopt U Het Surinaams Fabrikaat, Made In Suriname.

  Respect, Normen, Waarden, Principes, Wees Eerlijk Voor Jezelf En Ook Voor Een Ander

  Houdt Uw Erf, Berm, Tuin, Omgeving Schoon,
  Gooi Geen Afval Op Straat, Maar In De Vuilnisbak

  Werk Voor Je Doelen

  Wacht Niet Dat Anderen Het Voor Jouw Gaan Of Moeten Doen

  Ondernemen En Niet Voor Een Baas Werken

  Geloof, Hoop, Liefde En Vertrouwen

  Samen Werken, Samen Sterker

  Eenheid In Verscheidenheid

  Hoe Wij Hier Ook Samen Kwamen Aan Zijn Grond Zijn Wij Verpand
  gemodereerd

 4. Ach Mul toch…
  Herinner jij je nog ene Peggy Bouterse die in Nederland bij de Aldi vakkenvuller was? De fascist , toevallig ook haar vader, liet haar naar Suriname overkomen waar zij adviseur van het kabinet werd. Herinner jij je de racist Pengel? Wellicht was hij voor jouw tijd maar onder die racist mochten alleen creolen naar Nederland om te studeren. Sterker nog, alleen zij kregen een studiebeurs. De mensen die op ZE Santokhi lijken hebben zich op eigen kracht ontwikkeld zonder bij anderen te gaan bedelen. Ja de huidige president heeft in twee jaar meer bereikt dan fascisten van de ndp in 10 jaar tijd. Vergeet niet dat Suriname leeggeroofd is door mensen die op jou lijken.
  gemodereerd

 5. Indien Klaus Schwab (WEF) en zijn Young Global (Criminal) Leaders het overlaten aan anderen, dan kan het een goed jaar worden. Anders zou het een heel verschrikkelijk jaar kunnen worden wereldwijd.
  gemodereerd

 6. Zoals ik het zie heeft alleen het volk ing3leverd. Moeders die hun kinderen niet behoorlijk kunnen voeden.

  Wat heeft deze regering geleden. Helemaal niets want ze konden blijven leven als een lord terwijl wij uit Nederland onze familie helpen en zelfs vreemde omdat je niet kan geloven dat het nu zo gesteld is.

  Mooie woorden blijven mooie woorden als het volk opgeoffert word.
  gemodereerd

 7. Papa jantje
  Kan niet anders … wiens brood men eet, diens taal men spreekt !!!!!!

  “Zal ik herhalen wat Dew Sharman …. OV v.h. parlement …. in een vraaggesprek met TBN Prime Alert op 30 Dec. 2021 duidelijk gezegd heeft. Ik citeer:”het lijkt alsof alleen de VHP voor de verantwoordelijkheid staat.” De andere coalitie partners Abop en NPS zijn dus vrij wandelaars???

  Ik herinner me Lachmon als een grotere rascist als J. Pengel. Hij heeft zgn. verbroedering gebracht in Suriname … Papa jantje … aub … breek me de bek niet open. Lachmon is de grootste baba-drager geweest in de des tijds Staten van Suriname.

  Ik zal het hierbij laten !!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 8. Papa Jantje ben je ziek ofzo. Je klinkt als die koel..es schoonmakers in NL die daar niets te zeggen hebben dan de vuil opruimen en hier hun frustraties komt uithalen! Het is duidelijk dat je ongeschoold bent en die alleen in de Hindoestaanse politiek van Santokhi gelooft. Jij bent het meeste discriminerende persoon hier die ik ooit ben tegengekomen. Je geeft de hele gemeenschap schande ..ken je schoonmaak waarde in NL! Surinamers hebben minder maar zeker goed geschoold dan jij en ze hebben betere posities. Dus let op je status meneer de schoonmaker! Je scheld mensen uit als Pengel die al jaren niet meer is. Maar van Lachmon verberg je, die zijn eigen land kapot maakte en hun eigen volk liet lijden. Ik ben alleen tegen het beleid van santokhi. Want hij eet van het volk en vernietigd het land …Surinamers vragen geen NDP enzo maar gewoon een partij die naar hun volk luistert en daadwerkelijk wat voor ze doet .. en niet op hun kosten lekker vakantie viert. Schaam je papa jantje!
  gemodereerd

 9. Het is bekend dat Santokhi bij zijn aantreden een puinhoop heeft aangetroffen. Ik geloof oprecht dat hij zijn best doet. Maar hij heeft niet alleen de achtergelaten puinhoop als last op zijn schouders, ook de noodgedwongen samenwerking met Brunswijk en zijn ABOP is een zeer zware last. Santokhi werkt op basis van gezag en respect, Brunswijk werkt op basis van macht en intimidatie. Dit laatste deed Bouterse ook. Bouterse en Brunswijk zijn mannen met een slecht moreel kompas. Geen normen en waarden, maar macht en intimidatie. In Dagblad Suriname las ik dat Suriname wordt getypeerd als een vreedzaam land. Heeft de schrijver van dit artikel sinds februari 1980 onder een steen geleefd. Kan ook dat hij of zij toen nog niet geboren was. Suriname is geen vreedzaam land, hoe zeer wij dat ook willen uitdragen. Een land waar een verdachte en inmiddels veroordeelde moordenaar van meervoudige moord president kan worden, kun je toch niet vreedzaam noemen. Ook de aanwezigheid van Brunswijk als VP met zijn criminele verleden maakt dat Suriname niet kan worden gekwalificeerd als een vreedzaam land. Het probleem van Suriname is dat de bevolking te klein is om wezenlijke verandering teweeg te brengen. Surinamers vergeten snel en denken alleen voor de korte termijn. Teki njang en we zien wel wat er morgen gebeurt.
  gemodereerd

 10. Wan leiman na wan kirman.

  Maar goed, men is niet anders gewend, en Suriname is niet anders gewend, maar weet wel beter

  Gek hè, wat mensen zichzelf gunnen
  gemodereerd

 11. Geloofd hij zijn eigen verhalen nog??
  Voor de verkiezingen had hij ook hoop leugens. Nu vult hij zn commissies met mensen van zijn soort
  De bevolking kan hun hoofd niet boven water houden.
  Nog nooit zoveel ellende gekend in Su.
  gemodereerd

 12. Om daadwerkelijk ontwikkeling te realisren in Suriname moet de President eerst de Vieze Puinhoop, die een obstakel vormt om Suriname tot ontwikkeling te brengen, met wortel en tak op een zijspoor manoeuvreren. Fu set a kondre, President musu seti a kiesstelsel a fesi’.
  gemodereerd

 13. Ik was een Die-Hard aanhanger van Santhoki voor de verkiezing. Ik had heel veel geloof in deze man. Ik ben super teleurgesteld geraakt in Santhoki. Santhoki Liegt en Bedriegt de hele kluit. Zijn etnische benoemingenbeleid staat nog recht overeind. Zie de mensen die op Santhoki lijken op zijn kabinet.

  Die Bromtjie Djari is nergens te vinden op zijn kabinet en op strategische posten.
  Ik heb totaal geen geloof meer in Santhoki. Het zijn holle woorden die deze president predikt.

  Over Brunswijk zal ik het maar niet over hebben.
  Chan: Yu lassing yere. Ik ben bang dat het nooit wat gaat worden op deze manier met Suriname.
  gemodereerd

 14. Toen bouta de verkiezingen won was de meme; “Na gado pot’ ing drapé, oftewel De here Jezus Christus, God heeft hem daar geplaatst etc etc.

  Nu met president Santokhi brullen ze in koor;”het volk heeft gekozen”, hij moet dittum en dattum, niet morgen maar eergisteren. Ik wil nú een pakket en verstoor mijn dagelijkse activiteit, ‘hangmateren’ niet, dus…

  Het volk heeft zichzelf gemanoeuvreerd in de positie waarin ze zich nu bevind. Dit vanwege hun stemgedrag en decennialange moedwillige acceptatie van een veroordeelde moordenaar en drugsdealer als pres.

  Bouta, heeft jullie flink gedinges. Lekker veel leningen genomen, fam, friends en buitenvrouwen geaccommodeerd. Jullie spaargeld gestolen, banken beroofd, fictieve koers, internationale gangsters binnengehaald. Tien jr lang geen enkele belofte ingelost, ook niet voor de inheemsen.

  Mocht je een oplossing hebben voor bovenstaande problemen, graag een briefje deponeren bij het dna.
  gemodereerd

 15. ZE Santokhi u bent heel goed bezig. Welke andere president heeft ons gewaarschuwd voor de stijging van de zeespiegel? Geen een! Ze waren allen te dom om kaka te doen. Door die waarschuwing heeft u het volk bang gemaakt maar is wel de keiharde werkelijkheid en niet anders.
  U wordt door het buitenland op handen gedragen en men heeft veel respect voor u.
  U hoeft alleen met de vingers te knippen en het buitenland staat klaar om u te hulp te komen.
  Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn die u liever vandaag zien vertrekken dan dat u het werk afmaakt. Die mensen hebben in hun leven nooit iets klaargespeeld daarom zijn ze zo haatdragend.
  gemodereerd

 16. Nou inderdaad bent u heel goed bezig president en vice-president. Allereerst familie en vrienden accomoderen, daarna grondroven, met tientallen volgauto’s en beveiligers door de straten van Suriname rondtrekken, net als keizer Bokasa. En lekker veel snoepreisjes maken met familie en vrienden. Dat tuig van de ABOP lopen nog steeds vrij. De criminaliteit is nog nooit zo hoog geweest.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.