Nieuwe Omroep Zwart vandaag van start

11
Omroep Zwart heeft al bijna 44.000 leden van de 50.000
Beeld: (c) Omroep Zwart Facebook

Nederland heeft er vanaf vandaag een nieuwe omroep bij: Omroep Zwart. De aspirant-omroep wil een ander geluid laten horen dan nu te zien en te horen is op de publieke zenders.

Omroep Zwart trapt af met twee nachtprogramma’s op de radio. Ook gaat ze samenwerken met andere omroepen en op televisie een thuis voor iedereen creëren, zodat iedereen zich welkom voelt in Nederland zegt oprichter Gianni Grot tegen de NOS.

Grot (34) zette, samen met Akwasi, Omroep Zwart op. “Er zullen bij ons in elk geval onderwerpen voorbijkomen voor en over een betere samenleving én er zullen nieuwe helden en rolmodellen te zien zijn die erg inspirerend zijn. We komen ook met nieuwe talenten voor en achter de schermen”, aldus Grot.

Afgelopen zomer haalde Omroep Zwart het vereiste aantal van 50.000 leden. Ze kreeg daarom de status van aspirant-omroep van demissionair minister Slob. Dit betekent dat de omroep een uitzendlicentie heeft gekregen voor de komende vijf jaar.

Na vijf jaar wordt er opnieuw bekeken of de omroep nog steeds voldoet aan de criteria. Als dat het geval is, dan wordt zij een volwaardige omroep en dan kan ze formeel toetreden tot het bestel.


11 REACTIES

 1. Omroep zwart mag wel, maar zwarte piet niet. Wat is de logica.
  Alle blanke mensen de straat op, met bussen naar Hilversum.
  gemodereerd

 2. zeggen dat je tegen racisme bent en dan je omroep zwart noemen?
  dan ben je al ongeloofwaardig
  gemodereerd

 3. Ze moesten een boodschap hebben om hun standpunt in de MIJ kenbaar te maken. Door voortschrijdende inzichten, nu ze hun doel bereikt hebben, kunnen ze wellicht hun naam veranderen.

  Ik feliciteer hen van harte en verwacht niet te veel programma’s op niveau in het begin, maar meer platvloerse programma’s die de grote groepen laaggeletterde achterbanden aanspreken. Het zal meer veel sensatie worden, dan inhoud.

  IK hoop dat ze het rustig houden en niet te veel herrie maken over allerlei uitdagingen waarmee ze worstelen en niet boven komen in hun leven. Anders zal het licht gauw uit gaan en doen ze daarmee hun naam eer aan doen. Ze zullen dan in de appendix van omroepen, wel hun naam Omroep Zwart een eer hebben bewezen.
  gemodereerd

 4. De logica van Surinamers in Nederland is ver te zoeken. Soms lijkt het erop dat Surinamers niet logisch na kunnen denken en denken alleen in kleur.
  gemodereerd

 5. Tegen racisme vechten is een nobel streven want ook de niet blanken zijn racistisch. Ik ga er ook van uit dat de financiële middelen onder de achterban opgehaald wordt of toch maar wel lekker de subsidie van de blanken opstrijken?
  Zwart een oproep die strijdt tegen racisme?
  Mi mars Papa !
  gemodereerd

 6. De naam van een omroep zegt veel. Net zoals de nieuwe omroep Ongehoord Nederland, zegt ook al heel veel. Mogelijk is dat de naam van omroep Zwart in de toekomst zal wijzigen. Maar voor nu, is het veelzeggend en raakt het de kern.
  gemodereerd

 7. Reactiegevers op WKN afgeven op Surinamers suriname is Multi cultureel @popojantje zulke zure reactie schrijf je. Surinamers betalen ook belasting hoor! Blanken hebben suriname jarenlang leeggeroofd en alles kaal gevreten suriname tot op het bot met VOC dat jullie dat zo snel zijn vergeten roven zit ook in blanke genen niet alleen in zwarte genen maar blanke doen het op een slimme manier ook fraude als ik als allochtoon spaargeld heb maar een witte noemt het vermogen allemaal door denkertjes jammer dat er mensrn zijn die het niet snappen. Oja voortaan mij naam Sandraz er is nog een sandra actief bij sommige artikelen. Deze persoon schrijft ook onder sandra.
  gemodereerd

 8. @ Sandraz
  4 januari 2022 At 14:33
  Suriname is niet failliet gemaakt door blanken maar door onze eigen soort. De ndp fascisten hebben Suriname leeggeroofd en wel binnen 10 jaren.
  De VOC heeft veel geprofiteerd van de Surinaamse rijkdommen maar wat de fascisten in 10 jaar geroofd hebben, staat tot geen enkele verhouding hoor. Veroordeel ook eens wat jij meegemaakt hebt en niet iets wat jouw over over over grootouders is aangedaan.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.