Zwaargewapende criminelen Redi Doti nog voortvluchtig

3
Één persoon dood nadat rovers schoten lossen op voertuigen
De persoon op de bijrijdersstoel is om het leven gekomen.

Te Redi Doti heeft zich op woensdag 29 december een geval voorgedaan, waarbij zwaargewapende criminelen gekleed in camouflagepakken een aantal personen hebben beroofd en doodgeschoten. “De verdachten zijn nog voortvluchtig”, zegt Judith Dragtenstein, hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit van het ministerie van Justitie en Politie in Suriname.

Eerder gaf de Surinaamse minister van Justitie en Politie Amoksi aan dat er acht verdachten zouden zijn aangehouden. In deze kwestie is volgens de politiecommissaris inderdaad een aantal personen opgebracht voor verhoor. Echter kon geen van ze tot verdachten worden gerekend.

Een van de slachtoffers heeft eerder drie mannen aangewezen als te zijn de daders. Deze personen waren aangehouden, maar bleken geen verdachten te zijn. Het gaat om twee Brazilianen, die na afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) in verzekering zijn gesteld, terwijl een andere na te zijn verhoord, is heengezonden.

“Als personen gemaskerd zijn en in camouflagepakken gekleed, zijn ze moeilijk te herkennen. De verdachten zijn dus nog voortvluchtig,” laat de politiefunctionaris optekenen.

Zij doet een beroep op de gemeenschap om mee te helpen de daders van deze brute roofovervallen, waarbij er twee doden te betreuren zijn, op te sporen in te rekenen. Tevens vraagt de politietopper dat mensen niet naar het gebied trekken, en dat men tegelijkertijd ten alle tijden voorzichtig is.

Dragtenstein wijst erop dat de politie niet overal kan zijn. Ze verzekert de gemeenschap dat met het intensiveren van de operatie de politie ook haar zichtbaarheid in alle gebieden, ook in het achterland, heeft verhoogd. 


3 REACTIES

 1. Als de criminelen uit het dorp Redi Doti komen, moet dit heel eenvoudig zijn om te weten wie ze zijn en aangehouden kunnen worden.

  Het kan onmogelijk zo zijn dat de bewoners dit niet doen, tenzij men bang is voor de gevolgen van deze criminelen uit het dorp. Wellicht dat dit gewoon anoniem gebeurt, door te bellen naar 115. Hierdoor weet de politie wie de daders zijn en blijven degenen die dit anoniem gemeld hebben buiten de publiciteit.

  Wat is de oorzaak dat deze personen zo ontspoord zijn geworden? Men moet dit proberen te achterhalen en de juiste beslissing te nemen dat het niet meer gebeurt.

  De opperhoofd, basias, kapiteins, inwoners van Redi Doti moeten meer weten over deze ontspoorde dorpsgenoten.

  Melden jullie dit aan de politie via jullie celephone, nummer 115.
  gemodereerd

 2. Onder de huidige minister van justitie en politie is de criminaliteit alleen maar toegenomen. Totaal ongeschikt is deze minister. Chanwa, wanneer ga je deze minister naar huis sturen. In plaats van beter wordt het met de dag erger. Geef deze minister een decoratie (vanwege ongeschiktheid) en stuur hem weg.
  gemodereerd

 3. Wie dragen er in Suriname camouflage kleding. Hmm even goed nadenken en wie kunnen ook nog makkelijk aan wapens komen. Hmm moeilijke vraag. Volgens mij begint het met een L en eindigt het op Eger. Wanneer begint de grote schoonmaak te beginnen met een zekere sergeant majoor.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.