Ondernemer mag slechte staat Libanonweg zelf aanpakken van OW

10
Ondernemer mag slechte staat Libanonweg zelf aanpakken van OW

Ondernemer Gerard van den Bergh van de bekende ‘Doksenclub’ en ‘De Vliegende Eend’ heeft groen licht gekregen van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) om de Libanonweg te egaliseren en te profileren.

De Libanonweg is een onverharde weg en behoefde een verbeterd en veiliger rijcomfort, vanwege de vele transporten van en naar de voornoemde ondernemingen ook een frequentere onderhoudsbeurt. Derhalve deed de ondernemer een voorstel naar de OW-minister toe voor het kunnen onderhouden van de weg op eigen houtje. 

In het kader van de Public Private Partnership (PPP) en het eigen initiatief van de ondernemer heeft de OW-bewindsman goedkeuring gegeven om vanaf 21 april 2021 de Libanonweg in eigen beheer te onderhouden. Van den Bergh besloot voor het kunnen onderhouden van de weg in eigen beheer zelf een motor-grader aan te schaffen. De werkzaamheden zullen wel onder toezicht van afdeling Wegen sectie Wanica van het ministerie van Openbare Werken worden uitgevoerd.

Vooralsnog heeft OW ingestemd voor de periode van een jaar, waarna een evaluatie volgt met de mogelijkheid tot het verlengen van de termijn. De werkzaamheden zullen onder strikte technische voorwaarden worden uitgevoerd, zoals overeengekomen met de ondernemer.

De OW-topman bracht onlangs een persoonlijk bezoek aan het bedrijf. Hij stelde het initiatief van de ondernemer zeer op prijs en gaf aan dat andere ondernemers en burgers dit als voorbeeld overnemen en ook meehelpen Infrastructurele problemen zelf aan te pakken.


10 REACTIES

 1. Mooi goedkoop vr jullie. Had de weg gemaakt i.p.v. die tussen bermen voor OW te vernielen.
  Nu sta je alsof jij iets gaat bijdragen. Waardelois
  gemodereerd

 2. zelfs de Belgen helpen mee om Suriname weer op de goede weg te krijgen , ze zien ook in dat nu paars weg is de tijd is om ook hun mannetje te staan en Suriname vooruit te helpen
  gemodereerd

 3. moet je de vrachtwagens maar eens extra belasten die alles verrot rijden.
  en waar jullie de steekpenningen van ontvangen.

  zij rijden het verrot en dan zal de burger het mogen opknappen?
  wegenbelasting wat op benzine zit?? was dat niet bedoeld voor onderhoud?
  die lul van OW zit al uit te tellen wat dit bespaart om zelf in zijn eigen zak te steken.
  de man is een nutteloze flapdrol
  gemodereerd

 4. OW Min.:”stelde het initiatief van de ondernemer zeer op prijs en gaf aan dat andere ondernemers en burgers dit als voorbeeld overnemen [en ook meehelpen Infrastructurele problemen zelf aan te pakken]”

  dan waarom moet ik uit mijn salaris jaarlijks ~SRD 100,000 aan belasting betalen?
  gemodereerd

 5. Dit komt goed uit voor OW. Deze minister heeft tot nu toe een paar kleine houten bruggen laten repareren en schilderen. Voor de rest was hij op zoek naar verdwenen auto’s. Is goed dat de vorige regering al wat aan het infrastructuur gedaan had.
  gemodereerd

 6. Iedereen mag zijn bijdrage leveren in welke vorm dan ook, maar je krijgt hiervoor geen rechten of voorrang, dat moet duidelijk gesteld worden. Wat deze minister van OW doet kan niet door de beugel, het schept een precedent, (ethiek, corruptie???).
  Straks wil onze vriend WAT ook het recht van beheer hebben voor de straat waarin hij woont.
  En omdat onze vriend WAT lekker bezig is, wil hij straks overal korting en vrijstelling van loonbelasting hebben enz. WAT en deze van den bergh zijn vriendjes??????

  Btw, heeft deze minister al bekend gemaakt hoe het staat met de aanpak van wateroverlast, ik lees en hoor alleen over projecten die worden opgestart om overheidsgebouwen een likje verf te geven. Benne benieuwd als wij straks weer massaal moeten waterlopen.

  Alla sma, wan switi owru jari nanga wan bung njun jari, nô fergitie CORONA, a vierde golf de na pasi.🍾🍾
  gemodereerd

 7. Wat een grap. Toestemming vragen om je eigen geld uit te geven aan het repareren van een weg wat eigelijk door OW zou moeten gebeuren? En wat wordt er gedaan voor de mensen die geen geld hebben om hun weg te repareren?
  gemodereerd

 8. Dit bericht zet je aan het denken.
  De Libanonweg ken ik vanaf mijn jonge jaren, toen ik woonde aan de Helena Christina (mijn geboorteplaats), Lelydorp en Javaweg. Het was en is nog steeds een zandweg. Hieruit blijkt dat de paarse regering onder leiding van onze hoogheid Desire, Delano Bouterse flink gelogen heeft. Zij hebben toch verkondigd dat alle zijwegen van het pad van Wanica in Para geasfalteerd waren.

  Ik mag er van uitgaan dat de doksenclub een vergoeding krijgt voor deze werkzaamheden omdat meneer Kirpalani die de doksenclub in een kippenclub wilde veranderen dit bedrijf bijna kapot liet gaan.

  Voor gratis gaat alleen de zon op.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.