Meer dan 170 DNV manschappen gedecoreerd

7
Meer dan 170 DNV manschappen gedecoreerd

Als waardering voor trouwe dienstjaren zijn 179 leden van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) in Suriname gedecoreerd. In de Congreshal kregen zij medailles opgespeld voor 10, 15 en 20 jaar dienstverband. Het gaat om decoraties van 2016 en 2017. De Surinaamse president Santokhi, die de decorandi bemoedigend toesprak, viel de eer te beurt de eerste vier personeelsleden hun medailles te overhandigen. 

Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie werd bij deze gelegenheid vertegenwoordigd door de directeur van Defensie Sherif Abdoelrahman, terwijl ook DNV-directeur Shivanand Ramlall tot de aanwezigen behoorde. Het ministerie van Defensie heeft zich samen met de afdeling Personeelszaken van het DNV ingespannen om alvast de achterstanden in huldigingen over de dienstjaren 2016 en 2017 in te lopen.

President Santokhi toonde zich verheugd dat de decoraties vóór de jaarafsluiting konden geschieden. Hij zegt dat er gewerkt wordt aan de reorganisatie van alle diensten die toezicht houden op de veiligheid in Suriname. “De nationale trots, discipline en, integriteit zijn zaken waarop gelet wordt wanneer het gaat om de kwaliteit van de veiligheid in Suriname,” zo stelt het staatshoofd.

Het komend jaar zal er geïnvesteerd worden in trainingen en het opvoeren van de professionaliteit van de militairen. Volgens president Santokhi moet er namelijk gewerkt worden aan de professionalisering en herstel van het imago van het DNV. “Het komend jaar wordt een jaar van actie, implementatie en het neerzetten van resultaten.”


7 REACTIES

 1. Het is echt poppenkast daar in Suriname. Iedereen wordt op dit moment gedecoreerd. Ze proberen het leger en de veiligheidsdiensten te paaien en zoet houden. Ik zou liever de harde werkers, de boeren, vissers, zorgverleners, welke onder moeilijke omstandigheden hun werk doen, decoreren.
  gemodereerd

 2. Komt straks ook commissie voor decoreren.
  Kijk naar de namen van de gasten die aanwezig waren. Ook bij woningbouwproject, kijk wie er in het bestuur zitten. En toppic is Bibis minister. Alles hft hij aandeel. Hoeveel geld moet hij per maand?? Is hij zo capabel???
  Superman zelf is niet zo geweldig
  gemodereerd

 3. zijn die lui die probeerden Cairo te gijzelen in opdracht van viera ook gedecoreed , nou president als dat waar is dan kunt U beter gaan verhuizen naar leonsberg en U kent toch de weg daarna toe
  gemodereerd

 4. vergeet niet dat bij al die deoraties en bevorderingen geld gemoeid is.
  dus kost het land weer veels teveel wat veel nuttiger gebruikt had kunnen worden.
  waarom moeten alle idioten die 10 jaar hetzelfde werk doen bij de regering daar voor beloond worden? krijgen ze al niet een veels te riant salaris voor veel te weinig arbeid?
  zijn er in het land al niet veels te veel nutteloze in dienst van het land wat het land maandelijks miljoenen kost?
  santokhi blijft maar geld verspillen, deze man gaat de ondergang van suriname bewerkstelligen
  hij is in ieder geval al hard bezig daarmee
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.