Gewapende groep maakt Cassipora onveilig: doden en gewonden gevallen

16
Surinaamse politie bij melding

De Surinaamse autoriteiten zijn zwaar uitgerukt naar de omgeving Cassipora in het district Para. Dit omdat een groep gewapende mannen de buurt daar onveilig maakt. Vernomen wordt dat er enkele doden zijn te betreuren en verschillende mensen gewond zijn geraakt.

De verdachten, een groep van 5 tot 10 personen, zouden gewapend zijn met jachtgeweren, glocks en revolvers. Ze zouden vier berovingen hebben gepleegd.

Bronnen ter plaatse melden aan de redactie van Waterkant.Net dat er vanuit het bos wordt geschoten op het verkeer op de weg. Diverse eenheden van de politie en andere gewapende machten in Suriname zijn ingeschakeld.

Eerder vandaag werd er ook al op auto’s geschoten waarbij één inzittende om het leven is gekomen:


16 REACTIES

 1. Off Topic

  IK hoorde bij een overzicht van het ministerie van OW dat China een aantal huizen gaat bouwen voor Suriname/ers. Ik dacht dat het een geschenk was.

  Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi en Z.E. vp Ronny Brunswijk, andere coalitie genoten Gregory Rusland en Paul Somohardjo, kunnen jullie je niet hard maken dat deze woningen aan de Inheemsen en Marrons worden gegeven. Dit zeg ik om deze groepen ook te laten zien dat er ook aan hen aandacht wordt gegeven, dat zij ook een projekt of volkswoningen krijgen in Suriname. Iedere Suriname heeft recht op woningen en als deze woningen die door China als cadeau aan Suriname gegeven worden, zou m.i. mooi zijn dat de Inheemsen ook bij elkaar in zo’n buurt bij elkaar wonen, ook voor de inheemsen. Natuurlijk kunnen in zo’n wijk ook aan de andere etniciteiten enkele van deze volkswoningen worden toegewezen.

  Laten jullie hiermee zien dat deze etniciteiten ook hun eigen woonwijk met volkswoningen hebben in Suriname en dat de overheid hen ook niet vergeten is. Ze krijgen al genoeg, maar dat we wellicht zich niet achtergesteld of vergeten voelen.
  gemodereerd

 2. Aanvulling

  Laat de Inheemsen en Marrons een eigen naam voor deze wijk met volkswoningen bedenken.
  Voorzieningen die erbij gebouwd worden: ls scholen, dienstwoningen, medische post en sporthal en sportactiviteien, zwembad, kroetoe oso en gebouw waar ze hun rituelen doen/ “godsdienst”, politiepost
  gemodereerd

 3. ZE Santokhi tijd dat u een peloton Gurkhas uit Nepal haalt om dit schorem keihard aan te pakken. Want dit ongedierte kan alleen door geweld onder controle worden gebracht. Van mijn part mag u ook de Taliban hier naartoe halen maar doe iets !
  gemodereerd

 4. Deze klootzakken moeten vogelvrij verklaard worden, plaatst ze op de schietbaan
  als schietschijf, voor de aspirant politie agenten!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Onbegrijpelijk dat het land wordt bestuurd door een ex minister van justitie, en criminaliteit op dit moment het hoogste tij viert
  gemodereerd

 6. Ja, tapoe Jari problemen. Bepaalde personen (klootzakken) doen hun uiterste best om desnoods met geweld het oude jaar goed te eindigen en/of het nieuwe jaar goed te beginnen.
  Ik hoop dat deze figuren het nieuwe jaar niet eens halen.
  gemodereerd

 7. Moet zijn

  Ze krijgen al genoeg, maar dat zij zich wellicht niet achtergesteld of vergeten voelen.
  gemodereerd

 8. Er zijn vele woonwijken wijken in Suriname die historisch etnisch zijn. Ik ben geen voorstander van, maar op grond dat de etniciteien hun oorspronkelijke cultuur, zeden, gewoonten enz niet verliezen en helemaal worden weggevaagd vind ik
  het goed.

  Jij weet niets sf hoe talrijke culturen hun hele geschiedenis, taal, zeden en gewoonten, cultuur enz zijn kwijtgeraakt. Op grond daar van neem ik jouw daarom niet kwalijk.

  Biovendien wat ik schrijf is niet wat jij wat jij vind ervan maakt.

  Met een klein beetje verstand zou je zien dat de westerse invloeden heel sterk in mijn postings staan, oa scholen, dienstwoningen, politiepost, sporthal, zwembad, volkhuisvesting, andere etniciteiten ook woningen hier in deze Inheemse en Marronhuisvesting wijken geven.

  Ik ga nog verder. Zie if erin Suriname 1 wijk is waar Chinezen domineren, zoals de andere etniciteiten. Ik ben van mening dat als er ook net als de vele wijken waar etniciteiten zijn deze etniciteiten hun eigen cultuur enz goed kunnen behouden en gelukkiger kunnen zijn. Eenheid in verscheidenheid, zonder dat dit problemen hoeft te geven.

  Ik zou ook blij zijn voor de Chinezen als die hun eigen wijk, Chinatown in Suriname zou hebben. Chinatowns/ wijken bestaan in andere steden in de wereld. Zie hoe Chinezen in Surinsme wonen helemaal afgezinderd en opgesloten in hun supermarkten. Ze komen nauwelijks buiten, zoals andere etniciteiten dat doen.Als ze hun Chinatown / /wijk in Suriname krijgen zou dat niet alleen voor hun goed zijn, maar ook net zo goed zijn als get voor alle etniciteiten in Suriname is.

  Ik ben gemengd en weet genoeg van vele etniciteiten.Daarom kan niemand mij niets vertellen of zeggen. Ik ben daar zeer trots op en voel mij zeer gelukkig erin. Als er dus iemand is die jouw stanpunt zou moeten of kunnen verdedigen dan zou ik het moeten zijn ondanks dat zeg ik, een Jood is geen Chinees, een Creool is geen Marron hoewel beiden uit Afrika komen, en zo zou ik verde kunnen gaan. De verschillen zijn er op talrijke gebieden, ten goede of ten kwade van het Surinaams zijn. Eenheid in verscheidenheid, respect, verdraagzaamheid.Apartheid heeft ook zijn voordelen. Wie een pangie wil dragen, if Inheemse Toy, of Sari enz en wie dat niet wil dragen, prima.

  Afzinderlijke wijken voor etniciteiten heeft ook zijn voordelen, naast de nadelen. We kunnen niet alles hebben. De verschilen mogen zijn. Kroeshaar, sluikhaar, krullen, pruik, enz. Zuiverheid van een groep heeft ook zijn voordelen, net als gemengd zijn.

  Suriname is van alle etniciteiten hoewel
  er sommige of een is die van uit gaat dat het can hun is. De inheemsen of Stadscreolen. Hie wij hier oo samen kwamen aan zijn grond zijn wij verpand.
  gemodereerd

 9. @ Ai na miiii

  Je hebt bij deze groot gelijk, maar misschien denkt hij het volgende:
  ”laten ze maar elkaar afmaken, dan hoeven wij dat niet te doen”.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 10. Ik ben het niet eens dat bepaalde bevolkingsgroepen alles gratis moeten krijgen en anderen keihard ervoor moeten werken.

  Misschien is het een goed idee om buitenlandse troepen die jungle trainingen willen doen hier te laten stallen in het binnenland. Suriname faalt in het bestrijden van criminaliteit.
  gemodereerd

 11. Iedereen moet voor zijn goederen werken, maar soms kan een beetje hulp de zwakkere etniciteiten helpen.

  Grote groepen uit de Marronse en Inheemse Surinamers zijn achtergesteld t.o.v. het Surinasmse Westerse systeem.

  Hierdoor kunnen ze niet meedoen op vele zaken in de maatschappij.

  Deze mensen hebben hulp nodig. Zie de Marrons door de binnenlsndse oorlog komennze zo uit het oerwoud in het stadsleven van Paramaribo. Zijn niet aangepast, snappen geen ene moer wat de regels zijn, spreken geen Surnaams – Nederlandse taal, geen opleiding, geen werk en inkomen, enz.

  Zie occuperen van gronden van derden, stelen, criminaliteit, hangmensen, enz

  Om dit te voorkomen hebben ze hulp nodig om het juiste gedrag, normen, waarden, cultuur, zeden als stadsmensen te leren.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.