Dit jaar opnieuw recordhoeveelheid cocaïne onderschept in Nederland

8
4.022 kilo cocaïne in container uit Suriname onderschept in Rotterdam
4.022 kilo cocaïne in container uit Suriname onderschept in Rotterdam - Foto: Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam.

De Nederlandse douane heeft dit jaar weer een recordhoeveelheid cocaïne onderschept. Tot en met Kerst is al veel meer in beslag genomen dan heel vorig jaar.

De hoeveelheid onderschepte drugs tot afgelopen kerst bedraagt 68.000 kilo. Heel vorig jaar werd in totaal 49.000 kilo  cocaïne in beslag genomen.

Dit jaar zijn verschillende megapartijen van duizenden kilo’s aangetroffen, waaronder een grote partij uit Suriname in september. Er werd toen 4.022 kilococaïne aangetroffen in een container uit Suriname, die gevuld was met hout. De container was bestemd voor een bedrijf in Polen.

Het merendeel van de drugs werd ook afgelopen jaar weer gevonden in containers in de Rotterdamse haven.

Opvallend is ook dat er meer cocaïne is gevonden tussen cargoladingen op Schiphol. Deze hoeveelheid nam toe van 700 kilo in 2020 naar 1800 kilo in het afgelopen jaar, blijkt uit de cijfers die de NOS heeft opgevraagd bij de douane.

Daarnaast werd nog eens 500 kilo coke gevonden in de bagage van passagiers.


8 REACTIES

 1. Ongeveer 4000 kg komt uit Su. Dan blijft ongeveer 64.000 kg over. Vanwaar komt dat? Waarom wordt dat niet vermeld?
  gemodereerd

 2. @stefan. Die 4000 is niet het totale aantal kg dat in beslag is genomen uit suriname. Het was de grootste vangst maar er zijn meerdere kleiner hoeveelheden uit su onderschept. Hoeveel totaal uit su is niet genoemd
  gemodereerd

 3. @Stefan….

  1 GROTE partij van 4000 kilo, maar nog DIVERSE kleinere partijen, eveneens uit Suriname. Van de resterende kilo’s is Suriname hoofdzakelijk doorvoerhaven.
  gemodereerd

 4. De grote heren hebben het hard nodig in nederland, de dieren lusten het niet niet voor de honden en katten ik hoop ook niet voor de bejaarden, de hoge heren lusten het graag en hun collega’s ook denk ik . Big buisness hoor ! hoge pieten hebben het hard nodig om trips te maken enz maar vies verderfelijk spul.
  gemodereerd

 5. Stefan beter lezen. Er was een verscheping van 4200 kg in een container uit Suriname, over de rest van de smokkel uit Suriname wordt niet gepraat, maar dat zal echt geen 68000 kg zijn geweest. Maar als ik lees wat ze aan de Surinaamse kant onderscheppen, zal het wel in de duizenden lopen. Verder heb je natuurlijk de traditionele oorsprongsgebieden in Zuid en Midden Amerika, maar Suriname wordt duidelijk gebruikt als doorvoerland en de organisatie heeft zonder meer onder de Sergeant Majoor de overheid geinfiltreerd. Er dient een grote schoonmaak te komen onder de Politie, Douane, Leger en ABOP en NDP.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.