zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie1x24 uur inspectie zwaar materieel bij Bosjebrug

1×24 uur inspectie zwaar materieel bij Bosjebrug

-

Does Travel - naar Suriname

Het Korps Politie Suriname (KPS) zal scherpere controles uitoefenen aan beide uiteinden van de Jules Wijdenboschbrug. Het gaat om controle op zwaar materieel dat dagelijks gebruikmaakt van de oeververbinding. De maatregel is per dinsdag 28 december ingegaan.

De Motor Surveillance Dienst (MSD) en de politie van Commewijne zullen 1X24 uur aanwezig zijn om toezicht te houden. Zwaarbeladen trucks zullen alleen gedurende de lockdown, dus van 21.00 uur tot 05.00 uur, worden toegelaten. Hierbij zal er ook een geldig dispensatiebewijs overlegd moeten worden aan de politie. Het Covid-19 Managementteam staat klaar om dispensatie te verlenen aan de chauffeurs. 

Hoofdinspecteur Rachel Deekman merkt op dat rond deze tijd van het jaar het verkeer alleen maar drukker wordt, vandaar ook de noodzaak tot de maatregel. Echter begrijpen de autoriteiten ook dat er producten moeten worden geleverd aan de andere kant van de brug. De politie, die verantwoordelijk is voor de handhaving, gaat dan ook flexibel optreden. Dit betekent echter niet dat bestuurders van vrachtwagens zondermeer over de brug mogen.

Als voorbeeld haalt inspecteur Deekman aan dat wanneer een leverancier van brood naar de andere kant moet, de politie zal nagaan of de verkeerintensiteit in de betreffende rijrichting het toelaat. De politiefunctionaris benadrukt dat deze mate van flexibiliteit expliciet te maken heeft met de periode van het jaar, waarbij er veel leveringen plaatsvinden.

Zij voegt eraan toe dat er ook niet vooraf een tijdstip kan worden aangegeven waarop leveranciers over de brug kunnen. Hoofdinspecteur Deekman merkt op dat de oeververbinding de hele dag door een hoge verkeersintensiteit kent. Vanwege de veiligheid is ervoor gekozen zwaar materieel, dat voor gevaar kan zorgen, in de nachtelijke uren toe te laten. Dit besluit is ook doorgecommuniceerd naar de rest van het politiekorps. 

“Onder zwaar materieel kunnen we zware voertuigen, transportvoertuigen oftewel vrachtwagens, plaatsen. Maar je hebt ook materieel zoals graafmachines en voertuigen met grote kranen,” legt Henk Wip, beleidsadviseur op het ministerie van Openbare Werken, uit. Zwaar materieel is een verzamelnaam voor alle zware voertuigen. “Hierbij wordt niet zozeer gelet op een gewicht van 12 ton, maar de aslast. De 12 ton heeft hier betrekking op de aslast, maar niet op de lading van het voertuig,” voegt de OW-functionaris eraan toe.

Het doel is volgens hem de veiligheid te waarborgen, vooral na het meest recente incident waarbij een zwaarbeladen truck waarvan de remmen het hadden begeven, van de brug afrolde en een aantal andere voertuigen ramde. Bij dit ongeval liet een persoon het leven en raakten meerdere mensen gewond. Wip acht de controle dan ook van groot belang. Hij doet een beroep op houders van voertuigen om hun bescheiden in orde te hebben, aangezien de stukken door de politie gecontroleerd zullen worden. 

Hoofdinspecteur Deekman laat optekenen dat veiligheid nog altijd voorop wordt gesteld. Intussen is de werkgroep die zich moet buigen over de verkeersproblematiek rond de Wijdenboschbrug, nog altijd in conclaaf met belangengroepen. Deze zullen middels overlegmomenten zoveel mogelijk geïnformeerd worden. “Hun gevoelens zullen meegenomen worden om te komen tot aangepaste maatregelen zodat we met z’n allen op een veiligere manier gebruik kunnen maken van de brug,” aldus de politiefunctionaris. Ze zegt dat de controles worden uitgevoerd totdat er andere maatregelen komen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Het zou handiger zijn als er een toeslag betaald moet worden voor het vervoeren van zwaar materieel over de brug.
  Nog beter zou zijn om al het zware materieel te vervoeren over het water.
  Bij het gebruiken van de brug komt de veiligheid in gevaar en de regering treed niet adequaat op! Typisch SU dit


  gemodereerd
 2. klopt, als het kalf verdronken is dempt men de put. 1x 24u de brug “bewaken”, gaat KPS niet volhouden. Het verleden heeft dat ook bewezen. Er zijn zelf controle posthuisjes gebouwd die er nu verlaten bij staan. Er moet een structurele oplossing komen voor zwaar materieel. Die oplossing is naar mijn inziens PONTONS. Zwaar materieel MOET alleen via water gaan. Zo blijft de brug ook langer veilig. Wamt ik vraag me ook af als er inspectie van de brug plaatsvindt. Volgens mij zijn er nog nooit onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd na al die jaren.
  EN…..alle trucks moeten verplicht iedere 6 mnd gekeurd worden want er rijden een hoof boegoe-boegoe’s rond die eigenlijk op de schroothoop moeten.


  gemodereerd
 3. @ Tommy Brunswijk…misschien moet je je ook aan zijn oren trekken voor het oogluikend toelaten van dit soort taferelen.


  gemodereerd
 4. Het lijkt mij beter om een 2de brug te bouwen over de Suriname rivier, ipv een brug naar Guyana. Dit heeft meer prioriteit, gezien de chaos, aan weerszijden van de bosje brug. Het is goed dat er nieuwe regels komen tav het zwaar transport. Maar dat zal geen verlichting brengen, betreffende de intensiteit en de hoeveelheid dagelijkse gebruikers van die brug! Regering gebruik uw verstand


  gemodereerd
 5. en wat zie ik zo weer zo een dafje met veel .boom stammen dus weer over belden voertuig, dat ziet men met de ogen dicht..beste politie man let eens beter op..open u ogen ,,en zie het gevaarte


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES