Mogelijk verscherping COVID-19 maatregelen vanwege uitbundig feesten

8
Voorbeeldfoto

In Suriname komen diverse betrokkenen morgen bij elkaar om zich te buigen over eventuele verscherping van de COVID-19 maatregelen. Het is namelijk gebleken dat vanuit diverse delen van de bevolking uitbundige feesten worden georganiseerd, meldt de Communicatiedienst Suriname vandaag.

Op tenminste één zo een feest is er sprake geweest van een zogeheten ‘mass spreading’ aldus de CDS. De regering is daarom van plan verscherpte Covid-maatregelen te treffen. In de regeringsraad is deze kwestie vandaag besproken, waarbij verontrustende informatie is verkregen uit het veld.

“Alhoewel ons ter ore is gekomen dat diverse plekken, op basis hiervan hun events hebben aangehouden, merken wij dat sommigen onverkort doorgaan. De regering waarschuwt dan ook wederom dat openbare feesten niet zijn toegestaan. De justitiële autoriteiten zullen niet schromen om op te treden tegen overtreders”, meldt de overheid.

Aan de bevolking wordt het verzoek gericht geen betalingen te verrichtingen voor dit soort events. Elk illegaal event is namelijk onderhevig aan sancties vanuit de desbetreffende instanties.

Gisteren werd al duidelijk dat de corona besmettingen in 24 uur flink zijn gestegen. Nadat er de afgelopen 5 dagen sprake was van een gemiddeld absoluut aantal van circa 20 besmettingen per dag, is het aantal besmettingen op maandag 27 december gestegen naar 82.


8 REACTIES

 1. laat ze toch feesten , maar doe de ziekenhuizen op slot voor degenen die covid oplopen en behandeld moeten worden , ze moeten gewoon doorfeesten tot ze erbij neervallen
  gemodereerd

 2. Mensen die na zo’n uitbundige feest besmet zijn, gewoon isoleren en lekker
  het loodje laten leggen, dan besmetten ze anderen ook niet !!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. Dit lijkt op onderdrukking. Er zijn geen tijden dat het virus mensen besmet. Ga je bezig houden met hoede gezondheidszorg. Daar gaat het mis. Paracoff, vit C, mondkapjes, ontsmettingsmiddelen zijn niet te betalen. Ook fernanders hft brood verhoogd waar ze weten dat armen nu geen chineze puntjes kunnen kopen
  gemodereerd

 4. Een stelletje slapjanussen in de regering. Waarom moeten bijna 600.000 mensen de dupe worden van enkele. Als mensen zich niet aan de regels houden moet je optreden punt uit. Maar natuurlijk als het om vrienden en kennissen gaat van de president, vice president en minister van Volksgezondheid, dan gaat het inderdaad heel moeilijk.
  gemodereerd

 5. En hoe was onze minister besmet geraakt dan?. Was hij een gezinslid dan misschien ook uitbundig gaan feesten ofzo?
  En had hij de MOHANA regels niet in acht genomen?
  gemodereerd

 6. Handhaven is het motto, daar is een regering toch voor. De mensen die willens en wetens de wet overtreden moeten ervoor gestraft worden. Desnoods moet er een noodwet gemaakt worden om de rest van de bevolking te beschermen tegen dit soort onbenul dat er rondloopt.
  gemodereerd

 7. @ Debby

  Ik had je intelligenter ingeschat, maar dat blijkt een zware vergissing te zijn.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 8. Locaties die maatregelen niet in acht nemen, aanpakken! Gaat u aub niet weer met uw eeuwige lockdown lopen dreigen. Niemand heeft daar behoefte meer aan. Handhaven en controleren op de drukste plekken. Laat een paar duizend mensen, niet het lot bepalen van het hele volk
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.