Hoogbejaarde man (83) om het leven gekomen na veroorzaken aanrijding

8
Hoogbejaarde man (83) om het leven gekomen na veroorzaken aanrijding
Het lichaam van de man wordt weggebracht.

De man die vanochtend bij de aanrijding op de kruising van de J.A. Pengelstraat en de Drambrandersgracht in Suriname kwam te overlijden, is de 83-jarige Jules Ewald Banel. Hij verleende geen voorrang aan een ander voertuig.

Uit het onderzoek van de Surinaamse politie blijkt dat de hoogbejaarde Jules die de Toyota Vits bestuurde, reed over de Drambrandersgracht gaande richting van de Van Idsingastraat. Bij het naderen van de kruising om over de Pengelstraat te gaan verzuimde de man voorrang te verlenen aan het verkeer over de Pengelstraat waardoor het voertuig in botsing kwam met de Ractis.

Deze Ractis werd bestuurd door de 60-jarige Luciano De F. die in het bezit van een rijbewijs is. Beide voertuigen zijn aanzienlijk beschadigd en zijn ter herkeuring in beslag genomen. Het ontzielde lichaam van Jules is ter obductie in beslag genomen.

De politie onderzoekt de zaak verder.


8 REACTIES

 1. Die ouwe van 83 jaar verleende geen voorrang verleend, en waarom moeten
  hun voertuigen gekeurd worden ????

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. De maximum snelheid in zo’n plaats als Paramaribo is 40 km. Te weinig verkeerslichten. Geen wegmarkering..nergens strepen op de straat. Significant deel heeft geen rijbewijs. Driekwart auto’ s zou afgekeurd worden. Elektriciteitsmasten te dicht bij de rijweg. Politie treedt niet verbaliserend op. Automobilisten niet te traceren..systemen, adressen kloppen niet. GEEN efficiΓ«nte gerechtelijke incassodienst. Politie niet getraind en uitgerust voor handhaving.
  Zeg maar waar te beginnen? De mensen die regering spelen zijn bij lange na niet gekwalificeerd voor creatieve en doordachte besluiten. Wel opvallend dat volksvertegenwoordigers zich geen zorgen maken.Allemaal fake, maar ze geloven hoegenaamd in God. Triest. Aantal verkeersdoden 91..is ruim 5x meer doden dan Nederland. ( alles relatief al ingekalculeerd)
  gemodereerd

 3. Had hij nog toestemming om deel te nemen aan het verkeer???
  Wat een gevaar in dit land.
  Na je 70 ste moeten ze je om de 2 jaar een goeie test geven.
  Het had erger kunnen zijn. Nu is hij overleden. Triest.
  gemodereerd

 4. Hoeveel km / uur mag in de bebouwde kom van Suriname gereden worden?πŸš”πŸš˜πŸš² in NERDERLAND is het max 50 in bepaalde woonwijken is het max 30 ook heb je FIETSERS.
  TRAJECT CONTROLE OP DE SNELWEGEN.
  SURINAME IS VER ACHTERUIT πŸ˜­πŸ˜­πŸ˜­πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸš˜πŸš”πŸš”πŸš”πŸš˜πŸš˜πŸš²πŸšΈβ™ΏπŸ›ƒπŸ›‚πŸš³πŸš­πŸš―πŸš±πŸš«β›”πŸš·πŸ“΅πŸ”žβ˜’β˜£πŸšΌ
  gemodereerd

 5. @het had erger kunnen zijn?
  de man is dood? hoe kan het dan nog erger zijn?
  wat een stompzinnige opmerking.

  het hele wegennet in suriname is niet berekend op de hoeveelheid auto’s wat er in suriname rijd
  kijk alleen al eens naar hoe er geparkeerd wordt en waar?
  de meeste wegen hebben niet eens straatnaambordjes, laat staan dat er enige goede verkeersborden zijn
  ik zou uit me blote hoofd niet eens kunnen zeggen waar er een echt voorangsbord staat in paramaribo
  gemodereerd

 6. Ja het had inderdaad erger kunnen zijn als er meerdere auto’s betrokken waren, nu was het maar 1, en toch ook erg, soema o pai voe ding kostten voe mik a 60 jarige ing oto en pai data, het moet verboden worden dat mensen boven de 75 jaar nog achter het stuur kruipen, na je 65 ste jaar dien je om de 2 jaar gekeurd te worden, 1 if Joe ai e sjie boeng ete, 2 if Joe hersen capaciteit dee optimaal ete, 3. If Joe reactie vermogen ooktoe optimaal, 4. If Joe no e lei aan geheugen verlies of fadong na sriebie baka a stuur, 5. If Joe ai ee
  wroko boeng ete, want met zulke leeftijden vertragen de hersen activiteiten. TRIESTE ZAAK DIT.
  gemodereerd

 7. Dallaskowtu , jij hebt gelijk , de regering bouterse en ook deze regering doen niets aan verkeersveiligheid , bouterse had alleen maar tijd om geld van het volk te stelen , en deze regering moet geld zien te vinden om er iets aan te doen , triest dat er zoveel ongelukken met dodelijke afloop hier plaats vinden , de meeste veroorzakers zijn hard rijders , vele rijders zonder rijbewijs , dronken bestuurders en slecht onderhouden voertuigen ,wegen die al 12 jaar slecht zijn omdat ze niet onderhouden zijn.
  Dit is volgens ons zeer zeldzaam dat een hoogbejaarde zo’n ongeval veroorzaakt en met de dood moet bekopen , triest.
  gemodereerd

 8. Zodra mijn reactievermogen dusdanig is afgenomen dat ik een kleine fout van een medeweggebruiker niet meer kan corrigeren en een botsing kan voorkomen, lever ik mijn rijbewijs in. Ik zie mezelf als 83 jarige niet achter het stuur. Mijn bewondering voor deze man dat hij op zo een hoge leeftijd nog in Suriname durft te rijden. Kennelijk heeft hij een aanval achter het stuur gehad.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.