Voortvluchtige ex-minister Hoefdraad tekent verzet aan

36
Hoefdraad wil wet aanpassen zodat hij niet meer aangeklaagd kan worden
Gillmore Hoefdraad, ex-minister van financiën in Suriname.

De voortvluchtige ex-minister van financiën in Suriname Gillmore Hoefdraad, heeft vandaag via zijn advocaat Murwin Dubois verzet aangetekend. Bij verzet moet Hoefdraad voor het Hof van Justitie verschijnen, maar het niet duidelijk of hij wel naar de rechtszaal komt.

In geval hij niet komt, kan het verzet vervallen worden verklaard. Hoefdraad is op 17 december 2021, veroordeeld tot 12 celstraf door het Hof van Justitie. De veroordeling kwam op een opmerkelijk moment: Hoefdraad was die dag jarig.

De verdediging pleitte voor vrijspraak maar het Surinaamse Hof van Justitie heeft hem conform de eis gevonnist tot 12 jaar celstraf. Ook is er een boete van SRD 500.000 opgelegd.

Gillmore André Hoefdraad was vanaf 2010 president van de Centrale Bank van Suriname. Hij was van 2015 tot 2020 minister van Financiën. In 2021 werd hij op de internationale opsporingslijst van Interpol geplaatst vanwege de rechtszaak in Suriname waarin hij wordt verdacht van witwassen, corruptie, ambtsverduistering en deelneming aan een criminele organisatie.


36 REACTIES

 1. Dankzij Boefdraad die de staatskas heeft leeggeroofd zit ons volk in grote problemen. De buitenlandse schulden door zijn grote leenzucht. Hoelang kan hij zich verstoppen. Een rein geweten vreest geen enkele aanklacht. Dus Boefdraad kom onder je tafel vandaan.
  gemodereerd

 2. Mag die advocaat Murvin Dubois wel contact hebben met zijn cliënt hoefdraad , en hoefdraad via hem verstek heeft laten aantekenen , ze moeten die advocaat eens goed aan zijn tand voelen en zegt waar hoefdraad zich ophoud , hij mag toch als advocaat niet een voortvluchtige beschermen , als die hoefdraad hier in Suriname in de bak zit is het toch anders , maar grote vissen worden met rust gelaten , zie ddb , adhin , bouva , simons , permasser , ect.
  Nogmaals pak die advocaat eens goed aan.
  gemodereerd

 3. Die rat zal nu wel uit zijn hol moeten komen.Bij het aantekenen van verzet moet je persoonlijk komen opdagen.Ben zeer benieuwd of hij over de nodige ballen beschikt om dat te doen.
  gemodereerd

 4. Opsporen, 12 jaar opsluiten in SB. gestolen kapitaal terug storten op de bankrekening vd CBvS, goederen verkopen op een veiling, na zijn straf uitgezeten te hebben stempel in zijn paspoort plaatsen ongewenst in Suriname, een zegel op zijn bil plaatsen en posten naar Suriname Siberie.
  gemodereerd

 5. Hij zal nu moeten komen. Tijd voor verschuilen is voorbij.
  Als hij komt zal hij gezien bewezen vluchtgevaar direct naast van Trikt een kamertje kunnen krijgen.
  gemodereerd

 6. als hij niet op komt dagen?
  verklaart hij zichzelf al schuldig
  want onschuldig loop je niet weg
  gemodereerd

 7. Deze boefdraad is voortvluchtig, maar tekent verzet.
  Wat denk hij van zichzelf, BOEFIE ALS JE NIETS HEB GEDAAN ZOU JE NIET VERZETTEN. JE BEN VOORTVLUCHTIG DUS JE BEN EEN VERDACHTE, PUNT KLAAR.
  TERWIJL JE HEB NIETS TE VERZETTEN, JOUW BAAS ZIT VRIJ ROND.
  gemodereerd

 8. Hey hey Boefie, mijn grote held. Hey hey Boefie, verduisterd jouw en mijn geld. Hey hey Boefie waarschijnlijk heb je covid en een hartaanval gekregen van Sinterklaas, door zwarte piet en de Kerstman.
  gemodereerd

 9. Hoefdraad zou dus nog leven want anders kan de advocaat nooit verzet aanteken.
  Wel lijkt mij dat het zo snel mogelijk op de rol gezet moet worden zodat Hoeffie gedwongen is om uit zijn hol te voorschijn te komen.
  Komt hij dan direct opsluiten
  Komt hij niet dan is het vonnis onherroepelijk en moet de advocaat bevraagd worden hoe hij contact kon onderhouden en zeker was dat het Hoeffie was. Ja zelfs een bewijs van in leven zijn laten leveren.
  gemodereerd

 10. Blijft een leuke foto,hij lacht en heel Su is skeer. Wat zit er op zijn gezicht? Loopt zijn haarlijn uit of heeft bouta op zijn hoofd gepoept?Het zaakje stinkt sws,meneer is gewoon in Su net als suck off my Desi.Opgesloten in je eigen land met geld van de bevolking.Wat een mooie foto, ik krijg er diarree van en wil ook op zijn hoofd poepen.
  gemodereerd

 11. Dus rennen in je eigen land/stad/dorp dikke lobbo lobbig pad,loop zo snel dat niemand jou ziet(wees zo snel als voetbalaanvoerder ronnie die geen respect heeft voor journalisten)S@rcasme uiteraard.
  gemodereerd

 12. deze rat moet uit zn hol komen hoe je went of keert.
  12 jaar is nog weinig ophangen probleem opgelost.
  gemodereerd

 13. Volgens mij wil deze man opgepakt worden want het leven in isolatie kan soms erger zijn dan leven in een gevangenis. Laat hem dus blijven waar hij is want dat is op zich een zware straf. Hij heeft Suriname naar de kloten gebracht dus verdient hij niet beter.
  gemodereerd

 14. Op de foto loopt hij met een brede boeven tronie lach rond, hoop ook dat
  hij ook zo gaat lachen als hij opgepakt is. ” Erger nog, als hij van achter wordt genomen in de bajes” zou heel fijn zijn voor de algehele Surinaamse volk.
  Behalve de NDP’ers, die zullen het niet prettig vinden dat 1 van hen, in de kont wordt genomen hahahahahahahahahahahahahaha!!!!!!! Ik kijk naar die dag uit, hoop dat nog mee te mogen maken.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 15. Als hij niets te verbergen had was hij boven water gekomen die rover die Suriname samen met zijn leider het land hebben leeggeroofd. Hij tekent verzet omdat hij in het buitenland zit maar ze kunnen hem nog pakken.
  gemodereerd

 16. Gaat dit proces, aanhouding en beslaglegging ook meer dan 40 jaar duren ?

  Het “redelijk termijn” is niet onbeperkt !

  Pluk de criminelen kaal !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 17. 🤔Dit gaat mijn verstand te boven 🤷‍♂️er zijn zoveel professionele opsporing technologie waar mee je mensen kunnen traceren en toch gebeurt ’t niet ( VREEMD) AWRIE🐁 STINKKLIER is aan wezig 😂🤣 als hij in beroep gaat dat hij onschuldig is raad ik hem aan om te voorschijn te komen om zijn onschuld te bewijzen dan is het zaak opgelost 🤷‍♂️, makkelijk gezegd maar ik denk dat er meer “koppen” betrokken zijn bij zaak, dus laten zij dat bedrag terug storten dan is het OPGELOST ( CASE CLOSED).
  gemodereerd

 18. Ik hoop niet dat de Surinaamse rechters dezelfde fout gaan maken als bij moordenaar Bouterse. Net als Bouterse wist Hoefdraad dat de procedure liep, is hij opgeroepen maar is hij niet verschenen. Dan hoort verzet niet te slagen en moet hij niet-ontvankelijk worden verklaard in zijn verzet. Bovendien is het nog maar de vraag of hij bij aanvang van de verzetprocedure zal verschijnen. De rechter in eerste aanleg heeft immers onmiddellijke gevangenneming gelast. Dat zou een gemakkelijke manier zijn om hem achter slot en grendel te zetten. Maar primair hoort hij niet-ontvankelijk te worden verklaard.
  gemodereerd

 19. Wat een smerige ratten zijn het toch ook.

  Snap niet dat ze geen hit-team op die vent zetten!
  Zo’n mafkees met zijn opgeblazen rotkop moet toch makkelijk uit te schakelen zijn en terug gesleept te worden naar Suriname, desnoods in een grijze zak, niemand zal deze rat missen!

  Want het lijkt mij echt sterk dat ze niet weten waar die drol vertoeft.
  Waar is de geheime dienst als je ze nodig hebt?

  Overigens waarom hebben ze die andere ratten Bouterse en familieleden nog steeds niet van hun nest gelicht.
  Die horen in de cel naast deze Boef te zitten, levenslang!
  Die Bouterse kan wel 100 worden zo, niemand die wat doet, politieke spelletjes over de rug van het arme volk!

  Als ze al hun bezittingen/buitenlandse bankrekeningen confisqueren kan je met al dat geld hele goede dingen doen voor het volk!

  Het is mij zo onderhand wel duidelijk, dat er na de verkiezingen, duidelijke afspraken zijn gemaakt, prutsers.

  Politiek is vies, vuil en smerig, daarom hebben ze allemaal bloed aan hun handen!
  gemodereerd

 20. Binnenlandse veiligheidsdienst moet samen met Interpol, CIA de celephone van Dubois tappen en volgen samen met de provider, dan kunnen we heel snel achterhalen waar die boefdraad zit.

  Men moet dubous het vuur nader aan de schenen leggen en overal volgen. Alles aftappen van hem. boefdraad is een grote boef en men moet geen enkel middel uit de weg gaan om hem te vinden. dubois is een aanknopingspunt, waar politie, justitie, om, recherseurs, CIA Interpol zich als bloedhonden op de spoor van boefdraad moeten vast bijten. dubois moet geen adem ruimte krijgen vel op zijn huid zitten dag en nacht, 24 uur per dag, 7 dagen per weer, 365 dagen per jaar.

  Dan is voor boefdraad zo opgespoord, want CIA, Interpol, a no pikin boyke. Din man diesie de Ka tranga.

  Dat moest al heel lang gebeurd zijn.
  gemodereerd

 21. Lijst Interpol komt deze man niet voor.
  Het is een grote poppenkast deze regering heeft deals gesloten met vorige regering daarom word deze man niet opgepakt.
  Het merendeel domme Surinaamse volk blijft het nog geloven ook daarom gaan ze zo blijven dom en achterlijk.
  Vind je het gek dat er bijna geen kader is in het kabinet.
  Ezels allemaal jaknikkers ik erger me kapot als ik zie hoe het land geregeerd word.
  gemodereerd

 22. @WAT 24 december 2021 At 21:31
  Een advocaat mag altijd contact hebben met zijn client en mag niets doen dat de belangen van zijn client zou kunnen schaden. Hij is dan ook niet verplicht te melden waar de client is en hoe hij contact heeft.
  Echter zal Hoeffie straks wel persoonlijk voor de rechter moeten verschijnen!! Dat zou een uitgelezen moment zijn hem op te sluiten. Ik hoop dan ook dat deze zaak snel voor gaat komen.
  gemodereerd

 23. Hilarisch. Only in Surinam
  Did he really stole alone, or help others rob the countries funds, and helped himself in the proces?

  You all know who gave the orders
  gemodereerd

 24. Hij kan niet eeuwig in die hol te Leonsberg verblijven. Opa voelt ook zijn krachten wegvloeien. Zijn dochters hebben sterke mannen nodig. Fysiek is Hoefie geen kleintje natuurlijk. Hoe moet hij die dochters van Opa beschermen als hij zijn hol niet kan uit komen?
  gemodereerd

 25. Bouterse, Brunswijk en Boefdraad gaan nooit naar de gevangenis. Deze 3Bs staan staan boven de wet in de Surinaamse bananenrechtstaat.
  gemodereerd

 26. Bij de verzet-zaak c.q. hoger beroep moet het OM de straf eis omzetten naar 20 i.p.v. 12 jaar en als onafhankelijke staat Suriname meteen een rechtshulp- en defensie verzoek doen aan de grote jongens VS en Nederland.
  Voor eens en voor altijd een einde maken aan dit onrecht wat het volk van Suriname 40 jaar lang is aangedaan.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.