Identiteit van in politie laadbak overleden zwerver nog steeds niet bekend

7
Door politie meegnomen zwerver dood in laadbak bij aankomst politiebureau
Foto: Het lijk wordt van de laadbak overgebracht naar de lijkenwagen. Inzet: in de laadbak van deze prowagen lag de man.

De Surinaamse politie weet nog steeds niet wie de zwerver is, die op 11 augustus van dit jaar kwam te overlijden, nadat hij door de politie in een laadbak was geplaatst en was overgebracht naar bureau Santo Boma.

Het Korps Politie Suriname heeft vandaag een foto van de man en deze oproep aan nabestaanden geplaatst. Het gaat om een man van boven de 50 jaar met rasta haardracht. Overledene was slechts gekleed in een rode trui en een lange blauwe jeansbroek.

De politie kreeg op die ochtend in augustus een melding van een ongewenste gast aan de Magentakanaalweg, voor Bomastar veld. Ter plaatse werd de aangever aangetroffen die doorgaf dat een zwerver met rasta haardracht, sedert maandag haar verkoopstand aan de Magentakanaalweg bezet hield.

De zwerver werd door de politie in de laadbak geplaatst en overgebracht naar bureau Santo Boma. Op het politiebureau aangekomen vertoonde de man geen teken van leven. Een arts heeft toen de dood vastgesteld en geen uitwendig letsel waargenomen.

Een ieder die informatie kan verstrekken over de overledene wordt verzocht om contact te maken met de politie van het ressort Santo Boma op het telefoonnummer 350830/350022 de Centrale Meldkamer op 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.


7 REACTIES

 1. Hij had geen uitwendige letsels? Maar dat wil niet zeggen dat hij niet door geweld overleden is. Is er geen autopsie gepleegd op het lijkt? Een volwassen vent, die net nog voor een heleboel overlast zorgde, overlijdt niet aan niets van het ene op het andere moment.
  gemodereerd

 2. Mijn eerste gedachte gaat uit naar de standhouder. Wat weet hij of zij wat de politie niet weet? Is de standhouder al ondervraagd?
  gemodereerd

 3. Klopt he,zoooooo dom kunnen ze soms zijn met hun onderzoek in Su.Komt vaker voor in Su hoor,dat zonder tussen komst van een patholoog men meteen natuurlijke dood vast stelt.En dat zijn meestal de artsen in Su.
  gemodereerd

 4. Dit zijn volgens mij de restanten van de nodeloze binnenlandse oorlog, veroorzaakt door Bouterse en Brunswijk. Gebleken is dat onze Surinaamse jongens, die aan gevechten deelnemen altijd het onderspit delven en de klos zijn. Ik verwijs naar onze jongens uit de tweede wereldoorlog, de koreastrijders en nu de jongens uit de binnenlandse oorlog. Mijn advies aan alle Surinaamse jongens is dus: laat je door niemand verleiden om aan gevechten mee te doen. De geschiedenis heeft ons geleerd dat wij altijd het lijdend voorwerp worden.
  Deze jongens hadden de nodige post traumatische nazorg in een of andere instelling moeten krijgen.
  gemodereerd

 5. Het vervoeren van verdachte in laatbakken vindt niet veilig ( kan de minister van Justitie & politie geen ander vervoermiddel aanschaffen.
  Het is veilig vr de arrestanten ook gevaarlijk als die persoon zicht op een of andere manier wil ontvluchten kan het gevaarlijk aflopen .
  In Nederland zijn veilige transport middellen .
  BUSSEN & STATIONWAGEN.
  Het kan anders inplaats in een LAATBAK .
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.