286 bloeddonoren gedecoreerd in Suriname

0
286 bloeddonoren gedecoreerd in Suriname

In Suriname zijn afgelopen weekend 286 bloeddonoren gedecoreerd voor het feit dat zij door hun vrijwillige bijdrage vele levens redden. Personen die 60 tot 100 keer en zélfs meer dan dat hun kostbaar bloed hebben gegeven, kregen een medaille opgespeld. 

De ceremonie vond plaats op zondag 19 december 2021 op het presidentieel paleis. President Santokhi toonde zich ingenomen met de inzet van de bloeddonoren en bedankte hen voor deze nobele taak. Hij gaf aan dat degenen die bloed afstaan een specifiek karakter hebben.

“Zij hebben een bijzondere benadering. Het doneren van bloed is immers een menslievende, edelmoedige daad van solidariteit, burgerzin en hulpvaardigheid,” aldus het staatshoofd. Hij benadrukt dat veel mensen niet of nauwelijks beseffen hoeveel levens, alleen al door het doneren van bloed, worden gered. “Vanwege de huidige COVID-19-pandemie is de drang naar veilig bloed des te nijpender geworden,” stelt het staatshoofd.

286 bloeddonoren gedecoreerd in Suriname
Parlementsvoorzitter Marinus Bee reikte ook onderscheidingen uit.

De regeringsleider bedankte de Stichting Nationale Bloedbank van het Surinaamse Rode Kruis (SRK), die Suriname sinds 1940 – dus reeds 81 jaar – van veilig bloed voorziet. Deze gespecialiseerde organisatie volvoert een zeer nobele taak. Ook riep hij de stichting op door te gaan met het goede werk en anderen aan te moedigen zich in te zetten voor de verdere opbouw van ons land. Dit door elkaar in de ruimste zin des woords te ondersteunen. 

Benadrukt werd dat de roep naar vrijwilligers blijft aanhouden. Het gaat dan niet alleen om bloeddonoren, maar ook om personen die zich vrijwillig wensen in te zetten voor het werk van de stichting. De president riep de samenleving, in het bijzonder de jongeren, op om zich aan te melden bij de Bloedbank en ook hun deel te leveren in het proces van medemenselijkheid. “Elkaar helpen is het mooiste geschenk dat iemand een ander kan geven, en dat is waar bloeddonoren voor staan. Helaas is het vaak zo, dat wanneer men zelf in nood verkeert, men het belang van bloed geven erkent. Laat het niet zover komen,” zei hij.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.