Weg elke zondag paar uur vrijgesteld van verkeer om te sporten

5
Weg elke zondag paar uur vrijgesteld van verkeer om te sporten

“Stop met overwegen en kom bewegen”. Met deze woorden luidde directeur-eigenaar Rajiv Makhanlal van Warrior Fit Movement op zondag 19 december 2021 het eerste Safe Exercise Area-project in, aan de dokter Sophie Redmondstraat. Het behelst een initiatief, waarbij een gedeelte van de weg elke zondag tussen 08.00 uur en 10.00 uur vrijgesteld zal zijn van verkeer en beschikbaar voor zij die willen bewegen.

Enkele minuten voor de oproep van Makhanlal had president Santokhi de officiële aftrap van het project gedaan.

Het staatshoofd, dat ook een stuk meeliep, noemt het project een van de vele initiatieven die de regering nog op stapel heeft om de gemeenschap gezonder te maken. Hij deelde mee dat er in alle wijken ‘health units’ opgezet zullen worden om de bevolking bewust te maken van een gezonde levensstijl en waarbij haar een ‘healthy lifestyle’ aangeleerd zal worden.

De aftrap werd omstreeks 08.00 uur gedaan. De wegstrekking tussen de rotonde en de Van Idsingastraat werd tussen 6:30 uur en 10.00 uur afgesloten voor het motorrijverkeer. Dit zal elke zondag het geval zijn, zodat zij die willen bewegen de gelegenheid hebben dit in een veilig gebied te doen.

Het Safe Exercise Area-project is een initiatief van de ministeries van Volksgezondheid en Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en het districtscommissariaat Paramaribo Noord-Oost. De bedoeling is de Surinaamse bevolking tot meer bewegen te stimuleren. Dit initiatief werd toegejuicht door de aanwezigen, die enkele suggesties deden om het project nog beter ten uitvoer te brengen.


5 REACTIES

 1. Is dit wel een weldoordachte aktie? Het lijkt me een opwelling van iemand die niet gedacht heeft aan de overlast en irritate die men bij het normale verkeer gaat veroorzaken. Weet men wel hoe hinderlijk dit zal overkomen op iemand, die in deze dure tijd van torenhoge brandstofprijzen zal moeten omrijden, omdat men uitgerekend op deze ongebruikelijke plek wil gaan trimmen? Waarom organiseert men dit soort ‘keskes-sani’ niet gewoon op de trimbaan naast de Paramaribo Zoo?
  gemodereerd

 2. 15 gulden een 250 ml yogurt
  60 voor een snel gekweekte, slecht gevoede 6 weken oude kip, of 90 gulden p kg voor een ‘normal size’, kip
  35 gulden voor een taxi vanaf de hoek van munder, naar kasjmierstraat.

  Prioriteiten, hé…
  gemodereerd

 3. 100 srd voor een rek Ikzie, zonder rek 85 srd. Armoede in Suriname en toch loopt iedereen met een cell rond waarvan de bel en internetbundel gelijk staat aan:
  15 gulden een 250 ml yogurt
  60 voor een snel gekweekte, slecht gevoede 6 weken oude kip, of 90 gulden p kg voor een ‘normal size’, kip
  35 gulden voor een taxi vanaf de hoek van munder, naar kasjmierstraat.

  Ja prioriteiten he !
  gemodereerd

 4. Wie heeft het over armoede PJ?
  Basis producten tegen een betaalbare prijs willen aanschaffen, is geen armoede, en niet teveel gevraagd van een overheid die hiervoor moet zorgen. Dit is in no time gerealiseerd, maar basis voeding tEgeN redelijke prijzen aanbiEden niet, ondanks al de bedelreizen??

  Mi no ab ten fu luku sma sani, dus mi no sab suma ab cell en wie niet. Prioriteiten, ja!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.