woensdag, juni 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameOpenbare Werken: 'Investeerders melden zich aan'

Openbare Werken: ‘Investeerders melden zich aan’

-

Does Travel - naar Suriname

In het kader van het investeringsbeleid van de overheid in Suriname, spant het ministerie van Openbare Werken (OW) zich enorm in om samenwerkingsverbanden in de vorm van PPP (Public Private Partnership) aan te gaan met particuliere bedrijven, zowel lokaal als internationaal. Recentelijk heeft het Surinaamse ministerie van OW op het gebied van appartementen c.q. integrale woningbouw- oplossingen, afvalbeheer, multiverdieping parkeerhavens, overheidskantoorgebouwen alsook infrastructurele werken een aantal Expression of Interest (EOI) gepubliceerd. De deadline voor het indienen van de projectvoorstellen was vastgesteld op 30 november 2021.

Er heeft zich een aantal van tien bedrijven (lokaal en internationaal) aangemeld. Ook zijn er voorstellen ingediend om ons stedelijk afval (Municipal Solid Waste), dat op de vuilstortplaats te Ornamibo gedumpt wordt, te verwerken. Verder is er interesse getoond voor onze afval te Marowijne en Nickerie (padikaf te Nickerie). De ontvangen projectvoorstellen worden nu bestudeerd om te komen tot een selectie op basis van feasibility. Hierna volgt het traject van de Terms of Reference (TOR) en de Request for Proposal (PPP-RFP).

Voor wat betreft de brug over de Surinamerivier werd een Request for Expressions of Interest uitgezet om in PPP de brug te realiseren. Hierbij zijn investeerders uitgenodigd om kenbaar te maken dat ze geïnteresseerd zijn de brug, inclusief toeleidende wegen te bouwen en te financieren. Op het laatstgenoemde zijn van drie grote bedrijven reacties binnengekomen.

Alhoewel voor parkeerhavens en overheidsgebouwen nog geen aanmeldingen zijn geweest, hebben vier bedrijven (lokaal en internationaal) zich aangemeld en voorstellen ingediend voor woningbouwprojecten. Er is ook interesse getoond voor de bouw van appartementen. De ontvangen projectvoorstellen worden nu bestudeerd om te komen tot een selectie op basis van een gedetailleerde feasibility, Terms of Reference (TOR) en de gepaste PPP Request for Proposal (PPP-RFP). Vanuit het ministerie zal gekeken worden naar het aanbod van deze bedrijven waarna er een selectie plaats zal vinden. Die geselecteerden zullen dan een nadere beschrijving van het werk krijgen (Terms of Reference).

“Op grond van het aanbod zal een voorstel gedaan moeten worden met het compleet PPP-aanbod. Uit het gegeven aanbod zal het ministerie een keus maken welk bedrijf uiteindelijk mag bouwen. Die investeerder krijgt dan een langlopend concessierecht” aldus het ministerie van Openbare Werken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Brunswijk kan ook een projectvoorstel indienen en dat voor de rest van zijn leven uitvoeren. Het vice presidentschap moet hij dan inleveren, dus is Suriname vrij van deze mislukkeling.
  Dit is de enige manier waarop zaken in Suriname in goede banen geleid zullen worden. Chan kan dan zonder blok aan zijn been orde op zaken stellen


  gemodereerd
 2. Weer een ander sprookje. Die witwassers komen zich aanmelden.
  Wat heeft deze regeting al gedaan???
  Nog niets. Projecten van vorige regering afronden. Alles was al in orde.
  Ook electriciteit van binnenland. Alleen stuurt deze regering alles naar binnenland en kan men in Par’bo geen meter krijgen.


  gemodereerd
 3. lol chan?
  die doet gewoon verder wat hij al anderhalf jaar doet
  niets en gewoon geld uitgeven


  gemodereerd
 4. huizen gaan bouwen die het gewone volk toch niet kan betalen
  snappen ze het wel helemaal daar in die flut regering?


  gemodereerd
 5. Volkomens met jou eens Na so A DE , die vp moet terug naar het binnenland en laat hij gaan rentenieren.


  gemodereerd
 6. Oh ja, …MOP goedkeuren en ho maar, gelijk tot 2060!
  Doelen vaag geformuleerd, middelen ontbreken (behalve uit lening) en tijdspad onrealistisch. Een ratje toe van ‘de hardste schreeuwers’ uot de orange club! Succes!


  gemodereerd
 7. ha ha ha die paarse trollen zien hun gestolen geld verdampen en bordo zijn dikkedeur en debby en de rest van de paarsen niet de hardste schreeuwers van de paarse club


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES