Militairen ontvangen gouden medaille voor trouwe dienst

6
Militairen ontvangen gouden medaille voor trouwe dienst

Het ministerie van Defensie in Suriname, heeft afgelopen week na ruim 5 jaren weer medailles uitgereikt aan gepensioneerde en actieve militairen die voor respectievelijk 25, 30 en 35 jaren trouw hun diensten hebben verleend aan land en volk. Het gaat volgens Defensieminister Krishna Mathoera om een enorme inhaalslag. “Deze medailles hadden reeds in 2016 aan u gegeven moeten worden, want u maakt er aanspraak op”, benadrukte de bewindsvrouw. 

In totaal hebben 105 militairen, waarvan 84 actieve en 21 gepensioneerde, een gouden medaille in ontvangst genomen. Minister Mathoera prees de gedecoreerden voor hun trouw, doorzettingsvermogen, kracht en inzet. “Met uw inzet hebt u Suriname veilig gehouden. U bent een inspiratie geweest voor alle andere militairen, maar ook voor jongeren die naar u opkijken en net als u het land willen dienen. Tegelijkertijd hoop ik dat dit ook een inspiratie zal zijn voor alle militairen en medewerkers om met meer enthousiasme hun werk uit te voeren en Suriname te blijven dienen,” aldus de bewindsvrouw.

Kolonel Henri van Axeldongen, waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger, onderstreepte dat het doorzettingsvermogen van militairen van onschatbare waarde is voor de organisatie. “Op u kunnen wij alleen maar trots zijn. Bijzonder trots, omdat u ondanks minder ideale omstandigheden bereid bent geweest om uw taken naar tevredenheid te kunnen doen.” Volgens de legerbevelhebber doet de leiding van de defensieorganisatie er alles aan om de rechtspositie van het personeel correct en conform de geldende regels te verbeteren.

Het ministerie van Defensie gaat in de komende periode door met het uitreiken van gouden, zilveren en bronzen medailles. Minister Mathoera hoopt hiermee in 2022 alle achterstanden te hebben ingehaald. “Aan de mensen die nog een medaille of oorkonde moeten krijgen, vraag ik daarom nog een beetje geduld,” sprak de minister.


6 REACTIES

 1. De militairen hebben trouw hun diensten verleend, denk hierbij aan hand en span diensten aan de moordenaars van honderden Surinaamse onschuldige burgers.
  Deze mensen hebben toen zij in actieve dienst waren de andere kant opgekeken (laf dus). En nu worden ze daarvoor beloond met een gouden medaille. Lang leve de Fascistische gedachten.
  gemodereerd

 2. Militairen moeten democratisch gekozen president trouw zijn . En niet een politieke voorkeur hebben. Hun voorkeur moet zijn het vaderland dienen en beschermden voor gevaar van buiten en binnen. Als ze dat naar eer en getrouw doen of gedaan hebben dan is het goed
  gemodereerd

 3. Whome,
  Onder Bouterse en NDP was Suriname een fascistische Staat. Onder ZE Santokhi kan geen sprake meer zijn van een fascistische staat maar de VHP en NPS moeten op hun hoede voor Brunswijk en zijn Abop beweging zijn. Want als deze laatste het voor het zeggen krijgen, zal Suriname snel weer het pad van de fascisten gaan bewandelen. Journalist Pinas heeft al ondervonden wat dat betekent. Daarom liever nooit een creool aan de macht in Suriname want die brengt het land niet voor maar achteruit..
  gemodereerd

 4. @W.Whome….er zijn genoeg oud militairen die het helemaal niet eens waren met de gang van zaken toen…het was meedoen of vermoord worden….groot voorbeeld hiervan is Roy Horb….
  gemodereerd

 5. – Popo Jantje, President Venitiaan? Zeker nooit van gehoord. Inborst is niet ras gebonden.

  – Moen, wat dacht u van getuigen wanneer er een proces gaande is?
  Lijkt op: Dat hebben wij niet geweten (Lijk verbranding na het vergassen).
  En wie weet hoeveel van die militairen naar het gerechtsgebouw zijn gegaan om de MOORDENAAR te ondersteunen.
  gemodereerd

 6. Er zal ooit een tijd komen dat Suriname een kolonie zal worden van China. Daarna zullen de Chinezen gouden lintjes geven als dank voor hun ’trouwe’ dienst.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.