Surinaamse regering zegt schending persvrijheid af te keuren

5
Verslaggever dWT krijgt klappen en trappen van beveiligers vp Brunswijk

De Regeringsraad onder leiding van de president Santokhi, in vergadering bijeen op woensdag 15 december 2021, heeft zich omstandig laten informeren over hetgeen zich heeft afgespeeld in de ontstane confrontatie tussen de journalist de heer Jason Pinas en het veiligheidspersoneel van de vicepresident voor het gebouw van de Nationale Assemblee (DNA) op 14 december 2021.

De regering betreurt de confrontatie die is ontstaan. De aangifte welke is gedaan zal met zorg en urgentie, grondig onderzocht worden. Hiertoe heeft de regering een beroep gedaan op de waarnemend procureur-generaal, en wordt uitgekeken naar de resultaten van het onderzoek.

Dit is ook van belang in het licht van de nationale en internationale aandacht voor dit incident, dat mogelijk ongewenste consequenties kan hebben voor onze internationale imago en standing.

De regering van de Republiek Suriname keurt elke schending van de nationaal en internationaal geaccepteerde fundamentele vrijheden, waaronder de persvrijheid, zoals eveneens vastgelegd in onze Grondwet af.

De belangrijke rol van de media in een samenleving wordt niet alleen onderschreven, maar in het kader van openheid van bestuur, ook nadrukkelijk ondersteund.


5 REACTIES

 1. De Geschiedenis zal zich toch niet herhalen richting journalisten? Brunswijk moet mi zijn losgeslagen beveiligers ontslaan en ze desnoods als werkers op zijn goudconsessies herplaatsen. Ze zullen de illegale gouddieven van mij zo mogen aanvallen als wilden zonder beschaving.
  De vp heeft al op vele gronden bewezen zelf een verwilderde wilde te zijn die de dragende rol niet kan en mag uitvoeren in het belang van Suriname.
  Maar ja ze kunnen de journalisten aanpakken maar Belfor durven ze met geen vinger aan te raken.
  Mi is de auto van de vp staatseigendom dus kan en mag de vp het niet als zijn eigendom zien en behandelen. Vroeger had hij alleen een witte toyota jeep en minder praatjes. Hij misbruikt zijn boei en tapu niet zijn ambt alleen.
  Laat hem maar ingaan op de uitdagingen van Tigri Barba maar dat zal hij wel niet durven.
  gemodereerd

 2. De regering zegt. Wie van de regering?? Ik heb geen enkele gehoort.
  Pigot is niet in de regering, persleugenaars van VHP zijn die gasten die negatieve dungen zeggen die niet kloppen.
  Soema na a regering waar ze het over hebben???
  gemodereerd

 3. Frappant dat men de sociopathische vicepresident Brunswijk niet benoemt. Hij was er toch bij en keek ernaar. Je kunt zelf stellen dat hij het gedrag van zijn lijfwachten goedkeurde. De antisociale Brunswijk, uitte ook verwensingen. Welke bevoegdheden hebben deze lijfwachten? Zijn het burgers of militairen, of politiemannen? Hebben ze het recht om een telefoon af te pakken? Hebben ze het recht iemand te mishandelen vanwege het feit dat er een foto genomen wordt? Het lijkt namelijk niet erop dat er sprake was van een onmiddellijke dreiging , doch slechts het feit dat deze sociopaat Brunswijk niet wilde dat er een foto genomen werd. Heeft de Surinaamse bevolking niet door dat Brunswijk gestoord is? De Marrons moeten bij zichzelf te rade gaan en deze gestoorde figuur Brunswijk geen draagvlak meer geven. Het lijkt er nu sterk op dat men deze sociopaat buiten schot wil houden en de aandacht uitsluitend richten op zijn bodyguards. Niet doen!
  gemodereerd

 4. Veel voorbeeldige Surinamers als Anthony, Miguel en Jair zetten Suriname positief op de wereldkaart, maar een Vuile Ploert, geholpen door zijn money- en waakhonden, doet zijn best om dat ongedaan te maken.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.