PRO roept op tot onmiddellijk aftreden vp Ronnie Brunswijk

39
Ronnie Brunswijk

De Partij voor Recht en Ontwikkeling heeft vandaag aangegeven dat ze gegriefd kennis heeft genomen van het zoveelste incident van intimidatie, dreigement en geweld in Suriname, waar Ronnie Brunswijk rechtstreeks betrokken is. De Surinaamse politieke partij roept op tot het onmiddellijk aftreden van Brunswijk als vicepresident.

In een persbericht stelt de partij:

Een journalist, heeft een publieke functionaris, nabij een overheidsgebouw en een overheidsvoertuig gefotografeerd. De publieke functionaris heeft inmiddels gesteld voor de zoveelste keer contanten aan het uitbetalen te zijn, na voor deze exacte gedraging ons land internationaal in de sport wereld te schande te hebben gezet. Een uiterst relevant nieuwsfeit, waarvan de vastlegging op beeld, nieuwswaarde en onderzoeksbetekenis heeft.

De journalist in kwestie, is door de eerste vervanger van het Staatshoofd, in functie, bedreigd en een instructie gegeven, waartoe de functionaris de bevoegdheid mist.

Vervolgens heeft de Vice President zich in vereniging schuldig gemaakt aan openbare geweldpleging en het wederrechtelijk ontnemen van bezit van het werktuig en eigendom van de journalist. De gedraging zijdens de President, heeft rechtstreeks tot het vertoond geweld geleid en deze heeft zich niet aan de situatie onttrokken, maar deze veroorzaakt, toegelaten, aangespoord en volgehouden. De gedragingen kwalificeren als zware misdrijven en de functionaris geniet geen immuniteit.

De grondrechten en verdragsrechtelijk vastgelegde rechten van meningsuiting en een vrije pers, zijn vertrapt.

De Partij voor Recht en Ontwikkeling stelt, dat de functionaris in kwestie, die van meet af aan niet voldaan heeft aan de Grondwettelijke vereisten, sedertdien grovelijk nepotisme een basis voor het regeerbeleid gemaakt heeft en meermaals intimidatie van de pers, zulks zonder correctie en zelfs met bijval van de President heeft vertoond, hangende het strafrechtelijk onderzoek, niet in de functie gehandhaafd kan worden.

De Partij voor Recht en Ontwikkeling roept op tot het onmiddellijk aftreden en het doen aftreden van Ronnie Brunswijk als vicepresident en tot het respecteren en garanderen van de vrije pers.

De SVJ had ook al gereageerd:


39 REACTIES

 1. Als dit een petitie was, had ik mijn handtekening eronder geplaatst. Er moet nu wat gebeuren, desnoods het uitschrijven van een referendum waarin het volk beslist of deze domoor nog mag aanblijven in de functie die hem vele maten te groot is.
  gemodereerd

 2. Dat krijg je ervan als je gaat provoceren. Hij zal wel blij dat hij nu iets heeft om zogenaamd iets aan de orde te stellen .
  Je maakt fotos met je kutkop in de auto van de V.P !! Is vragen om moelijkheden.. en atwoord heb je gekregen.
  Aftreden?? Ja hoor tuurlijk ! Jij moet onslag krijgen van dwt
  gemodereerd

 3. Brunswijk is het ambt van Vice president niet waardig: Je bent niet op het voetbalveld meneer.

  Deze meneer dient terstond af te treden inderdaad!!
  gemodereerd

 4. Zoals ik uit de informatie t.a.v. dit voorval destilleer, vind ik dat RB in grote lijnen niets verkeerd heeft gedaan.

  Hij is vp en heeft recht op privacy. Zijn lijfwachten zijn er om hem te beschermen en als hij bedreigd wordt mogen ze in actie komen om hem te beschermen. Dat doen alle bodyguards overal ter wereld. Ook krachttermen mag iemand uiten als die zich in zijn/haar privacy aangetast voelt of heel bang is. Hij mag zijn angst en emotie uiten in (kracht)woorden.

  Laat deze journalist dit maar gaan uithalen bij:
  – Joe Biden presiden van de USA of Harris vp van de USA,
  – Poetin van Rusland,
  – Kim Jnng – Un van Noord – Korea,
  – Koning Willem – Alexander of Koningin Maxima,
  – Xi Jinping – China
  – Jair Bolsonaro – Brazilië,
  – Emmanuel Macron – Frankrijk,
  enz, of de vp waar ook ter wereld of hier boven van toepassing is. In sommige van deze landen zou men nooit meer van hem hebben gehoord. De jongen van de KGB weten wel hoe ze met hiermee ze omgaan, maar ook in UK, USA, Israel, enz. Zie ook de Chinese tennisser, die het over ongewenste gedrag had.

  Dan zal hij het wel merken.

  Al de aanval op RB is on te recht. Heeft niets te maken met persvrijheid. Die journalist ging veel te ver. Werd de 1,5 meter wel in acht genomen in verband met het COVID-19 – virus en varianten ervan? Had hij zijn mondmasker op?

  Vooral met Covid-19 virus ea varianten moet men 1.5 m afstand houden. Het moet onderzocht worden hoe deze man zo dichtbij in de zone van vp RB is gekomen.

  Wat wilde deze man in de zone en in het privacy gebied van RB doen?
  gemodereerd

 5. Ik heb mij gisteren geërgerd aan de media en erger mij nu weer. Geweld is nooit goed maar ook fotograferen van de inhoud van de auto van Bruns was een vorm van geweld. Het enigste dat beter onderzocht moet worden is dat iemand op de hand van de journalist is gaan staan. Maar aangezien hij geen schade lijkt te hebben lijkt ook dat wel mee te vallen. Het lijkt vooral een zaak die sterk wordt opgeblazen om een punt te maken. Waarom? Blijkbaar omdat Bruns in een eerdere situatie alles behalve transparant en voorstander van behoorlijk bestuur bleek.
  Maar om dan vele artikelen, star zelfs 4!, er aan te wijten is overdreven. Vooral omdat je zo veel andere en betere punten kunt maken mbt goed bestuur.
  .
  Opvallend en ergerlijk was dat er diezelfde dag nagenoeg geen aandacht besteed werd aan het MOP en als er al aandacht aan besteed werd die totaal geen inhoud had. Begrijpen de journalisten, en ook veel politici, in Suriname nog steeds niet dat het leven niet draait om sensatie etc. Dat hun toekomst afhangt van goede plannen en toekomst visie. Dat het niet draait om de gekte van de dag en elkaar een hak zetten!!!
  Het is echt diep triest dat er journalisten en politici zijn die zich met dit soort acties menen te moeten profileren.

  Ja het gedrag van de beveiligers was MOGELIJK niet goed, maar het fotograferen was ZEKER niet goed en totaal niet relevant. Hoe zou iemand het vinden als ze stiekem via het open raam de woonkamer fotograferen?? Hoe vindt U het, als er een belangrijk, toekomst bepalend plan behandeld wordt, dat de journalisten hun tijd verdoen op zoek naar onbelangrijke en ongepaste foto’s om sensatie zucht te bevredigen??

  Nog steeds hebben mensen hun prioriteiten niet op een rijtje!!!
  Mischien omdat ze capaciteiten missen om over de inhoud te praten ??
  gemodereerd

 6. Liever gisteren dan vandaag dat deze crimineel opdonderd.

  1 grote schande voor Su en internationaal staat we dank zij deze staatsmongool weer volledig voor schut
  gemodereerd

 7. Overigens is Bruns ook niet verantwoordelijk voor dergelijke misdragingen van zijn beveiligers. Dat PRO hier mee komt zegt veel over de geringe kennis en gebrek aan inzicht bij PRO.
  gemodereerd

 8. Dat krijg je in Suriname als allerlei criminelen in het parlement en de regering zitting hebben. Wanneer gaat deze puinhoop opgeruimd worden. Wanneer gaat de president Ronnie Brunswijk op het matje roepen, of is hij te bang voor een breuk in de coalitie. Schaamteloos gedrag!!!
  gemodereerd

 9. Voor de onwetenden. Er bestaan heel wat fotos v regeringstoppers in t buitenland wanneer ze in of bezig zijn in de auto te stappen. En ten 2de. De journalist liep achteruit. Het is de Award winner die op hem afstoomde.
  gemodereerd

 10. Klaas, ben het helemaal met je eens. Mooi objectief gereageerd👏🏼. Laat het OM haar werk doen. De mishandeling moet worden onderzocht.
  Men had de journalist bij het zich begeven in de “veiligheidszone” van de VP, moeten laten afvoeren onder politie begeleiding.
  gemodereerd

 11. Bouta en Brunsie zijn de voorgangers van de gemeente Gado Pot Mi Dya, No Wan Sma Kan Pur Mi Fu Dya. Een oproep of zelfs een veroordeling door een rechter gaat deze excellenties, die denken dat ze door God himself geroepen zijn dit land te leiden, niet doen aftreden.
  gemodereerd

 12. Er gaat helemaal niets gebeuren. Dit omdat Suriname alweer opgescheept zit met een president die te laf is om op te treden tegen dit soort barbaren. Hij schijt in zijn broek als hij Brunswijk ziet. Je zou denken dat je de afgelopen 10 jaar alles al gezien had maar wat er nu gebeurt is te triest voor woorden. Santhoki kijkt de andere kant op want de belangen zijn veels te groot. Friends en familie staat natuurlijk op nr1. En niet te spreken over de parlementariërs. Stuk voor stuk lafaards. Jammer dat nps niet de 20 zetels heeft gekregen.
  gemodereerd

 13. Niet alleen Brunswijk maar Santokhi moet ook aftreden. Beiden maken het land kapot op zijn eigen manier. Santokhi en zijn vrouw maken gezellige buitenlandse reizen. Ze gaan lekker overal met vakantie en ze houden de burgers dom. Burgers wij worden de dupe van .. alles is ons geld waarmee ze met vakantie gaan. En dan komen ze met hun leugen dat ze voor Suriname dat doen. Wat is tot nu toe veranderd? Niets! wij worden armer en santokhi en zijn vrouw genieten van al het luxe. Bouta was een dief, maar hij deed tenminste wat voor het volk. Hij maakte nooit dure reisjes. Ik ben geen voorstander van hem, maar ik vind de regering Santoki veel erger doen. Ze zijn gewoon egoistisch! gefeliciteerd mensen want jullie kozen voor Santoki..en om jullie lijden we allemaal in dit land!
  gemodereerd

 14. @@@Passant / @@@ Klaas : Een ieder die de handelingen van een veroordeelde MISDADIGER (bankrover,drugsdealer)….moordenaar…probeert te verdoezelen,is uit hetzelfde hout gesneden als deze tot vp gebombardeerde MISDADIGER .
  gemodereerd

 15. @ Henry

  Op het voetbalveld dient hij zich ook te gedragen als een mens, te meer hij
  nu de “VIEZE PRESIDENT IS”, en geen Jungle wet toepassen.
  In de Jungle is de sterkte de koning, en dat is de leeuw, en niet een………!
  ”Nogmaals :Stef Blok heeft gelijk” dat die man zich moet verontschuldigen,
  in de tweede Kamer, in NL begrijp ik geen reet van!!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 16. Alles op zijn tijd en niet vanwege ene Pro of bep of da91, of welke politieke partij dan ook, die schreeuwt ‘kruisig hem’.

  Nogmaals,
  Nog niet zo lang geleden zijn er prominente journalisten vermoord. De moordenaar loopt nog vrij rond. Dus….
  Geven jullie mij een bigie brick met jullie quasi verontwaardiging. Toen Rodney C werd gevloerd waren jullie doodstil.
  Flikker toch een eind op!

  Dat die vp vertrekt staat vast. Die actie v pinas heeft niet genoeg impact om schoon schip te maken. Sommige zaken moet je grondig, zonder emotie aanpakken.
  gemodereerd

 17. RB was in groot gevaar en de bodyguards alles op alles gezet om zijn vege lijf te redden en hem in veiligheid te brengen.

  Wat bezielt deze journalist om zo dicht in de buurt vd te komen? Wat was hij van plan te doen?

  De beveiliging van vp Brunswijk moet opgevoerd worden met nog meer beveiligingsmannen. journalisten moeten uit de ooglichtstralen van RB blijven.
  gemodereerd

 18. Suriname is weer op de wereldkaart gezet en belachelijk gemaakt door de VP en zijn bende.
  gemodereerd

 19. @@@Passant/@@@Klaas: Jammer, jammer, dat destijds de aktie in/bij hotel Ambassador
  niet gelukt is. In dat geval waren wij vandaag af van deze misdadigers … DDB en RB.
  Time will tell !!!
  gemodereerd

 20. @wilco 15 december 2021 At 17:13
  Gelukkig hebben rechters meer verstand en zijn die getraind om een zaak op zijn merites te beoordelen zonder daar allerlei andere zaken bij te halen. Er zijn veel zaken waarvoor Brunswijk straf verdiend maar in deze zaak is zijn rol totaal niet aangetoond. Hij zat immers in de auto en heeft er niet aan deelgenomen.
  Dat Bruns het zeker verdiend om een keer terecht te worden gewezen ben ik wel van mening maar daar leent deze zaak zich niet voor. Het is gewoon een zaak tussen een journalist en beveiligers. Laat het OM dat uitzoeken. Maak er geen politieke zaak van tgv een journalist die goedkoop wil scoren. De journalistiek onwaardig.
  Jammer alleen dat inmiddels zoveel mensen, niet ten onrechte maar hier ongepast, iets tegen Bruns hebben kan ik begrijpen maar staat hier los van. Te veel mensen lopen uit emotie mee en dat kon wel eens hard terugslaan.
  gemodereerd

 21. @@@Passant: moet ik ervan uitgaan … wiens brood men eet, diens taal men spreekt.
  Heb je de verklaring van de journalist gelezen en geplaatst naast de verklaring van RB in het parlement. Wie liegt, wie spreekt de waarheid.

  De journalist is niet in de auto van RB geweest.
  In geval de journalist wel in de auto van RB is geweest, waarom dient RB dan niet een klacht in wegens poging tot inbraak in zijn auto.

  Man … use your commensens !!!!!!!
  gemodereerd

 22. Deze meervoudig veroordeelde drugscrimineel heeft een strafdossier, langer dan de Surinamerivier. Een politiek gezwel voor land en volk. Voor de zoveelste keer, sinds de onafhankelijkheid staat dat landje negatief op de wereldkaart, dankzij hun corrupte, criminele politici.
  gemodereerd

 23. RB slaagt voor deze case met vlag en wimpel bij de rechtbank en er gaat niets gebeuren.

  Men is gewoon jaloers op die man en lust hem niet. RB is niet zomaar vp geworden van ILOVE SME. Velen hebben het geprobeerd en hebben het niet gehaald. Laat anderen het maar proberen. Voor hen zal het een wens blijven of droom blijven. Men mag vinden wat men wil van die man, maar hij heeft het wel gehaald.

  RB heeft niets verkeerd gedaan
  gemodereerd

 24. bouterse , adhin , permessar , hoefdraad , bouva , inge b. , j.simons , en alle andere paarse boeven moeten toch ook oprotten he pro , dan spreekt u recht , wij zijn het met u eens dat r. brunswijk en l. brunswijk en zeker ook belfort en monihond moeten oprotten, of dan de abob nog bestaat , we zien wel , als die andere maar weg zijn , dan kan misschien Suriname weer opleven
  gemodereerd

 25. Suriname heeft de pech een kiezersvolk te hebben dat ons steeds weer opscheept met regeerders, die aan grootheidswaanzin leiden of een criminele inborst hebben en het is helemaal een ramp als beide karaktertrekken in een en dezelfde persoon verenigd zijn. Wij kunnen in het laatste geval denken aan de cartoonfiguren Somo, Brunsie en Bouta.
  gemodereerd

 26. We to close in zijn zone van Brunswijk geweest dat die hem moest waarschuwen, houd afstand!

  Als hij niet in de zone van Brunswijk was geweest was er niets gebeurd. Zie politiebericht, dat heb je zelf opgezocht.
  gemodereerd

 27. @Passant 15 december 2021 At 14:33
  “Zoals ik uit de informatie t.a.v. dit voorval destilleer, vind ik dat RB in grote lijnen niets verkeerd heeft gedaan.”

  Er zijn nog geen beelden en Journalisten kunnen best vervelend zijn.
  Echter men hoeft geen grote psycholoog te zijn om te weten dat de reproductie van Brunswijk niet klopt. Hoe kan een journalist in zijn auto zijn waar was de beveiliging.

  ik ben ooit (eind november 2007 ze waren nerveus) bijna overhoop geschoten door de beveiliging van Venetiaan toen ik te wild en te gehaast bij zijn kantoor in plaats bij het kabinet van de president parkeerde. Dat waren pro’s die correct optraden en je geen ruimte lieten.
  Dit zijn allemaal Bokito’s. De houding ik ben niet verantwoordelijk voor mijn beveiligers is een geen klein beetje dom maar olie dom. Brunswijk is de VP en verantwoordelijk voor alles wat er ten behoeve, voor hem en namens hem gedaan wordt.
  Als hij Bokito’s met de veel testosteron hem laat beveiligen of iemand neemt namens hem slecht opgeleide beveiligers aan de VP is en blijft verantwoordelijk,

  Brunswijk en zijn broer zijn machtspolitici die een deel van Suriname als hun bezit beschouwen. Marius Bee begint het te begrijpen. Pokie weet het nu. Belfort is de weg kwijt etc.
  Creolen als u iemand wilt waar in u zich kunt herkennen kies aub voor Assebina. Als hij iets zegt is het te begrijpen en constructief.

  De Brunswijks zijn gevaarlijk en houden het land in een wurggreep.
  gemodereerd

 28. Opsodemieteren ! Jullie hebben zelf voor deze shit gekozen. Er heerste orde en rust in Suriname tijdens de NDP regering. Jullie kozen zelf voor wanorde en chaos.
  gemodereerd

 29. Nou, nou, ik sta versteld van de reacties van lieden hier die het Bokito-gedrag goed proberen te praten. Laat het nou dezelfde figuren zijn die hier altijd de betweterige proberen te zijn.
  Als ze die telefoon van deze journalist niet hadden vernield, waren de bewijzen viraal gegaan. Dan zouden jullie anders piepen. Dat geldt in het bijzonder voor Passant!
  In je posting van mensen die lijden aan grootsheidswaanzin heb je de grootste niet genoemd, Lonny!
  Is hij god dat er afstand van hem gehouden dient te worden????
  Laat je nakijken, de tijd is rijp voor een psychiater.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.