Geen eigen Airbus A330 voor SLM om naar Nederland te vliegen

12
Airbus A330-200
Foto ter illustratie - een Airbus A330-200

Het streven van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij Surinam Airways, om begin februari 2022 te starten met haar eigen A330 vliegtuig op de Mid-Atlantische route, wordt niet gehaald. Een belangrijke deal waarbij de SLM een vliegtuig zou leasen is namelijk mislukt, meldt Starnieuws.

De SLM zou een Airbus A330-200 leasen van Global Knafaim leasecompany uit Israël. Dit gaat echter niet door. Volgens Starnieuws zou dat te maken hebben met financiële issues, maar ook ‘compliance’ oftewel de naleving van wet- en regelgeving.

De gesprekken voor het leasen waren in ver gevorderd stadium. Leo Brunswijk, een van de SLM commissarissen, had een maand geleden nog een meeting hierover met president Santokhi. De president werd daarbij door SLM toppers geïnformeerd over de financiële voordelen van het hebben van een eigen vliegtuig.

Brunswijk stelde toen dat er reeds contact is gemaakt met Civil Aviation Safety Authority Suriname (CASAS) om ervoor te zorgen dat deze kist aan de veiligheidsregels voldoet.


12 REACTIES

 1. Niemand vertrouwd deze regering.
  Als je regering geen vertrouwen krijgt van de wereld dan houd het op.
  Met al de olie en gas die we hebben.
  Sur gaan jullie bedriegen maar niet buitenland. Wanbetalers zijn wij geworden.
  Al de leugens komen terug.
  Nog niet 1 projekt hft deze regering gedaan. Alle projekten van water, stroom of wat dan ook zijn van de vorige regering
  Reizen doen ze alleen
  gemodereerd

 2. Heeft alles te maken met de penibele financiele situatie waarin de slm zich bevind. Onbehoorlijk bestuur, geen visie en corruptie binnen de organisatie zijn de oorzaken dat de slm anno 2021 nog altijd geen eigen kist heeft. Onder didibrie is een groot deel van de medewerkers jarenlang in US$ betaald. Pure geldverspilling. Paul de Haan, de duur betaalde expat kan ook het tij niet keren. Suriname zou er beter aan doen samen te gaan werken met omringende landen.
  Er zijn 20 grote luchtvaartmaatschappijen in Zuid-Amerika, de bekendste en tevens grootste is LATAM Airlines ontstaan in 2012 door een fusie tussen LAN Airlines uit Chili en TAM Airlines uit Brazilië. De vraag is, hoelang deze regering nog geld blijft pompen in de dooie mus, genaamd slm.
  gemodereerd

 3. Alleen al wanneer de CEO en/of beleidsbepalers van de diverse bonafide leasemaatschappijen in de wereld, die boeventronie van Leo Brunswijk zien, kun je een eventuele overeenkomst vergeten! Ook in het zakelijke verkeer, is persoonlijke intuïtie namelijk van zéér groot belang! Derhalve is deze afwijzing door de Israëli’s, alleen voor de Surinamer van het alom bekende (doorsnee niveau), een onaangename verassing!
  gemodereerd

 4. Alweer een zeer slecht en waardeloos artikel v fakestar.
  Notabene ‘breaking news’. Het ziet er naar uit dat ze staan te juichen dat het slecht gaat in su…..

  Waarom is de deal mislukt? Compliance watte. Niet naleving van wet etc, tsja uitgaande van het stuk tekst, is de conclusie dat leo b. ongeschikt is voor de job. Hij geeft suri schande. Re-Shuf-Fel!!!

  Hoe nu verder is een beetje teveel gevraagd hé, als je naar je sneetje kerstbrood kunt eten, want dat is van levensbelang.
  gemodereerd

 5. In mijn opmerking betreffende de lease was de de laatste zin :”gaat niet lukken, mark my words”
  Ziedaar. Klungels.
  gemodereerd

 6. Het bedrijf loopt op zwart zaad en wilde weer een vliegtuig huren. Borgoe abi ini sranan soso zorgoe. Blabla klapplannen. Briljant achterlijk zijn wij hier.
  gemodereerd

 7. Brunswijk heeft de huid verkocht voordat de beer geschoten is.
  Maar één belangrijke vraag aan lezers van WTK “wat hadden jullie verwacht?” .
  De uitkomst is niet vreemd doch voldoet aan mijn verwachting.
  Een garantiebrief van Suriname is zoiets als een junkbond, maar dan hoe dan vraag ik mezelf af.
  Het is publieksgeheim dat Suriname leningen niet kan aflossen. het is publieksgeheim dat Suriname de rente van de leningen niet kan ophoesten.
  gemodereerd

 8. Eerst had suriname air Belguim was dat niet goed. Nog steeds bestaat KLM waarom niet klm toestel huren of last van Corona. Overal moet suriname langs gaan nu misschien de Arabieren het is toch niet waar.
  gemodereerd

 9. Ik heb het vaker gezegd, maar nu voor de laatste keer: tal van vliegtuigmaatschappijen in India hebben hun (redelijk nieuwe) vliegtuigen aan de grond staan en zouden die graag kwijt willen.
  De SLM kan zijn voordeel daarmee doen (of niet).
  gemodereerd

 10. Wat dacht de slm , eventjes ergens een eigen vliegtuig leasen , nou die Israël leasecompagnie is niet gek , toen ze vernamen dat de slm diep in het rood staat en al meer dan 10 jaar zijn betaalverplichtingen niet nakomt , was het snel uit met de droom van leo brunswijk en de slm , de haan zal wel balen maar hij zal best weten dat het nooit kan en ook ergens anders leasen ook niet zal lukken.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.