Drukte in de binnenstad vanwege verhoogde verkeerscontroles

12
Drukte in de binnenstad vanwege politie controle

Het was zaterdagavond druk in de binnenstad van Paramaribo. Aan de Keizerstraat ter hoogte van Mac Donalds was er sprake van filevorming. Dit vanwege verhoogde verkeerscontroles door de Surinaamse politie.

Het Korps Politie Suriname had afgelopen donderdag laten weten dat zij in het kader van de veiligheid op de openbare wegen, de handhaving van de verkeerswetgeving zal opvoeren.

De controle in de binnenstad, die in de avonduren wordt uitgevoerd, is een van de verhoogde verkeerscontroles die de komende tijd worden uitgevoerd.


12 REACTIES

 1. De politie moet haar werk niet in de binnenstad van Paramaribo uitoefenen, maar naar de toegangswegen die naar de binnenstad van Paramaribo leiden.

  Eerst goed nadenken en dat het werk uitvoeren

  Denk na, in deze periode is dat niet tactisch om de controle in het centrum van Parmaribo te doen. Dit was de mogelijkheid om er voor te kunnen zorgen dat de mensen zonder hun auto in het centrum van Paramaribo te komen.

  De mensen konden hun auto’s aan de rand vh centrum van Paramaribo te parkeren en in het centrum van Paramaribo te doen. De politie kon de controle dan op de parkeerplaatsen aan de rand van Paramaribo doen.

  Nog genoeg tijd om dit te doen en de autobestuurders erop te wijzen dat auto’s niet in het centrum van Paramaribo geparkeerd mogen worden tot eind vh jaar.

  Politie
  Zie in mijn posting de gegevens om voor volgend jaar een goede plan van aanpak te maken
  gemodereerd

 2. gewoon alle fout geparkeerde auto’s wegslepen.

  “de autobestuurders erop te wijzen dat auto’s niet in het centrum van Paramaribo geparkeerd mogen worden tot eind vh jaar.”

  en waarom mag je je auto dan niet parkeren op een parkeerplaats in de stad?
  wat een onzin praat je weer
  zeker weer zo’n idiootje die vanuit nederland wel even zal zeggen hoe het moet?
  gemodereerd

 3. Hadden ze wat vaker geluisterd naar de “idiootjes” in Nederland zouber sprake zijn van veel grotere welvaart in Suriname. Koppige sabi so mensen die zich duizend keer stoten aan dezelfde steen moeten de laatste zijn die iets moeten durven te zeggen, onderontwikkelde boel daarzo.. erger dan een 3e wereldland soms!
  gemodereerd

 4. Aanvulling.
  De politie moet haar werk overal uitvoeren, juist nu ook in het centrum van Paramaribo door de grote drukte en criminelen nu in grote getallen aanwezig zijn.
  De controle vd auto’s kon gelet op de drukte bij de toegangswegen die naar het centrum van Paramaribo gebeuren bij de autobestuurders.

  Ook kon in het plan vd verkeerspolitie in een bericht aan de burgers, automobilisten, worden bekend gemaakt dat het autoverkeer tot het centrum van Paramaribo gesloten zou worden om deze in verband met de drukte van veel bezoekers in verband met inkopen voor de feestdagen in december beheersbaar te houden. Automobilisten hun auto’s dan aan de randen van de stad van Paramaribo op daarvoor aangewezen door de politie moeten parkeren. Hierdoor kon de politie haar controle op auto’s ook rustig uitvoeren, ook in het centrum van Paramaribo op het winkelende publiek.
  gemodereerd

 5. @ directeur zonder bedrijf

  Als U hersens zou hebben, zou U nu een bedrijf hebben, laat ik het daar maar
  over hebben. Nee ik trek geen partij voor @ Passant, hij/zij is mondig genoeg
  Maar uw opmerking is ondoordacht en heel stom, en dat zg van een directeur.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 6. Een gerichte controle, kan veel egaliteiten, zichbaar maken.
  Op een openbare parkeerplaats, mag ik ten alle tijden parkeren. Mits, er een verordening is afgegeven.

  In deze, komende feestdagen, dient ook de p – korps, goed weten, wat waar, en wanneer te controleren.
  Het geeft de weggebruikers en andere winkelde publiek ruimte en vertrouwen.

  Criminelen, zullen regelmatig, tussen zijn. Beleid maken is goed, het uitvoeren is beter, het publiek goed doorlaten stromen, is het beste.
  gemodereerd

 7. Politie: vanaf vandaag controleren wij alle voertuigen in de binnenstad.
  Suri’s be like; yeah, wij gaan wandelen in de wagie om te kijken hoe ze controleren.

  Controle op drank, drugs en guns levert heel veel doekoe op.
  gemodereerd

 8. Welke randen van Paramaribo?? En waar zou de politie parkeerplaatsen moeten aanwijzen. Is het bij de reageerders hier op WKT niet op gekomen dat de politie het overwogen heeft, maar dat het niet uitvoerbaar is omdat niemand kan aangeven aan welke rand geparkeerd moet worden. Verder heeft de politie ook rekening gehouden met het feit dat je vanaf de aangewezen ‘randen’ geen of nauwelijks goed doorstromende openbaar vervoer hebt om de mensenmassa naar de binnenstad te brengen, visa versa.
  Wie verzint het om op drukke dagen verkeerscontroles te gaan houden en dan verwachten dat er geen filevorming gaat plaats vinden. Of het in het centrum of buiten het centrum moet gebeuren laat ik eventjes aan de politie over.
  Het begrip buiten “het centrum” is zo rekbaar, waar begint buiten “het centrum”, vooral in een stad als Paramaribo met weinig openbaar vervoer in de stad.
  Trouwens, de politie doet het vaker zo. Niemand gaat dood van een “beetje” fileleed. De politie zou dit vaker moeten doen, niet alleen in “het centrum”, maar in heel groot Paramaribo en flinke boetes moeten uitdelen.
  De directeur heeft gelijk, maar ik zou mensen geen idiootjes noemen, maar ja, men zou zich ook niet zo moeten gedragen (zich uitgeven voor quasi verkeersdeskundige) dat dit aanleiding geeft bij de Directeur.
  gemodereerd

 9. De december maand is een drukke feest maand en mensen trekken massaal naar het centrum van Paramaribo. Heel veel mensen van het hele land die daar in het kleine centrum van Paramaribo hun inkopen doen.

  Veiligheid is belangrijk, orde, beheersbaarheid en er zullen maatregelen daar voor genomen moeten worden.

  Iedere directeur van een bedrijf zou ook maatregelen treffen als er in zijn bedrijf zoveel klanten binnen zijn, dat de veiligheid, orde en rust verstoord wordt, de situatie in de winkel onbeheersbaar wordt, de verkoop onder lijdt. Omzet afneemt. Zie dan wat voor maatregelen hiervoor genomen worden en waarom?

  Dus als het in een stad onbeheersbaar wordt door drukte, onveilig word, alles vast loopt, enz. Dat zullen ook de juiste maatregelen genomen moeten worden.

  Doorstroming is belangrijk, veiligheid, beheersbaar, enz. Als een gebied onbeheersbaar wordt loopt alles vast. Dat moet voorkomen worden en dan zullen de juiste maatregelen genomen moeten worden.
  gemodereerd

 10. pony , waar bemoei je je mee wat hier gebeurt in Suriname , wij bemoeien ons toch ook niet met wat er daar in de bijlmer gebeurt , dus
  gemodereerd

 11. Wel of geen controles, er is altijd file (zeker overdag) in de binnenstad. Die zou nodig op de schop moeten, cq. opnieuw ingericht moeten worden. Er staan genoeg bouwvallige/onbewoonbare panden in de binnenstad. Onteigenen die boel en maak er parkeergarages van. Ook is de stank van uitlaatgassen overal in en rond Par’bo niet te harden.
  Ik vraag me af of de fijnstof die overdag in de binnenstad hangt, ooit gemeten is.
  Hoedanook, als de politie ter verhoging van de verkeersveiligheid meer wilt controleren, hebben ze mijn zegen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.