VIDEO: In beslag genomen Skalians vernietigd

6
VIDEO: In beslag genomen Skalians vernietigd
2 skalians onbruikbaar gemaakt, 1 aan de ketting gelegd.

Als onderdeel van de operatie Marbonsu heeft het Nationaal Leger (NL) van Suriname, ondersteuning verleend aan het Surinaamse Openbaar Ministerie (OM) en 3 skalians aangepakt te Kriki Mofo in het Snesi Kondre gebied.

Deze 3 goudzoekers pontons waren al in oktober 2021 in beslag genomen door het OM voor de overtreding van de Mijnbouwwet en de Wet op Economische Delicten. Echter was gebleken dat de illegalen normaal de mijnactiviteiten voortzetten.

Er zijn ruim 20 buitenlanders aangetroffen op deze pontons en na te zijn gesommeerd om de pontons te verlaten, zijn twee van deze skalians gebracht naar de Surinaamse oever, waarna zij onbruikbaar werden gemaakt.

De derde ponton werd gesleept naar de militaire post te Snesi kondre alwaar het aan de ketting zal worden gelegd, meldt het Ministerie van Defensie in Suriname.


6 REACTIES

 1. Yess orde op zaken stellen 👍🤝 het moet afgelopen zijn dat illegalen de rijkdommen van Mama Sranang leek plunderen & roven .
  Er zijn genoeg Surinamers die de werkzaamheden veilig / efficiënt & MILLEU vriendelijk de werkzaamheden kunnen uitvoeren met ondersteuning v/d Overheid en professionele Surinamse ondernemers 🤗😍✊
  gemodereerd

 2. Zijn ze ook van plan de troep op te ruimen?? Waarom is de ene aan de ketting?? Vreemd. Waren de 2 zo oud en waardeloos??
  Waar gaan die vreemdelingen naartoe?????
  gemodereerd

 3. Eindelijk is er aktie ondernomen tegen de skalians. Er was blijkbaar de gewapende macht nodig om dit tot stand te brengen. Alleen vraag ik mij af of dit de manier is om de troep op te ruimen. Het in brand steken lijkt me niet een milieuvriendelijke oplossing. De schuiten hadden naar een plek gesleept moeten worden en daar de boel rustig ontmantelen. Hopelijk blijft het karkas, daar niet alla de Goslar voor eeuwig liggen. Men kiest dus in deze voor de goedkoopste en makkelijkste weg..
  gemodereerd

 4. Ze branden die dingens om meer rommel daar achter te laten? Hopelijk hebben ze het eerst helemaal ontruimt van verdelgings spullen als kwik en andere zuren.
  Hopelijk nemen andere grotere skalians hun plaats niet over.
  gemodereerd

 5. Weer milieu vervuiling , waarom deze skalians in de fik steken , er is toch wel een andere manier om ze onklaar te maken .
  gemodereerd

 6. Het wegslepen, aan de ketting leggen en houden kost veel geld en dat zal met de dag meer worden. De vraag is natuurlijk, waarom deze ene skalian niet is vernietigd! Er komt natuurlijk weer een of andere BS-verklaring die door de regering en haar exponenten is gedicteerd en klakkeloos door de geweldige Surinaamse pers zonder toetsing aan de waarheid zal worden gepubliceerd!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.