Man die coronavirus via website te koop aanbiedt aangehouden

9
covid-19-coronavirus

De Nederlandse fiscale opsporingsdienst FIOD heeft een man aangehouden die het coronavirus via een website te koop aanbood. De man wordt beschuldigd van oplichting, meldt De Telegraaf vanmorgen.

Voor €33,50 kon men online via de website jaikwilcorona.nl een coronakit bestellen bestaande uit een buisje met het virus, waarmee de koper zichzelf zou kunnen besmetten. Volgens de website zou alles wat nodig was voor een bewuste besmetting eenvoudig per post bezorgd worden.

Nadat je jezelf besmet had, zou een test bij de GGD eerst positief zijn en later, als je weer genezen bent, negatief. Met een genezenverklaring van de GGD zou men dan vervolgens, zonder vaccinatie, weer toegang kunnen krijgen tot het uitgaansleven, schrijft de krant.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) is niet te spreken over het intitiatief. “Het coronavirus is gevaarlijk. Je kunt er ernstig ziek van worden. En je kunt anderen besmetten, die op hun beurt ernstig ziek kunnen worden. Wie zichzelf besmet, brengt opzettelijk de publieke gezondheid in gevaar”, aldus een woordvoerder van IGJ tegen de krant.


9 REACTIES

 1. Waarom aangehouden??? Ze hadden hem liever met zijn eigen virus moeten besmetten, en laten creperen!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Iedereen die het coronavirus bij hem gekocht heeft, moet ook opgesloten worden , maar dan in het gekkenhuis wel te verstaan.
  gemodereerd

 3. Nou ik hoop niet dat het echte virus is die hij verkoopt anders wordt het een gitzwarte kerst en nieuwjaar. In nederland genoeg geldmaffia en maffia die oudjes willen doodspuiten rondlopen en achtervolgen je en nu virus verspreider maffia het wordt erger ziek en gestoord en kan nog erger!
  gemodereerd

 4. Is hij gestoorder dan degenen die experimenteren met dit soort zaken. Ik denk het dus niet.
  gemodereerd

 5. Waarom zou je het coronavirus willen kopen, laat je niet vaccineren, houd je niet aan de coronaregels en binnen de kortste keren heb je het virus gratis en voor niks onder de leden.
  gemodereerd

 6. Nee Henkie, zo werkt het helaas niet in de realiteit. Feit is dat de mens is gaan inzien dat het virus helemaal niet zo gevaarlijk is. Want met hiv virus zou niemand zulke grappen maken om even het virus te krijgen. Corona is heeft een overlevings kans van minimaal 99,74%. Dat is makkelijk te halen uit de cijfers. Mortaliteit is rond de 0,23%. Als jij daarvoor bang wilt zijn, be my guest! Logisch verstand zal toch de winnaar worden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.