Opnieuw partij drugs vernietigd te Kraka

3
Opnieuw partij drugs vernietigd te Kraka
De drugs worden gestopt in autobanden, die daarna worden aangestoken.

De Surinaamse justitiële autoriteiten hebben vandaag weer een grote partij drugs vernietigd. Het gaat om verdovende middelen die op diverse momenten in beslag zijn genomen.

Het betreft in deze drugs, die in de periode van zaterdag 4 december tot en met donderdag 9 december in beslag waren genomen. Hieronder bevond zich de grote drugsvangst van meer dan 500 kilogram cocaïne tijdens een wegcontrole van de politie te Pikin Saron.

Verder ook nog 938 gram cocaïne in vaste vorm, 13000 milliliter vloeibare cocaïne, 19261.30 gram marihuana en 3487.92 gram hasj die door de Narcotica Brigade op verschillende locaties in beslag werden genomen.

Net zoals in veel Zuid-Amerikaanse en Aziatische landen worden drugs in Suriname vaak nog gewoon in de openlucht verbrand. Dit gebeurde vanmorgen te Kraka.

Zoals op de foto te zien is worden de drugs gestopt in autobanden, die daarna worden aangestoken. Banden zijn altijd ruim voorhanden, branden relatief gemakkelijk, wakkeren het vuur goed aan en verontreinigen de drugs dusdanig dat zij onbruikbaar worden.


3 REACTIES

  1. Alweer autobanden gebruiken als brandstof , foei , jullie vergiftigen heel Suriname , het lijkt net of het jullie een worst is , milieudefensie hang dit aan de grote klok , en laat Suriname geen geld krijgen voor milieuverbetering , nogmaals foei.
    gemodereerd

  2. Wanneer gooien de Amerikanen of de Fransen Suriname plat ? Het drugsprobleem begint voor genoemde landen een oncontroleerbaar item te worden waar miljoenen mensen het slachtoffer van worden. Gooi het land maar plat ik zoek mijn toevlucht tot de schuilkelder.
    gemodereerd

  3. De Surinaamse politie gedraagt zich net als de gemiddelde Nederlander in het geval van Zwarte Piet; toen Zwarte Piet begon, was de gemiddelde Nederlander zich van geen kwaad bevust en toen de Surinaamse politie drugs m.b.v. autobanden begon te verbranden waren ze zich ook van geen kwaad bewust. Maar toen het eenmaal duidelijk was dat Zwarte Piet racistisch was en dat het verbranden van autobanden schadelijk was, ging men allerlei drogredenen verzinnen om deze twee verderfelijke, ‘onschuldige’ tradities in stand te houden. Het is gewoon.onzin om te beweren dat de autobanden het enige middel zijn dat ervoor zorgt dat de verbrande drugs zodanig vervuild worden dat ze onbruikbaar worden. Het maakt namelijk niets uit of men waterstof (de schoonste brandstof die er is) of autobanden zou gebruiken, in alle gevallen zijn de verbrande drugs onbruikbaar geworden. De politie zou gewoon moeten stoppen met deze traditie, ze hoeven ons niets uit te leggen waarom ze oude autobanden hiervoor gebruiken.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.