VIDEO: COVID-19 team maakt zich ernstige zorgen over feestdagen

5
COVID-19 team maakt zich ernstige zorgen over feestdagen

De komende feestdagen baren het team dat belast is met het beheersen van COVID-19 in Suriname, ernstige zorgen. Dat kwam ondermeer naar voren tijdens de vandaag gehouden persconferentie.

Soenita Nannan Panday-Gopisingh, voorzitter Stuurgroep Covid-Communicatie, merkt op dat mensen tijdens de feestsfeer minder snel een mond- en neuskap opzetten alsook het frequent desinfecteren van de handen niet acht nemen. Daarmee wordt voorbijgegaan aan de MoHanA-protocollen.

“Dit is zorgelijk, gezien het feit dat de wereld te maken heeft met de Omicron-variant. Omricon zegt ons nog niet wat het gaat doen,” aldus Nannan Panday-Gopisingh.

De prognoses van de epidemiologen hebben ertoe geleid dat er twee scenario’s zijn uitgewerkt. “Mochten wij vanwege de feestdagen een opleving krijgen van Covid-19, dan is het begin van de vijfde golf verwachtbaar tussen 27 december en 17 januari,” stelt de gezondheidsfunctionaris.

Zij geeft verder aan dat het tweede scenario is dat de vijfde golf eind maart begint, wanneer er een analyse wordt gemaakt op basis van immuniteit. Nannan Panday-Gopisingh roept de samenleving op alert te blijven.


5 REACTIES

 1. Moeten jullie dan ook alert zijn met dance club,huis feestjes,organisatie feesten enzo.of gewoon lockdown weer aanpassen.26,26,31 dec en 1januari.dan krijgen we geen 5de golf
  gemodereerd

 2. Op de rand van de afgrond.
  Minimaal 2 partijen vaccins verloren gegaan en minder dan de helft gevaccineerd, dat is een ramp.
  gemodereerd

 3. Het covid-19 pandemie is op natuurlijke wijze bezig de overbevolking op de wereld op te ruimen. Het laat zich niet temmen en deelt zich in verschillende varianten op.
  Het zal moeilijk worden om dit virus te bestrijden. We zullen er mee opgescheept blijven. Het wordt dus elk jaar een vaccin laten zetten tegen dit virus.

  Maar de hongerdood ligt ook op de loer. Voedsel wordt schaarser en duurder.
  Nu al kunnen mensen met een modaal salaris moeilijk de maand doorkomen.
  Alleen de rijken voelen het niet.
  gemodereerd

 4. Mijn mening is : ”mensen die niet willen luisteren en niet, laat vaccineren
  gewoon dood laten gaan” Het is keihard maar helaas, voor mijn optie de juiste
  oplossing!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Geweldig dat we in staat zijn zulke voorspellingen te kunnen doen. Gaan jullie zo door met angst te verspreiden! Het is gewoon niet te voorspellen. Een nieuwe periode van strenge lockdown maatregelen, is ongewenst. Want daar stuurt men op aan. Geef de mensen hoop en nuttige informatie! Belangrijk is dat men weet dat besmetting voornamelijk plaatsvind in afgesloten, niet geventileerde ruimtes. Door het inademen van elkanders ademlucht is besmetting onvermijdelijk. Er komt steeds meer wetenschappelijk inzicht hier omtrent naar buiten.

  Hopelijk doet de overheid er alles aan om het Volk wijs te maken en niet steeds maar wijzen naar groepen of mensen, die volgens hun de oorzaak zijn van verdere verspreiding. Want dat is NIET bewezen! Mocht u wat organiseren voor de familie de komende feestdagen, doet u dat dan het liefst met alle ramen en deuren open en niet in een afgesloten airco ruimte. Dat zal een verschil maken.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.