Verklaring bestuurder zonder rijbewijs: ‘Bromfietser maakte manoeuvre naar rechts’

7
Verklaring bestuurder zonder rijbewijs: 'Bromfietser maakte manoeuvre naar rechts'
Foto's: Korps Politie Suriname - Inzet: het slachtoffer de 18-jarige Derrel Bendt (foto via familie)

De jongeman die afgelopen dinsdag op gruwelijke wijze om het leven kwam, nadat hij frontaal op zijn brom werd aangereden door een 20-jarige bestuurder zonder rijbewijs, is de 18-jarige Derrel Bendt (foto). De bestuurder zit inmiddels vast, heeft het Korps Politie Suriname officieel laten weten.

Autobestuurder C.J., verklaarde dat de bromfietser die voor hem reed op de verlengde Frederikshoopweg, vermoedelijk een uitwijk manoeuvre naar rechts zou hebben gemaakt. Verder verklaarde de automobilist dat hij met een vrij hoge snelheid reed en de uitwijkmanoeuvre laat opmerkte. Hij probeerde ook uit te wijken naar rechts, maar zag dat de bromfietser zich op de rechter rijhelft bevond.

C.J. week uit naar links om de aanrijding te voorkomen en verloor daarbij de controle over de besturing van het voertuig. De chauffeur kwam toch frontaal in botsing met de bromfietser, waardoor beide bestuurders met hun voertuigen in de langs de weg lopende goot belandden, met voor Derrel het noodlottig gevolg.

De politie van het bureau Santodorp kreeg van het Command Center de melding van de aanrijding en koerste naar de locatie. Daar aangekomen troffen de wetsdienaren de bromfietser die geen levensteken meer vertoonde in goot aan.

Met behulp van de Surinaamse brandweer is het ontzielde lichaam van Derrel uit de goot gehaald. De ingeschakelde arts stelde officieel de dood van het verkeersslachtoffer vast. In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lijk van Derrel ter obductie door de politie in beslag genomen.

Beide voertuigen zijn eveneens door de politie ter herkeuring in beslag genomen. De 20-jarige autobestuurder C.J. die niet in het bezit is van een Surinaams rijbewijs is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Dat het om een zware aanrijding gaat blijkt ook uit de schade aan de bromfiets (foto boven) en de voorkant van de auto:
7 REACTIES

 1. Vreemde verklaring.
  De bromfietser reed voor hem, toch een frontale aanrijding.
  Auto wijkt uit naar rechts waar ook de brom zich bevindt.
  Auto dan maar naar links.
  Vast staat dat de automobilist vrij hard reed (eigen verklaring).
  Geen tijd dus om aanrijding te voorkomen (reactietijd te kort).
  Weer een dode te betreuren.
  Reden/oorzaak…………..?
  gemodereerd

 2. Ik hoop dat ze hem en zn broer voor jaren de bak in gooien. Je geeft je broertje je auto niet als hij geen rijbewijs heeft en zich ook niet aan de regels houd. Paar dagen terug hft hij al bekeuring gehad.
  Dit krijg je als de politie slap is.
  gemodereerd

 3. de bestuurder zonder rijbewijs weet niets eens wat links en rechts is , deze persoon veroordelen voor moord
  gemodereerd

 4. De chauffeur mag vertellen wat hij wil, feit is wel dat de bromfietser het recht had zijn voertuig te besturen op de openbare weg, in tegenstelling tot de rijbewijsloze misdadiger, die bovendien ook nog te hard gereden heeft.
  gemodereerd

 5. over de strafmaat e.d. mag de rechter zich buigen
  enige wat er voor mijn mening wel bijhoort?
  never te nooit niet ooit nog een gemotoriseerd voertuig mogen besturen
  als je met 20 jaar al gaat rijden zonder rijbewijs heb je gewoon niet de hersencapaciteit om uberhaupt een auto te besturen.
  had hij zich aan de regels gehouden? dan had de 18 jarige gewoon nog geleefd.
  tevens moet de eigenaar van de auto? ook gestraft en beboet worden voor het uitlenen met of zonder toestemming aan deze idioot
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.