donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePompprijs unleaded vanaf 9 december SRD 1,95 hoger

Pompprijs unleaded vanaf 9 december SRD 1,95 hoger

-

Does Travel - naar Suriname

Na intensief overleg binnen de ministerraad komt de regering tot de slotsom dat haar geen andere keus rest dan te gaan naar marktconforme prijzen voor brandstof. Om dit beleid vanuit alle relevante stakeholders te ontwikkelen, heeft de regering een maand uitgetrokken. Het besluit is vandaag genomen om tot dan de prijzen als volgt vast te stellen:

Per donderdag 9 december 00:01 a.m. kost diesel SRD 17,95 en unleaded SRD 17,90 per liter. Dat komt neer op een verhoging van SRD 1,95 voor unleaded en een gelijkblijvende prijs voor diesel. Elke verhoging voor dat moment zal ernstig worden afgestraft.

De regering komt momenteel maandelijks in met SRD 36 miljoen, om de prijs aan de pomp te houden waar het is op dit moment. Dat is niet houdbaar. Vooral als wij meenemen dat bij deze prijzen het verbruik zelfs is gaan stijgen. Dit, terwijl in de regio de prijzen wel meebewegen met de wereldmarktprijs. Het verbruik is op dit moment gestegen tot respectievelijk 29 miljoen liter diesel en 18 miljoen liter unleaded per maand. Een logische conclusie hierbij is dat de huidige prijsstructuur smokkel in de hand werkt.

Alhoewel deze regering voorstander is van marktconforme prijzen zal zij de bevolking nimmer overlaten aan de grillen van eventuele maatschappijen. Op basis hiervan zullen binnen een maand diverse mechanismen in place komen om dit proces te overzien. Het gaat om het volgende;

 • Beleid afstemmen met oliemaatschappijen
 • Afstemming met de pomphouders
 • Upgrading van human capital bij het ministerie van EZ
 • Voorlichting naar de samenleving vanuit EZ
 • Overlegstructuur met oliemaatschappijen

De productie en handelssector worden het meest voortgestuwd door diesel. Wij benadrukken ten overvloede dat de prijs van diesel ongewijzigd blijft. Dit brengt met zich mee dat er geen wijzigingen te verwachten zijn van de prijzen van goederen en diensten. Derhalve zal vanuit het ministerie van EZ strenge controle zijn op prijsopdrijving. De regering roept op om bij constatering van prijsopdrijving gelijk melding te maken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Goed zo regering.
  Alle subsidie afschaffen , ook de baso kaarten opnieuw bekijken.
  Bijna iedereen in suriname heeft een bazo kaart ook mensen die 5 lijn bussen hebben.


  gemodereerd
 2. Kijk en huiver. Stuk voor stuk wordt deze regering gedwongen haar braaksel in te slikken. Alle mooie beloften ten spijt. De gang van zaken is als volgt; eerst komen de geruchten over prijsstijgingen via de sociale kringen. Vervolgens reageert de regering en spreekt met klem tegen dat er sprake zal zijn van een prijsverhoging. Na een paar maanden stijgen de prijzen. De geruchten waren dus niet alleen geruchten, maar de absolute waarheid. De Surinaamse burger is nu beland in een situatie waar hij niet weet wat waar is en niet. Maar ,maar , maar ; de inhoud van de portemonnee slinkt zienderogen. Dát is geen gezichtsbedrog!


  gemodereerd
 3. Deze regering moet nog meer snoepreisjes maken dus knijp het volk nog meer uit.
  Enige wat ze kunnen is het volk uitknijpen.
  Er zullen meer mensen zelfmoord plegen. Geen uitweg meer. Heel triest is dat.
  Ik denk de winkels hebben hun overnight verhoging ook gedaan.


  gemodereerd
 4. nutteloze expo in dubai kost 900.000 usd
  maar dat mag dan weer nix uitmaken.
  waar is die zogenaamde hulp en verbetering voor het volk?
  waarom blijft chan nutteloos geld uitgeven?


  gemodereerd
 5. DUBAAAAAI,..Werpt al z`n stinkende poor poor vruchten af !
  Waar zijn die bedroogde mensen die BAMI met hem aan t eten waren,now a mang nanga ing delegatie eh njang steak,ai jongoe ding mang SET DING SREEF KONG.zij hebben nu 💩💩💩💩aan het arme volk.


  gemodereerd
 6. Het was wel te verwachten. De uitgaven van Dubai moet toch ergens mee betaald worden.


  gemodereerd
 7. Misschien gaan ze dan eindelijk een beetje lopen, ze rijden toch alleen maar nergens naartoe. Zal de luchtvervuiling in Su een beetje opklaren als iedereen zijn auto laat staat.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES