Nationaal Leger gaat controle in districten komende dagen opvoeren

4
Nationaal Leger gaat controle in districten komende dagen opvoeren
Archieffoto (c) Ministerie van Defensie Suriname.

Het Nationaal Leger (NL) gaat de controle in de districten Paramaribo, Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini de komende dagen opvoeren. Het gaat om een legeroperatie ondersteund door het Korps Politie Suriname (KPS), Kustwacht en Dienst ’s Lands Bosbeheer (LBB) onder de naam Operatie ‘Marbonsu’.

Deze operatie, die op 7 december van start is gegaan, heeft te maken met het verhogen van de veiligheid in het algemeen met de focus voornamelijk op de aanpak van de illegaliteit. “Vooral in het binnenland zien we dat landgenoten, ondernemers en bedrijven slachtoffer worden van gewapende overvallen”, benadrukt plaatsvervangend legerbevelhebber, luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen.

Door landelijk de presentie te vergroten wordt het overheidsgezag verhoogd. Ook wordt de paraatheid en operationaliteit van het leger vergroot. Het Nationaal Leger zal regelmatig operaties uitvoeren om haar missie, om Suriname te beschermen, inhoud te geven.

Met het verhogen van de veiligheid kunnen illegale activiteiten worden ontmoedigd, natuurlijke hulpbronnen worden beschermd en productiebedrijven rustig produceren. Dit is ook één van de beleidsgebieden opgenomen in het Beleidsplan 2021-2026 dat in mei van dit jaar door minister Krishna Mathoera is gepresenteerd.


4 REACTIES

 1. Er moet niet een tijdslimiet hiervoor gesteld worden.

  Veiligheid staat altijd voorop en daar is geen begindatumm aan noch een einddatum verbonden.

  De burger moet altijd verzekerd zijn van veiligheid in hef land. In de lucht, land, zee, omgeving op straat, enz.

  Die garantie van veiligheid moet de overheid haar burgers geven.
  gemodereerd

 2. Een weekje “vrijwillig inleveren van wapens”, helpt ook en tegelijkertijd de straffen voor onwettig bezit van guns verdubbelen.
  gemodereerd

 3. Dan ben ik goed gek om me wapen in te leveren…..wie gaat me beschermen? De politie? Droom lekker. Dan maar liever het risico op een dubbele straf.
  gemodereerd

 4. Esmerald , zal hier niet lukken in Suriname , er zitten nog veel te veel mensen van de vorige boeven regering op belangrijke posten in overheidsinstellingen en regering die alles dwarsbomen en daarom loop die veroordeelde moordenaar nog steeds vrij rond en ook kan men hoefdraad niet vinden en vele dna leden van de partij van die moordenaar kunnen ook nog alles doen , echt Suriname komt nooit vooruit zolang die lui nog in Suriname zijn.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.