Buurtbewoners Geysvlietsteeg pakken ontwateringsproblemen zelf aan

2
Buurtbewoners Geysvlietsteeg pakken ontwateringsproblemen zelf aan

De wateroverlastproblemen van de Geysvlietsteeg in het ressort Latour worden zelf aangepakt door de bewoners uit de buurt, in samenwerking met afdeling Ontwateringswerking van het ministerie van Openbare Werken (OW) in Suriname.

OW-minister Riad Nurmohamed bracht onlangs een bezoek aan de Geysvlietweg en de Latourweg en sprak met de buurtbewoners hierover. De bewindsman is enorm ingenomen dat de buurtbewoners de ontwateringsproblemen zelf aanpakken en waar nodig hulp vragen aan het ministerie.

Tijdens het veldbezoek van de minister is ook geconstateerd dat winkeliers hun vuil dagelijks langs de weg plaatsen. Dit brengt met zich mee dat honden en zwervers de zakken blijven scheuren en uiteindelijk een troep van afval overblijft. Hierdoor belandt het vuil dat uit een groot deel bestaat uit petflessen, blikken en plasticzakken, in de rioleringen en vervolgens lozingen verstopt raken met alle gevolgen van dien.

De Surinaamse bewindsman roept de winkeliers op om extra vuilnistonnen de plaatsen voor hun winkels en dit enkel op de ophaaldagen aan te bieden. Buurtbewoner Dennis Snip die namens de andere buurtbewoners sprak is de OW-minister bijzonder dankbaar voor zijn snelle reactie en ondersteuning. Snip heeft met de buurtbewoners gesproken en geld ingezameld om de ontwateringsproblemen in de buurt aan de pakken.

De buurtbewoners hebben een mini-graafmachine ingehuurd. Minister Riad Nurmohamed gaf verder aan dat andere burgers dit als voorbeeld kunnen meenemen om ook mee te helpen de problemen in eigen omgeving zelf aan te pakken.


2 REACTIES

 1. Deze minister Riad Nurmohamed van het ministerie van OW is goed bezig en de buurtbewoners van de Geysvlietweg, Geyvlietsteeg en de Latourweg in het ressort Latour geven het goede voorbeeld. Houdt u buurt schoon.

  De overheid doe haar deel, maar u als bewoners van uw erf, berm, goot, straat, waar uw huis staat heeft ook een verantwoordelijkheid om er zorg voor te dragen dat uw erf, gras op de berm gemaaid is, geel afval in de goot bij uw woning is en deze schoon en netjes bij staat. Houdt u omgeving schoon, plant een kleine mooie bloem of plant op uw berm en verzorgt u het. Het zegt iets over uw zelf.

  You tube:

  – Kigali, the cleanest city in Africa, most likely to host the 2025 World cycling Championship

  Er zijn nog meer video’s van Ruanda en Kigali te zien op youtube. Wist u dat mensen van een buurt gezamenlijk een plek in hun buurt schoon maken op de laatste zaterdag van de maand en dat ze er gezamenlijk voor zorgen dat het ook schoon blijft. Hun afval in afvaltonnen en zakken te doen. Kijkt u maar als u ergens in Kigali of Ruanda in de video afval ergens ziet.

  Ook u kunt er zorg voor dragen dat uw erf, berm, goot voor/naast, achter uw huis, uw leefomgeving schoon en onderhouden is.

  De overheid draagt haar deel bij, maar ook u heeft een eigen verantwoordelijkheid.

  Spreek mensen aan als die hun afval op straat gooien en zegt ze dat ze dat niet moeten doen en dat ze het direct weer opruimen. Durf u hen dat te zeggen.

  Zie ook op youtube video van Singapore en zie hoe schoon dat land is.

  Suriname kan ook zo schoon zijn als iedere Surinamer begint zijn eigen omgeving schoon te houden en er zorg voor dragen dat anderen het niet vuil maken, daarom moet u zij die het vuil maken aanspreken het niet te doen. Op die manier wordt u ervan bewust en zal uw omgeving, Paramaribo, Nickerie, Coronie, Saramacca, Wanica, Commewijne, Para, Brokopondo, Marowijne, Sipaliwini schoon te zijn, net als Ruanda en Singapore.

  Uw moet ervan bewust zijn en uw omgeving zal dan schoon zijn. Niet een andere moet het voor u doen, u zal het zelf moeten doen. Kijkt u goed naar uw zelf, hoe u thuis en op straat, waar u komt met uw afval omgaat.

  Wees netjes en bewust en ga op een verstandige manier om met uw afval zo als het hoort te gebeuren. Houdt u omgeving en land schoon.

  De straat, berm, natuur is geen vuilnisbak, houdt u afval in uw vuilniszak of afvalbak, gooi geen afval op straat omdat het zo slordig staat.
  gemodereerd

 2. Houdt u zelf uw omgeving schoon en ga bewust om met uw afval, thuis, maar ook op straat, overal waar u bent, waardoor die plaatsen ook schoon en netjes blijven. Niet op een andere wachten om het voor u te doen, u moet het zelf doen.

  U moet ervan bewust zijn en uw omgeving zal dan schoon zijn. Niet een andere moet het voor u doen, u zal het zelf moeten doen. Kijkt u goed naar uw zelf, hoe u thuis en op straat, waar u komt met uw afval omgaat.

  Wees netjes en bewust en ga op een verstandige manier om met uw afval zo als het hoort te gebeuren. Houdt uw omgeving en land schoon.

  De straat, berm, natuur is geen vuilnisbak, houdt u afval in uw vuilniszak of afvalbak, gooi geen afval op straat omdat het zo slordig staat.

  Samen Er Voor Zorgen Dat Suriname ook netjes is net als Kigali/Ruanda, Singapore. Die mensen zijn zich goed bewust hoe ze met hun afval om moeten gaan en daarom zijn hun landen schoon. U als Surinamer kan er ook voor zorgen dat Suriname ook schoon is, als u uw op de juiste manier met uw afval omgaat. Spreek anderen die dat niet weten op aan.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.