Districtscoördinatoren ondersteunen Sozavo in sociaal-maatschappelijke zorg

1

Districtscoördinatoren zullen het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) ondersteunen in het aanbieden van maatschappelijke zorg aan gezinnen en individuen in Suriname. De coördinatoren hebben hiertoe in de afgelopen periode door middel van follow-up trainingen de nodige tools aangereikt gekregen.

Op dinsdag 7 december heeft het startsein plaatsgevonden voor deze vorm van decentralisatie door het instellen van districtsteams die geleid worden door districtscoördinatoren en wel in de districten Wanica, Commewijne, Para en Paramaribo.

De Maatschappelijke Dienst (MD) van Sozavo zal door tussenkomst van de districtsteams het ministerie ondersteunen om de sociaal-maatschappelijke begeleiding aan gezinnen en personen aan te bieden. Vanuit de MD zijn er de afgelopen periode ‘Positive Parenting Program follow-up trainingen’ verzorgd aan personeelsleden.

Volgens Sozavo-minister Uraiqit Ramsaran wordt er middels deze beleidsinterventie ook bijgedragen aan armoedebestrijding. Tevens wordt er een deelcomponent geleverd voor het sociaal vangnet van de regering Santokhi. Parlementariër Patricia Etnel is een van de trekkers van het project. Zij juicht dit initiatief toe.

Armoedebestrijding is een belangrijk deel in het sociaal beleid van het ministerie van Sozavo. Hierbij speelt het ondersteunen van gezinnen een belangrijke rol. In het kader hiervan is Sozavo overgegaan tot het ontwikkelen van een gezinsbegeleidingsprogramma met het doel hun sociaal maatschappelijke positie en gezinssituatie te verbeteren.

Het hoofd van de MD, Ruth Barron, geeft aan dat het de bedoeling is gezinnen te motiveren om samen te kijken naar mogelijkheden binnen het gezin zelf, dat moet leiden naar zelfredzaamheid. De ontwikkelingen zijn in volle gang op de afdeling Algemeen Maatschappelijke Zorg (AMZ) die valt onder het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De AMZ heeft dus een actieve rol bij het bieden van goede kwaliteit dienstverlening en het verbeteren daarvan.


1 REACTIE

  1. SELFIES MAKEN, en SHOWEN,KUNNEN DEZE GASTEN HEEL GOED,maar WERKEN HO MAAR !!!!!!!!! wakka eh piena a volk.stelletje PANNENKOEKEN,met nep projecten.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.