dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijIntersectorale aanpak voor Early Childhood Development

Intersectorale aanpak voor Early Childhood Development

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) is van plan een nationaal beleid voor de Early Childhood Development (ECD) uit te voeren. Dit kan zij echter niet alleen en meent dus een intersectorale aanpak te handhaven. De eerste stap hiertoe is gezet met een workshop voor de totstandkoming van een ECD Netwerk Suriname, waarin verschillende belanghebbenden zullen fungeren. De tweedaagse workshop is gehouden op 18 en 19 november.

Het doel van de workshop is om een nationale discussie te voeren over de opzet van het netwerk. Ook moet er een Terms of Reference geschreven worden ten aanzien van de werkzaamheden van het netwerk. Bovendien moet er een consensus bereikt worden voor het te voeren nationaal ECD-beleid. Vertegenwoordigers van verschillende ministeries en betrokken instanties deden mee aan de training. 

Unicef Suriname is partner van het MinOWC dit proces. Vertegenwoordiger Faisel Tjon A Loi zegt dat vanaf de zwangerschap de loopbaan van het kind vastgesteld moet zijn. “We moeten komen tot een netwerk om de zorg van het kind te garanderen en de ontwikkeling te stimuleren,” aldus Tjon A Loi tijdens de workshop.

Het MinOWC kan volgens Daniela Rosario, onderdirecteur Ontwikkelingsdiensten, de zorg van het kind niet totaal in z’n eentje op zich nemen.  Het ECD-beleid is cross cutting. “U bent daarom uitgenodigd om met ons van gedachten te wisselen over hoe het best met elkaar kunnen samenwerken om onze kinderen de beste kansen te bieden om zich te ontwikkelen tot burgers die adequaat kunnen functioneren in de samenleving,” aldus de onderdirecteur.

Via de ECD meent het ministerie onder meer aan armoedebestrijding te doen en ook het wegwerken van sociale ongelijkheden. “We moeten kijken hoe we kinderen de beste start geven, vooral de meest kwetsbare onder hen met name kinderen met een beperking.” 

Onderdirecteur Rosario zegt verder dat er ook nodige wetgeving komt en waar nodig veranderd zal worden om die gelijke kansen te creëren, in het bijzonder voor kinderen met een beperking en kinderen in het binnenland. ECD is geïdentificeerd als de belangrijkste strategie waarmee de meeste problemen op het gebied van armoedebestrijding en sociale ongelijkheid kunnen worden opgelost.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Super helemaal mee eens.
  Alle kinderen hebben een goede start nodig.
  Zeker voor hun toekomst.
  🙏🏻


  gemodereerd
 2. citeer steek worden :
  <>
  <>
  Dure woorden:
  ” Early Childhood Development”
  “Terms of Reference geschreven worden”
  “Het ECD-beleid is cross cutting”

  goed project maar hou het laagdrempel en stop met gebruiken dure woorden.


  gemodereerd
 3. POSITIEF , ja dure woorden zullen niet begrepen worden , dit was al 10 jaar lang zo , dus dit geeft geen zoden aan de dijk


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES