Vp Ronnie Brunswijk krijgt West African Diaspora Award

18
Dr. Tajudeen Obasa parlementslid in Nigera, nam de award namens de vp in ontvangst (links).

Afgelopen weekend vond de West African Diaspora Distinguished Leadership Award uitreiking plaats. Volgens de organisatie waren er vijf genomineerden dit jaar, waaronder Mia Amor Mottley (premier van Barbados) en VP Ronnie Brunswijk. De West African Diaspora Distinguished Leadership Award 2021 werd uiteindelijk toegekend aan de Surinaamse vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.

West African Diaspora Awards in Nigeria eert jaarlijks buitengewone personen uit de diaspora, die van toegevoegde waarde zijn voor hun land. Dit vindt plaats onder auspiciën van het Institute of Strategic Customer Service and Trade Management in Nigeria. Prof.Dr. Babatunde Akinsanya is directeur-generaal van dit instituut en tevens bestuursvoorzitter van de West African Diaspora Awards.

De award ceremonie vond volgens de organisatie plaats op 4 december j.l. in Ayalla Hotels in Abuja, Nigeria. Dr. Tajudeen Obasa, een van de meest getalenteerde jonge parlementsleden van het Huis van Afgevaardigden in de Nationale Assemblee in Nigera, nam de award namens de vp in ontvangst (foto).

Hij gaat ervoor zorgen dat de vp Brunswijk zijn onderscheiding bestaande uit onderstaande glazen award, plakkaat en certificaat, in Suriname ontvangt.


18 REACTIES

 1. Gefeliciteerd Ronnie. Heel goed hoor. Succes verder met de afronding van je doctoraat in greengold mening.
  gemodereerd

 2. hierbij wordt de VP uitgenodigd om zijn award in hoogst eigen persoon te komen ophalen. u krijgt een LKM viegtuig ter beshikking met een tussenstop op schiphol.

  Welkom in Africa mr Brunswijk
  gemodereerd

 3. Wel een heel erg rare constructie.

  Die Nigeriaanse professor is volgens zijn Linkedin al twee jaar full time docent aan de Technological University of the Americas, Commewijnestraat 41, Paramaribo, Suriname
  ofwel de universiteit van Rampersad.

  Binnen kort zal Brunswijk ook een PHD krijgen want die kost bij TUA maar $ 37.100

  Deze Nigeriaanse prof grossiert in gelijktijdige banen In Suriname, Nigeria (meerder staten) en de VS.

  Alles is te koop
  gemodereerd

 4. El Vene kreeg geen prijs, maar bracht de Surinaamse economiefinancien, schulden vrij land en goede perspectieven aan de jeugd voor de toekomst, democratie, geen grote criminaliteit, rust en orde. El Somo maakte het hem wel behoorlijk lastig met domeingronden voor zijn eigen soort en zich zelf overal nemen.

  Gaat het om de leiders die in de bloemetjes gezet moeten worden of de algemene uitdagingen/ doelen van land en volk dat gerealiseerd moeten worden?

  Wat kunnen deze derde landen financieel voor de uitdagingen/ doelen van de republiek Suriname en de Surinsmers betekenen?

  Hoe is het leven in hun
  land, welvaart en welzijn van hun bevolkingen of kunnen ze alleem prijzen uitreiken aan een leider die op ze lijkt, zelfde gedrag heeft, rijk is en het volk straatarm?

  Surinamers kijkt u of het om
  uw belangen gaat of als iemand die bewierookt wil worden. Wat voor voordeel levert dit ue leven, rekeningen die u moet betalen op?

  Als Afrika echt iets wil betekenen voor Suriname, kunnen ze beter naar de uitdagingen vh Volk kijken ook hun volk kijken, voor beide landen en dat door ondernemen de welvaart en welzijn omhoog gaat.

  Zie het verschil van werkem met Chan. Die gaat naar landen, die wel wat voor de doelen en uitdagingen van Suriname en de Surinamers kunnen betekenen.

  Ik ben benieuwd naar de reacties zij die kritiek leveren. Is dit waarop zij wachten. ddn wist ze hiermee goed te misleiden, Cuba, Venezuela, Equatoriaal Guinea Rusland, enz.
  gemodereerd

 5. Weten ze dat het een ordinaire crimineel is die zelf zijn eigen mensen heeft vermoord , die zijn land vernietigd met zijn goudvelden?? ….het moet niet gekker worden in de wereld ….criminaliteit wordt beloond……triest…..diep triest.
  Hebben ze zich afgevraagd waarom hij daar niet aanwezig kon zijn??
  gemodereerd

 6. Het doet me al pijn als niet Surinamers de Surinamer voor de gek houden, maar als “prominente” Surinamers dat doen met hun eigen mensen dan moet ik toch heel erg kotsen.
  Dus die Rampersad wil ons wijsmaken dat het “Institute of Strategic Customer Service and Trade Management” in Lagos Nigeria gevestigd te 4. Haruna Street, Off College Rd, Ogba, Lagos, Nigeria (volgens hun website) zie link wat er op dit adres staat. Via google maps kan je zien waar \ hoe dit gerenomeerde instituut is gehuisvest. Is daar een winkel met diepvriesproducten gevestigd?
  Institute of Strategic Customer Service and Trade Management in Nigeria – Google Zoeken
  Of: https://www.google.com/search?q=Institute+of+Strategic+Customer+Service+and+Trade+Management+in+Nigeria&oq=Institute+of+Strategic+Customer+Service+and+Trade+Management+in+Nigeria&aqs=edge..69i57.1439j0j1&sourceid=chrome&ie=UTF-8

  Als je het head office adres volgens van hun website volgt in google maps kom je ook in een achterbuurt terecht.

  Dit hele verhaal stinkt aan alle kanten (maar dat is ook niet nw voor Sur). Wie heeft nu ooit een Award gehad voor werk binnen 1 jaar. Dan van een instituut die nimmer van je zou hebben gehoord op door het inspreken van Rampie krijgt brunsi een nominatie. Wow.
  Dan nog mooier dat op de website van dit instituut geen woord te vinden is mbt dit “West African Diaspora Distinguished Leadership Award”. Niets, nooit, nergens.
  Wat heeft die likker Rampersad aan deze man gegeven om hem dit verzinsel in de wereld te lanceren. De website heeft iig geen een melding.
  In het land der blinden is een oog koning.
  gemodereerd

 7. Er zijn mensen die nog steeds geloven dat de rijke landen, met een overwegend ‘witte’ bevolking welvaart gaat brengen in landen met een overwegend ‘zwarte’ bevolking. Hoe dom en naïef kun je nog zijn in dit sprookje te willen geloven.
  Eerst werden hun voorouders geknecht en niet als medemens gezien, dan werden zij gekolonialiseerd en uitgebuit (dom gehouden) en tenslotte gehersenspoeld, zodat zij denken dat zij minderwaardig zijn ten opzichte van de ‘witte’ overheersing.
  Na 600 jaren van overheersing en de kans om overal welvaart te brengen niet hebben benut gaan zij, de rijke landen, dit nu doen. Wie gelooft dit nog.

  Kijk naar hun buitenlandse politiek van de rijke landen, kijk naar de bedrijven die het vuile werk doen, kijk naar de pajongwaaiers (onze landgenoten in dienst van het buitenlandse kapitaal), kijk naar onze leiders die tjoekoes ontvangen, leiders die onze rijkdom voor een appel en een ei verkwanselen, die zijn gericht om overal als nodig te destabiliseren.

  De arme landen, waar onder ons land, zullen het zelf moeten rooien, uiteraard met hulp “elders”, maar ze zullen zelf aan hun toekomst moeten werken, met al hun “hebi’s”. Ze, de arme landen, moeten niet denken dat zij elkaar niet kunnen helpen, dat alleen de rijke landen dat kunnen, die domheid moeten zij van zich afzetten, anders wordt het niks. En wij maar denken dat wij niets kunnen🙈🙈 Jip en Janneke
  gemodereerd

 8. Papa Vene wordt overgeslagen voor een veroordeeld crimineel!? Het moet niet gekker worden mang, lijkt alsof Abop steeds Chan wil concurreren.
  gemodereerd

 9. Award moest ervan komen, chan kreeg award van india, dus kon deze malloot niet achterblijven dus regelde hij gauw gauw zijn eigen award.
  Stelletje leeghoofden bij vhp en abop, en ook bij die pl en nps.
  gemodereerd

 10. Aan dit soort berichten heeft Suriname geen meerwaarde, dat Bruswijk vandaag een omhoog gevallen president is geworden door Santokhi tot daar aan toe. Suriname mag door de constructie van de huidige president ontwikkeling mee maken tot daar aan toe. Het moet niet gekker worden. Bruswijk moet in vergelijking van zijn verleden zich koest houden, zich niet verroeren en vooral hopen dat hij niet door de mand valt.
  gemodereerd

 11. @Pony: Moeten we na jou betoog ervan uitgaan dat Lonny Suriname welvaart en ontwikkeling gaat brengen??
  En,hoe dan zonder degelijke opleiding en visie? Typisch geval van ‘de lamme leidt de blinde’
  Je kunt in het verleden geknecht zijn, maar in het heden heb je je ontwikkeling zelf in de hand. Altijd maar roepen dat je uitgebuit bent en de slachtofferrol willen vervullen, zet geen zoden aan de dijk. Mensen moeten zich daar bewust van worden.
  Lonny is vice-president voor eigen belang en laat al zijn nazaten die massaal naar de stad zijn gekomen in de kou staan.
  Idem voor alle nabestaanden van onschuldige burgers in Moiwana, die nooit zijn gecompenseerd voor hun verlies.
  gemodereerd

 12. hoeveel heeft hij Betaald aan deze Nigeriaan? Wie kent deze Brunswijck in West Africa??
  Brunswijck sorry, maar belachelijk kan het niet zijn. West Africa diaspora Sedert, wannneer hebben we West Africa diaspora in Suriname. Raadpleeg de geschiedenis boeken van de lagere school.

  Mijn advies : Blijft jezelf om steeds te vergelijken met Santhoki, omdat hij een Indische Award heeft ontvangen moet je ook.

  Jullie hebben nog 4 jaren om land en volk te dienen, niet om te bestelen.

  Je bent vice president :
  Er zijn geen artsen in het binnenland.

  Ziekenhuis Atjoni is een witte olifant geworden!

  Mulo scholen Brownsweg niet afgebouwd.

  Kosten niet eens 500000 us dollars snoepreisjes naar Dubai!

  Onze president Santhoki is toerist geworden!
  gemodereerd

 13. Intussen hebben een behoorlijk aantal schaamteloze Surinamers waardeloze buitenlandse awards ontvangen, een behoorlijk aantal schaamteloze buitenlanders heeft Surinaamse awards ontvangen en een groot aantal waardeloze Surinamers heeft Surinaamse awards ontvangen. We kunnen al deze awards plaatsen in het museum genaamd the Shameless Hall of Fame
  gemodereerd

 14. Die Jip en Janneke troep moet je toch aan je kinderen en kleinkinderen voorhouden.
  De Zwarte Afrikaanse landen hebben niets te betekenen voor een land als Suriname. De rijke landen met een overwegend “witte” bevolking zullen het onderste uit de kan willen hebben van een land als Suriname, maar daar heeft Suriname tegelijk meer kans tot overleven dan met een arm land met een “zwarte” bevolking, die al helemaal niets voor zichzelf kan betekenen. Het ligt helemaal aan de Surinamer die inmiddels alle intelligentie in huis heeft om voor zichzelf op te komen en zich niet door de “witte man” laat uitbuiten.
  Vertel eens, wie is nu eigenlijk dom en naïef? Die “hebi” zijn wij zelf, dus werk eens een keer aan je trauma’s a.u.b., maar kom geen nonsens hier verkondigen.
  gemodereerd

 15. Er zijn in Suriname en Nederland, enz. genoeg Surinamers die met hun eigen inspanning tot grote hoogten zijn gekomen. Deze mensen wachten niet op andere mensen, maar maken gebruik van alles wat ze in zich hebben om op een eerlijke manier en hard werken het te realiseren. De voorbeelden zijn er. Kijk maar naar die mensen en probeer ook hun werkwijze te volgen. Hou op met feesten en doe iets met je aanleg, intelligentie, vaardigheid, enz om je doelen op een eerlijke en hard werkende manier te realiseren.

  Er zijn landen waar je vrienden van kan zijn en die je op een hogere level kunnen brengen als je goed beleid voor de doelen/uitdagingen van je land kan maken, weet wat je land te bieden heeft en met deze landen kan onderhandelen tot voordeel van beide landen, maar er zijn ook landen, waarvan je kan zeggen, van een kale kip kan je geen veren plukken. Ze kunnen wel allerlei grondstoffen hebben, maar het gedrag en intelligentie van de leiders van zulke landen is ver onder de norm en van een zwakzinnige. Het beleid van die landen brengt geen welvaart en welzijn voor het volk en het land. Wat moet je met zulke landen en mensen die alleen aan hun eigen welvaart en welzijn denken en het volk in grote armoede en grote ellende leeft?

  Surinamers moeten gaan ondernemen en het steeds groter maken. Daar is vaak kennis en ervaring voor nodig, net als je product en markt, enz te kennen, maar er zijn ook mensen die nauwelijks school hebben gehad en heel veel goederen, enz bezitten en op een eerlijke manier aan zijn gekomen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.