Verbazing CBvS over krantenartikel directie-opvolging bij DSB

5
DSB
Het hoofdkantoor van De Surinaamsche Bank in Paramaribo, Suriname.

De Centrale Bank van Suriname (CBvS/de Bank) heeft met verbazing kennis genomen van het artikel inzake de directie-opvolging bij De Surinaamsche Bank N.V. (DSB), zoals dat door een gerenommeerd lokaal dagblad is gepubliceerd op 1 december 2021. Dat meldt de CbvS in een persbericht.

De Bank herkent zichzelf niet in het beeld dat in het artikel van de Bank wordt geschetst, omdat dit niet in overeenstemming is met de feiten. De Bank erkent de rol die de pers heeft in een democratische samenleving, maar deze rol brengt ook de verantwoordelijkheid met zich dat de pers invulling geeft aan de gangbare ‘best practice’ van hoor en wederhoor. Dat is in onderhavig geval niet gebeurd.

De Bank zal niet ingaan op zaken betreffende individuele onder toezicht staande instellingen. De Bank wenst echter wel te benadrukken dat zij nimmer zal toestaan dat er zich een situatie voordoet bij een individuele instelling die negatieve gevolgen kan hebben voor de instelling zelf of voor de stabiliteit van het financieel systeem als geheel.

Indien naar het oordeel van de Bank zich toch een dergelijke situatie voordoet, zal zij niet aarzelen om de nodige maatregelen te nemen. De Bank laat zich hierbij niet leiden door willekeur maar door haar verantwoordelijkheid voor de instandhouding van een stabiel financieel systeem, het belang van de individuele onder haar toezicht staande financiële instellingen en de met deze instellingen verbonden klanten en overige belanghebbenden.


5 REACTIES

 1. Hier komen mensen vaak achter een artikel dat in media verschijnt. Er is toch een bankiersvereniging???
  Dit soort dingen doet men om naar reactie’s te kijken.
  Het hoort niet zo maar elke keer doen ze het weer.
  gemodereerd

 2. Dit artikel is enkele maanden geleden gepubliceerd en op 1 dec overnieuw, waarschijnlijk vanwege het gebrek aan aandacht. Exact rond de aankondiging van het vertrek vd (huidige) DSB directeur.

  Dit betreft inderdaad een zéér gerenommeerde krant die vaak genoeg nieuws weergeeft die pas na enkele weken de massa bereikt. Héle goeie vrouwelijke onderzoeksjournalisten 🤘

  En ja het is absurd dat de advocaat van crimineel kromo dingt naar het directeurschap vd DSB.
  Dus…. verbaast waarover CB pffff. Nog net niet in shok hé.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.