Extreem-rechtse jongeren willen Nederland met geweld ‘wit’ maken

14
Extreem-rechtse jongeren willen met geweld Nederland 'wit' maken
Beeld uit een eigen propagandavideo van de terroristische organisatie The Base.

In de Volkskrant vandaag een speciale reportage over een militante extreem-rechtse groep Nederlandse jongeren die Nederland met geweld ‘wit’ willen maken.

Het gaat om het gedachtegoed van het accelerationisme, ook wel Siege-cultuur genoemd, een stroming binnen extreem-rechts. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) waarschuwde onlangs voor deze stroming. Een paar honderd Nederlandse jongeren tussen de 12 en 20 jaar zouden de theorie aanhangen en bespreken in app-groepen schrijft de krant.

In de kern draait het accelerationisme om het ineenstorten van de maatschappij. Aanhangers zijn ervan overtuigd dat de westerse beschaving al langer in een neerwaartse spiraal zit en willen dat proces bespoedigen met bijvoorbeeld aanslagen, polarisatie en sabotageacties. Daarmee hopen ze een rassenoorlog uit te lokken, zodat ze daarna een witte etnostaat kunnen stichten, aldus De Volkskrant.

Accelerationisten onderscheiden zich van andere extreem-rechtse stromingen door hun geloof dat er geen politieke oplossing bestaat. Onder meer doordat het witte ras een steeds kleiner deel van het electoraat zou uitmaken. Dus is geweld de enige overgebleven optie, vinden ze.

Voor het eerst staan in Nederland accelerationisten voor de rechter. Twee Nederlandse leden worden vervolgd in de zaak waarin de rechter vandaag, donderdag 3 december, uitspraak doet. Een van de mannen wordt verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag op demissionair premier Rutte, deelname aan een terroristische organisatie en opruiing. 


14 REACTIES

 1. Deze bakras zijn tenminste eerlijk. Ze zijn niet ondro ondro racist zoals heel veel anderen.
  gemodereerd

 2. Triest maar waar maar! Ook ouderen witte mensen zijn racisten maar hun zijn niet lid van extremitsche partijen en ook kinderen van allochtonen die in Nederland zijn geboren gemixt of niet met blanke enz zijn ook extremistiche hoor 2e en 3e generatie. Hun zijn trots dat ze in nl geboren zijn en zijn in staat te moorden op personen die niet in Nederland geboren zijn, deze extremen noem ik Kalpies! Ik weet uit ervaring deze allochtonen hebben helemaal niets met hun afkomst en huidskleur.Voor hun hun geboorteland zeer belangrijk. Dus veel soorten extremisten in nl hoor!
  gemodereerd

 3. Sandra….jij moet eens in de bus naar Ter Apel gaan zitten waar uitsluitend in zitten. Dan is die domme kakel van je voorgoed gesnoerd. Populistische lulkoek braak je maar in je eigen laaggeschoolde kringetje uit.
  gemodereerd

 4. dus sandra jij hoort ook bij een van die soorten extremisten daar in Nederland , ja jij zegt het zelf
  hier in Suriname moeten we ook oppassen voor extremisten , er geloven veel jongeren dat die ene persoon nog eens aan de macht komt , juspol let op
  gemodereerd

 5. Ze moeten boos zijn op hun hebzuchtige, zeerovende voorouders, die het nodig vonden andere landen te koloniseren, daardoor zitten er tegenwoordig zoveel mensen met een kleurtje in Nederland. Ba Jantje suku, Ba Jantje feni, Ba Jantje tjari.
  gemodereerd

 6. sandra je lult onzin
  die allochtonen hebben meer met hun land van herkomst dan met nederland
  nederland is voor hun gewoon een cash automaat.
  maar surinamers moeten niet teveel zeuren over dit onderwerp
  was het niet bouta die alle blanken het land uitflikkerde en hun eigendommen confisqueerde??
  dus de pot verwijt de ketel dattie zwart ziet
  gemodereerd

 7. henkes, lees eens goed de reactie van directeur zonderbedrijf , dan lees je dat jou vriend bouta hier in Suriname ook zo iets doet , heeft hij in ocer niet gezegd tegen de jongeren , grijp de wapens en zorg dat deze regering verdwijnt , en gek he dat wapens in zijn huis zijn gestolen , waarvoor ?
  gemodereerd

 8. Indonesië is samen met India de landen die het meest leeggeroofd zijn door koloniale landen. Dankzij de rijkdommen uit deze landen heeft het Westen Nazi Duitsland kunnen verslaan. Ondanks deze uitbuiting hebben beide landen het verleden achter zich gelaten en kijkt men naar de toekomst. Met succes! Beide landen maken een sterke economische ontwikkeling doen.
  Nu de situatie van Afrikaanse landen. China en Congo hebben een miljardendeal gesloten voor de Kobaltontginning. Behalve miljarden dollars aan cash beloofden de Chinezen de bouw van ziekenhuizen, scholen en universiteiten. Dit komt niet van de grond omdat de zwarte leiders, onder andere Kabila, het als een gevaar zien als het volk zich ontwikkelt en zijn eigen toekomst bepaalt. O ja overdreven om te zeggen dat van de miljarden dollars het grootste deel in de zakken van de zwarte leiders verdwijnen. Want het lot van hun volk kan ze niks schelen zolang maar deze dictatoren in hun villas als een God in Frankrijk kunnen wonen.
  Hiermee weerleg ik de achterlijke posting die het over de vroegere blanke kolonisatoren heeft.
  gemodereerd

 9. =OP de hele wereld en in alle culturen heb je mensen die racistisch en discriminerend zijn.

  Zolang er mensen zijn die dit goed praten zal het nooit uitgeroeid worden. Niemand is beter dan de ander.
  Zie maar de verschillende voorbeelden wat er nu in Suriname plaatst vindt, omdat een Hindoestaan president van Suriname is geworden.
  gemodereerd

 10. Ach; weer die zielige figuren die het nodig vinden om eerst stoer voor de dag te komen.
  Misschien toch goed dat alle gekleurde mensen Nederland verlaten -meenemende al hun rijkdom e.d.-. Back home ..Laat de Hollander maar in zijn wit-land(..). Dit soort figuren hebben ergens een genetisch defect. Hun aantal wereldwijd neemt af( ze zijn al mondiaal in de minderheid) . Nu de Chinezen overnemen neemt ook de angst toe bij dit soort lui. Eeuwen lang de wereld gedomineerd-uitgemoord-uitgebuit- gekoloniseerd. Nu is het payback time: vandaar die angst…… Elk volk heeft zijn tijd onder de zon…..
  gemodereerd

 11. Stuur deze gasten naar Heerhugowaard, Zaandam Nieuwegein in de gevangenis dan wil ik zien hoe stoer ze zijn tussen de echte gekleurde criminelen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.