Waarnemend president Brunswijk bij opening kantoor SOZAVO te Snesiekondre

1
Waarnemend president Brunswijk bij opening kantoor SOZAVO te Snesiekondre

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) heeft op 27 november 2021 een Multifunctionele kantoor geopend te Snesiekondre, in het district Sipaliwini. Met dit kantoor is de eerste stap gezet om de dienstverlening van het ministerie naar de gemeenschap daar efficiënter te doen laten verlopen. Bij de opening waren ook aanwezig: de waarnemend president Ronnie Brunswijk, directeur Maverick Boejoekoe van het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport en districtscommissaris (dc) van Paramacca Sipaliwini Ose Jabini.  

Dc Jabini geeft aan, dat de gemeenschap zeer tevreden is met de opzet van dit kantoor. Al jaren wachten de bewoners op een sociale zaken en CBB-kantoor . “Het is daarom een historisch moment voor de bewoners alsook het Paramacca gebied”, zegt Jabini. Hij sprak de bewoners toe om daar gebruik van te maken. Verder richtte de dc een woord van dank aan diverse organisaties, die hebben bijgedragen.

Volgens minister Ramsaran kunnen bewoners van het Paramacca gebied nu ook dichtbij huis hun zaken in orde maken. De bewindsman gaf aan dat bij deze multifunctionele kantoor onder andere de betaaldiensten van het ministerie zoals de Dienst Administratie Uitbetaling Sociale Voorzieningen (AUSV) gevestigd zullen zijn alsook de dienst Algemeen Maatschappelijke Zorg (AMZ). De gemeenschap kan daar terecht voor hun hulpaanvraagen en overige registraties regaderende SoZaVO. Ramsaran complimenteerde dc Jabini , die naar zijn inzien een uitstekende job heeft gedaan en een wezenlijke bijdrage geleverd heeft voor de totstandkoming van dit kantoor. “Hij heeft door creativiteit veel kunnen doen voor zijn gebied”, aldus de minister. 

Waarnemend president Brunswijk, juichte dit initiatief toe en motiveerde het Ministerie van SoZaVo om het goede werk voort te zetten . Ook  feliciteerde hij de bewoners met deze mijlpaal. De opening van het multifunctionele centrum past precies binnen het decentralisatieproces . Hij gaf aan dat de regering zich inzet voor de totale bevolking. 


1 REACTIE

  1. Weet je wat ik denk? Een Surinaamse begrafenis. De overledene wordt met veel pracht en praal, muziek en dans begraven en daarna wordt de overledene aan zijn lot overgelaten. Zelfs het graf wordt niet meer onderhouden. Kijk maar naar de staat van onze begraafplaatsen
    Hoeveel gebouwen, ziekenhuizen, scholen, woningen onderwijzers, etc. zijn onder toeziend oog van onze politieke bonzen met veel tamtam geopend om daarna een stille dood te ondergaan. Voorbeelden? Ziekenhuis Albina, Atjonie en noem maar op.
    Het enige wat hier ontbrak was de vlag van de ABOP.
    Ook dit gebouw zal over enkele jaren in de vergetelheid zijn geraakt. Het zijn allemaal doodgeboren kinderen.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.