Surinaams bataljon volgt jungle warfare training in Frans-Guyana

5
Surinaams bataljon volgt jungle warfare training in Frans-Guyana

Twee officieren, vier onderofficieren en veertien manschappen van de landmacht van het Nationaal Leger (NL) hebben deelgenomen aan een jungle warfare training bij de Equatorial Forest Training Center (CEFE) in Régina, Frans-Guyana.

De Surinaamse militairen van het infanteriebataljon zijn gedurende twee weken verschillende vaardigheden bijgebracht. De nadruk is gelegd op gevechts- en overlevingstechnieken in het bos. Deze training is onderdeel van de intensieve samenwerking die het Surinaamse en Franse leger al jaren onderhouden.

Recent hebben beide landen wederom afspraken gemaakt over diverse opleidingen en trainingen voor het NL in het jaar 2022. Daarvoor was generaal-majoor Xavier Buisson, de hoogste militaire leider van de Franse strijdkrachten in Frans-Guyana, speciaal naar Suriname afgereisd.

De CEFE is één van de vier internationaal erkende scholen die trainingen en cursussen aanbiedt gericht op jungle warfare. In februari 2022 zal een deel van het infanteriebataljon wederom naar het buurland afreizen voor een intensievere training van drie maanden bij de CEFE.

Ook Franse militairen zullen het komend jaar trainingen in Suriname volgen.                       


5 REACTIES

 1. Goed bezig , na tien jaren luieren worden de militairen weer goed opgeleid om Suriname te dienen.
  gemodereerd

 2. Dit is ook zo een dubbelzinig gebeuren ,waar is dat voornodig, aan de anderkant wilt men een brug bouwen naar niet zo stabiel landt die al vyftig jaar een stuk grondt van ons bezet houdt.
  en je laat militairen trainen by de andere buurman. in kortetydt wil men teveel doen terwyl het volk snackt naar bedryvigheidt ,werkgelegenheidt en een menswaardig bestaan.
  Hoezo Democratie
  gemodereerd

 3. Aan de verkeerde kant trainen ze. Ze moeten in de buurt van Tigrigebied gaan trainen.
  gemodereerd

 4. browny ben jij dienstplichtig militair geweest , of weet jij niet wat een dienstplichtig militair is
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.