Suriname neemt deel aan marineoperatie tegen drugshandel

7
drugs gevonden in Suriname
Voorbeeldfoto ter illustratie

Suriname heeft onlangs meegedaan aan Operatie Orion, een marineoperatie tegen de drugshandel. Tijdens de achtste fase van deze operatie hebben militairen en politie uit meer dan veertig landen in Europa en Noord- en Zuid-Amerika 145,3 ton cocaïne in beslag genomen. Dat meldt persbureau Reuters.

Het is de grootste partij cocaïne die tijdens de operatie in beslag is genomen. In oktober en november van dit jaar zijn 49 schepen, 6 onderzeeërs en 3 vliegtuigen stilgelegd. Ook zijn circa 575 personen van verschillende nationaliteiten opgepakt. Behalve cocaïne is ook 66 ton marihuana onderschept.

Naast de Surinaamse inbreng hebben onder meer Argentinië, Belize en Frankrijk deelgenomen aan deze operatie.


7 REACTIES

 1. Ja ja dankzij ZE president Santokhi begint Suriname zijn imago van Narco staat kwijt te raken. Z E president Santokhi geeft mede door deelname aan deze operaties een zeer sterkte signaal af aan de drugsmaffia uit Columbia, Turkije, Nederland en Suriname af. Samen met de Fransen en Britten en de Amerikanen is deze stap toe te juichen. Schoon schip maken van de shit die door de vorige regeringen is veroorzaakt.Nu nog de criminelen van de Abop wegwerken en verder met NPS !
  gemodereerd

 2. Ben benieuwd hoeveel operaties en coke vondsten zijn gedaan in Suriname. een land die bekend staat om de makkelijke toegang als afleveringsland en doorvoerland van dit verderfelijk spul.
  Iedereen weet wel wie de grote jongens zijn maar niemand die durft hen aan te pakken en dat komt doordat de top van Suriname mogelijk ook deel uitmaakt van dit marktsegment
  gemodereerd

 3. Wel opvallend dat er NOOIT een gezamenlijke operatie is om armoede en ongeletterdheid aan te pakken. Hoe meer armoede, des te groter de pool van goedkope arbeidskrachten die hun rechten niet kennen.
  gemodereerd

 4. Begin opa D en consorten ondersteboven te keren en alles goed doorlichten. Dan heb je anansi bij zijn 88 poten. Wat zoveel poten heeft deze charlatan ,de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname.
  gemodereerd

 5. Dit zal niet in dank worden afgenomen door de imp- en- exporteurs van Su.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.