Eindoplevering van de heringerichte Nieuwweergevondenweg

8
Eindoplevering van de heringerichte Nieuwweergevondenweg

“Een modelweg waarbij gebruikt is gemaakt van nieuwe technologie.” Zo sprak minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) op dinsdag 30 november 2021 bij de tweede tevens eindoplevering van de heringerichte Nieuwweergevondenweg. Deze eindoplevering volgt na de eerste oplevering in mei 2020 en het departement is thans volledig verantwoordelijk voor deze belangrijke verbindingsweg tussen Paramaribo en Wanica Noord-West. De bewindsman spreekt van een model, dat ook bij het rehabiliteren van andere wegen gebruikt zal worden.

Op deze manier zal ook de verkeersveiligheid op de wegen opgevoerd worden. De heringerichte Nieuwweergevondenweg is onder meer voorzien van verhoogde voetpaden en rijwielpaden van opvallend rood polyflex. Minister Nurmohamed bedankte aannemer Caremco voor het geduld dat is opgebracht. Hij zegt dat de regering geen voorstander is van te langdurende projecten, maar opdrachten die binnen de technisch vastgestelde tijd afgesloten worden. De bewindsman geeft aan dat er aannemers zijn die hun projecten willen opstarten, terwijl er andere zijn die nog op betaling wachten. De regering gaat in een private public partnership (ppp) met deze aannemers de financieringsachterstanden inlopen. 

Minister Nurmohamed benadrukt dat elk project in de begroting moet zijn vastgelegd en gedekt door de wet. Hij laat optekenen dat er de komende weken enkele projecten opgeleverd zullen worden en van andere het startsein gegeven zal worden. Dit allemaal volgens hem binnen wet- en regelgeving. De bewindsman vraagt geduld voor grote investeringsprojecten, omdat hiervoor goed onderzoek en voorbereiding nodig zijn. Daarnaast wil zijn ministerie projecten uitvoeren die de keuzes van het volk zijn. In dit kader zal Openbare Werken met districtscommissarissen van alle districten overeenstemmen over wat er in hun bestuursgebied moet worden uitgevoerd.  

Zowel districtscommissaris Fulgence Javinde van Paramaribo Zuid-West als Suraksha Sital-Hirasingh van Wanica Noord-West roept op tot zuinig gebruik maken van de Nieuwweergevondenweg. Javinde vraagt gemotoriseerde weggebruikers om op hun rijgedrag te letten. Hirasingh spreekt van een bijzonder moment. Zij wijst ook op het belang van de straat als verbindingsweg, dat niet alleen, maar ook de economische activiteiten die er plaatsvinden.

Santosh Soman, directeur Civiel Technische Werken (CTW) van OW legt uit dat na de eerste oplevering de aannemer verantwoordelijk bleef voor het onderhoud van de weg. Na de tweede oplevering ligt de verantwoordelijkheid volledig bij het ministerie. In de tussenperiode is de weg opgeschoond, de rioleringen aangepakt, verzakkingen hersteld en het polyflexgedeelte van het rijwielpad afgerond.

De rehabilitatie van de Nieuwweergevondenweg vloeit voort uit een integraal plan voor de herinrichting van wegen.


8 REACTIES

 1. Er zullen hier heel gauw slachtoffers vallen, gezien het rijgedrag van sommige
  hersenloze idioten!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Hopelijk is de nieuwe manier van wegen aanleggen goedkoper en duurzamer. Als dat zo is moeten de aannemers allemaal lessen moeten nemen in deze materie voordat ze project toegewezen krijgen.

  Fietspaden met verhoogde trotoirbanden als bescherming id een uitsteken idee.
  gemodereerd

 3. Ik kan niet begrijpen dat de krant geen foto’s plaatsen van het nieuwe werk- zaamheden aan Nieuwweer-gevondenweg. Het voorzien van voetpad en een fietspad. Er zijn bewoners die geen gebruikt maken van deze weg, maar toch zouden ze nieuwsgierig zijn hoe het uitziet en konden ze waarmaken met foto’s of video’s. Hoop dat er ook flitspalen zijn geplaatst en ook duidelijke verkeersborden.

  Hoop dat de minister van O.W. ook de trottoirs van het centrum aanpakt samen met alle winkeliers en het ook begaanbaar is voor rolstoelgebruikers, mensen die moeilijk en nog zelfstandig lopen en ook de straten opvrolijken met mooie planten, zoals palmbomen, bloembakken en grote vuilnisbakken. Ook kan buurt preventie regelen dat ze oog in het zeil houden. Zoals peukjes, flessen, papier gooien op straat krijg je een fixen boete, zo krijg je geld binnen om de stad en land te onderhouden.
  gemodereerd

 4. Ga iets doen aan de grote kuilen in de wegen. Nieuw weerfevondenweg is dank zij de vorige regering rijbaar geworden.
  De hele binnenstad vol grote kuilen. Ik zag gisteren 1 waarbij ik gelijk aan bromfietsers moest denken.
  gemodereerd

 5. Ik hoop dat de Surinamers in die wijk en ook omstreken wel weten wat een voetpad is en een fietspad en dan aan de REGELS houden, en dan niet roekeloos als satan rijden
  gemodereerd

 6. Poppenkast in Suriname, dat bij aanleg/onderhoud van een bruggetje of weg dat met een hoop poeha plaatsvindt.
  gemodereerd

 7. Maar deze weg is niet dank zij deze regering gemkt. In jullie dromen.
  De binnenstad mag ue gaan plomberen. Levensgevaarlijk.
  Deze minister doet niet. Pronken met andermans veten
  gemodereerd

 8. debby , jij hebt het mis (ha ha pronken met andermans veten ha ha veten) ( je maakt je zo belachelijk ) en ook wat jij zegt dat de vorige regering juist die gaten heeft laten ontstaan is logisch zij kenden geen onderhoud aan de wegen , er moest een highway komen met de naam van je baasje , nou debbyeus deze weg zal spoedig niet meer berijdbaar zijn ,en zijn al veel verzakkingen en of die brug nog wel veilig is , trouwens hebt jij er wel eens over gereden hij loopt van a naar b , ja je leest het goed
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.