Inreisbeleid Suriname ingaande vandaag aangepast

7
Alle personen op luchthaven Suriname gecheckt op temperatuur vanwege Corona virus
Foto: Een Port Health Officer van het BOG screent een aangekomen passagier in Suriname op temperatuur vanwege het coronavirus.

De Surinaamse regering vindt noodzakelijk om de import en de verspreiding van de Omicron-variant van het Covid-19 virus zo lang mogelijk uit te stellen en de risico’s zo klein mogelijk te houden. Dit vertelt de van corona herstellende minister Amar Ramadhin tijdens de Covid-19-persconferentie van 28 november. Op advies van het Outbreak Managementteam en deskundigen, heeft de regering de Covid-19-maatregelen moeten aanpassen, waaronder het inreisbeleid.

Er gelden vanaf vandaag, maandag 29 november, andere maatregelen met betrekking tot het inreisbeleid en wel de classificatie van hoog risico- en laag risicolanden. Gezien er rechtstreekse vluchten komen naar Suriname uit de Verenigde Staten en Nederland, waar de Omicron-variant is opgedoken, worden deze twee landen als hoog risicolanden, vastgesteld.

Alleen volledig gevaccineerden uit de hoog risicolanden mogen naar Suriname afreizen en wel met overleg van een PCR-test van maximaal 48 uren voor vertrek, afgenomen bij een officiële geaccrediteerde testlocatie. Daarnaast moeten deze reizigers op de 3e dag in Suriname een antigeentest afnemen bij door de overheid vastgestelde testlocaties. Deze zullen officieel bekend worden gemaakt, aldus de minister van Volksgezondheid.

De bewindsman geeft verder aan dat als de reiziger, na dag 3 bij het verplicht gestelde testmoment positief is, deze wordt geadviseerd om zich te isoleren conform de bestaande isolatie- en quarantainerichtlijnen. Dit wordt schriftelijk meegegeven. Daarnaast dient de reiziger zich aan te melden bij een huisarts voor monitoring.

De minister geeft ook aan dat de regering de mogelijkheid bekijkt om Covid-19 positief bevonden reizigers centraal te monitoren. Alle reizigers dienen het gegeven testbewijs voor vertrek naar het land van herkomst te overleggen. De reiziger die het testbewijs niet heeft kunnen overleggen, wordt een boete van Euro 100 of de equivalent in Surinaamse Dollars daarvan opgelegd.

Voor reizigers uit laag risicogebieden geldt alleen het volgende: het overleggen van een PCR-test van maximaal 72 uren voor vertrek of een antigeentest van maximaal 24 uren voor vertrek. Minister Ramadhin benadrukt dat de lijst van hoog risicolanden zal worden bijgewerkt aan de hand van de ontwikkeling rondom de Omicron-variant op de wereld.

Recentelijk zijn Denemarken, Italië en Engeland toegevoegd aan de lijst waar Omicron aanwezig is. Het is ook afwachten op de World Health Organization voor informatie over Omicron en de richtlijnen hoe verder. Het inreisbeleid zal spoedig worden doorgecommuniceerd met de sector.


7 REACTIES

 1. Omnicrom, heeft haar intrede in ons leven gedaan. Wat zal het achterlaten? Of blijft het in ons midden.
  gemodereerd

 2. Ik hoop alleen niet dat het hetzelfde liedje wordt met de beveiligings maatschappijen.
  Want die namen hun geld en geven je tip als ze iemand vr zg controle stuurden.
  Ik snap alleen niet waarom die avondklok terug is gebracht. Ramadhin en deze klote regering doen aan onderdrukking. Als men nu niet opkomt mogen Sur de kloten vreten.
  Chan en zn kliekje feesten, reizen en het volk pinaart. Jullie wilden slim stemmen. Chan is hier slim.
  gemodereerd

 3. stel een algemeen vliegverbod in voor zowel passagiers als vracht , want u zit te zeuren met wel gevaccineerd en of een test nou dan is het nieuwe variant morgen al in Suriname , nogmaals sluit het lucht ruim , sluit het luchtruim ook voor de regering , geen reizen meer
  gemodereerd

 4. Omicron is helemaal niet gevaarlijk, zo blijkt op dit moment. Mensen krijgen alleen milde klachten.
  Alweer paniek om niets.
  Alweer een reden om vaccins te slijten.
  gemodereerd

 5. Wij hebben de tickets al gekocht en ook het e-visum, om 13 januari af te reizen naar Suriname. Zoals Johnnybips al aangeeft vindt ik het onbegrijpelijk dat men het toerisme naar Suriname zo moeilijk maakt. We zijn volledig gevaccineerd, hebben bij aankomst een geldige pcr test en dan nog na 3 dagen een antigeen test moeten ondergaan, waarbij waarschijnlijk weer kosten en moeite met gepaard gaan. Daarbij ben ik er stellig van overtuigd dat de toeristen in het algemeen zich beter houden aan de geldende maatregelen dan de gemiddelde inwoner van Suriname. Op vorig jaar na, komen we al jaren voor 3 maanden naar Suriname, maar zoals het er nu uitziet was dat dan ook de laatste keer. Ik kan mijn ticket gratis omzetten en naar een land gaan waar met de toeristen nog met open armen worden ontvangen.
  Ik wens alle Surinamers veel succes met het opbouwen van hun land en het genereren van inkomsten.
  gemodereerd

 6. De gevolgen van dit variant zijn nog niet duidelijk. Het onderzoek loopt nog.

  Yep jullie kunnen nog naar het Afrikaanse continent, daar zijn toeristen van harte welkom. Lekker op safari, olifanten begluren of slapen onder een sterrenhemel in de woestijn. Je moet wel met een rubberbootje en vergeet alsjeblief je snorkel niet.

  De mazzel.
  gemodereerd

 7. Mag je met een herstelcertificaat covid nog wel inreizen? Dat mocht hiervoor wel omdat je dan tot de groep volledig gevaccineerden behoort.
  Weet iemand dit?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.