VIDEO: President bezoekt paviljoen Suriname op Expo Dubai

11
VIDEO: President bezoek paviljoen Suriname op Expo Dubai

De Surinaamse president Santokhi heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan het paviljoen van Suriname op de wereldtentoonstelling Expo in Dubai.

De president is in Dubai op uitnodiging vanwege de herdenking van Suriname’s National Day. In verband hiermee hield het staatshoofd een toespraak waarin hij investeerders opriep om naar ons land te komen.

“Met een solide leiderschap, focus en met de inzet van ons land en onze nationale en internationale partners, zijn we klaar om een nieuw tijdperk van netwerken en zakendoen met de wereld in te gaan”, aldus de president.

De regeringsleider gelooft er sterk in dat met een oprechte vastberadenheid, gecombineerd met een immense
exportpotentieel, het de beste tijd is om te investeren in Suriname. Hiervoor zal het uiterste uit de kan gehaald
worden om de wereld de potentie van Suriname te bewijzen en wat het te bieden heeft.

Het staatshoofd noemde de vele voordelen en kansen die in de olie- en gasindustrie te halen valt. Hij noemde ook diverse voordelen in de landbouw en toerismesector. “We verwelkomen potentiële investeerders en zakenpartners in dit stadium.
We staan klaar en heten u welkom, want het is de beste tijd om nu te handelen en de verschillende zakelijke
kansen in Suriname te verkennen”, aldus het staatshoofd.

Hij waardeerde het warme welkom dat de presidentiële delegatie gehad heeft bij aankomst in Dubai. Na zijn toespraak waren er culturele optredens. Bekijk een filmpje van het bezoek aan het paviljoen hier:

De hele ceremonie is hier terug te zien:

Op de wereldtentoonstelling Expo die momenteel in Dubai wordt gehouden is er frequent speciale aandacht voor deelnemende landen onder meer vanwege hun ‘National Day’.Vanwege Suriname’s nationale feestdag in verband met de onafhankelijkheid (Srefidensi) staat ons land vandaag, zaterdag 27 november, in de spotlight op Expo 2020.

De dag is begonnen met een optocht, een parade waarbij de diversiteit van de wereld wordt uitgedragen en daar deed Suriname ook aan mee:

11 REACTIES

 1. Ik vind het wel bijzonder dat de president geen mondkapje draagt terwijl iedereen er 1 opheeft.
  Getuigt niet van respect voor de ander. Juist hij is in een positie dat het uitdragen van de ernst van deze pandemie een voorbeeld moet zijn, Ipv te lopen zwaaien en glimmen.
  Tot nu toe had ik expres geen kritiek op deze man omdat hij het land uit een moeilijke financieele crisis moet leiden maar dit kon ik echt niet verkroppen.
  gemodereerd

 2. Dat was mooi om de Surinaamse vlag, diversiteit/eenheid in verscheidenheid bij de opening van de wereldtentoonstelling Expo 2020 -2021 in Dubai te mogen zien.

  Een mooie speach van Z.E.president Chandrikaperkash Santokhi,
  De Danser, Danseressen, Muziekgroep

  Ik wens de Surinaamse Delegatie veel succes toe

  Bedank om Suriname zo goed neer te zetten.

  Samen Werken Samen Sterker

  God Zij Met Ons Suriname/rs
  gemodereerd

 3. Suriname staat nu echt weer op de wereldkaart , de vorige groep en de aanhangers van die groep zullen wel jaloers zijn dat het deze regering Suriname uit zijn isolement heeft gehaald , en zij zullen alles wel weer afkraken , maar dan krijg je krokodillentranen omdat er 10 jaar lang niets gepresteerd is door die vorige groep.
  gemodereerd

 4. Leuk, helaas is dat Javaanse liedje niet op zijn plaats. Rek A jo rek is een lied dat betrekking heeft op een plaats in Soerabaja Indonesië. Eventueel zou de tekst gewijzigd kunnen worden
  dat meer betrekking heeft op Suriname. Trouwens het gaat om toeristen aan te trekken voor Suriname en niet voor een ander land. Er is keuze genoeg aan Javaanse liederen geschreven door Surinaamse Javanen. Rek A yo weliswaar een mooi lied, maar past niet bij zo’n evenement.
  gemodereerd

 5. Dit is echt geldverspilling voor Suriname. Enige die van deze expo profiteert en honderden miljoenen binnenhaalt is Dubai zelf. Al die snoepreisjes hebben tot nu toe niets opgeleverd. Het grootste nonsens dat ik vaak hoor is dat Suriname weer op de wereldkaart is gezet. In elk geval geniet Chan volop en het liefst zonder mondkapje.
  gemodereerd

 6. Mensen met een Surinaams paspoort kunnen al 2 jaren het land niet uit in normale gevallen. De inflatie is 60%. Ik zou me doodschamen om daar goeie sier te maken. De VHP kan het doen. Nog vier jaren. En daarna komen ze nooit meer terug en dat weten ze.
  gemodereerd

 7. Malang wat voor liedje wil je horen dan. Ik ken ook een paar uit de oude tijd. Waren heel bekend in Suriname 🇸🇷 “ kote kote “en “roko kretek”.
  gemodereerd

 8. ik vind het porachtig dat onze Surinaame mondial gaat. Nu nog de investeerders verwelkomen.
  wij kunnen alleen iets bereiken als wij met zijn alleen een kant uitkijken,
  en isabelle ook jij hebt gelijk. respect naar een ieder, moet hoog in het vandaal staan.

  tjee
  gemodereerd

 9. Heel goed dat er extra aandacht is besteedt aan suri, vanwege de verjaardag van de onafhankelijkheid.
  Multiculti suri, mooi en een warm welkom.
  Zoek de verschillen met “je weet wel wat “.

  De president zonder mondkapje juist nu vanwege de nieuwe variant is behoorlijk tricky. Ik begrijp wel zijn enthousiasme, het is hun van harte gegund na alle ellende en tegenwerking van eigen volk, maar opletten aub!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.