VIDEO: Zoon Brunswijk en militair gewapend tegenover elkaar

20
VIDEO: Zoon Brunswijk en militair gewapend tegenover elkaar

Pascal Brunswijk, een zoon van de Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk, is deze week weer in opspraak geraakt. In onderstaand filmpje dat viraal gaat, is te zien dat hij met een vuistvuurwapen tegenover een militair staat die zijn dienstwapen op hem richt.

Dit zou zich woensdag hebben afgespeeld op het terrein van het politiebureau van Albina. De aanleiding van het incident is niet bekend. De mannen schijnen elkaar te kennen en hebben eerder al ruzie gehad.

De militair was voor zijn dienst op het terrein van het bureau. De zoon van Brunswijk zag hem en ging vermoedelijk daarom met een wapen op het terrein.

In het filmpje is te zien en te horen dat Pascal de militair beledigt en uitdaagt om hem neer te schieten. Omstanders manen hem tot rust en hielden beide mannen tegen, waardoor erger is voorkomen. In beeld is ook een politieman.

Een aantal jaren geleden kwam Pascal volop in het nieuws toen bekend werd dat hij 30.000 USD uit de auto van vader Ronnie had gestolen. Hij is in 2014 hiervoor veroordeeld.

Filmpje van het incident:

20 REACTIES

 1. Op burgers kunnen deze koeien schieten maar op de brazilianen kunnen ze niet schieten.Militair most 25 jaarkrygen om met zo een dodelyke wapen op iemand te richten..Mie genade zo een vloek op ze.Straks gaat de hele Leger in lpi belanden
  gemodereerd

 2. Deze man is eender zijn vader. De man heeft een wapen en terecht dat de militair zijn wapen op hem richt. Jammer dat hij de trekker niet overhaalde.
  De politieman, daar moet een hh onderzoek tegen komen.
  Dit is de realiteit in su. Er is geen gezag in het land. Suriname is een puinhoop alsook hun leiders. Ik ben benieuwd wat moksimeti gaat ondernemen.
  gemodereerd

 3. Wat jammer. De vader en zonen van bepaalde Surinaamse families bezorgen Suriname een slechte naam en deze vaders en zonen lijken het eeuwige leven te hebben.
  gemodereerd

 4. Het probleemkind ,nu vader Ronnie Brunswijk en de probleemzoon Pascal. Weet Lonnie eigenlijk wie de moeder is van Pascal? Hij is nu genoodzaakt zijn vrouwen op een rijtje tegen de muur te plaatsen ,geboeid en met een blinddoek voor de ogen en stuk voor stuk alle vrouwen aflopen en aan hen de vraag stellen of zij de moeder is van Pascalletje. Je kunt gerust ervan uitgaan dat Ronnie Brunswijk vanaf zijn geboorte een probleemkind moet zijn geweest. Het is alleen maar erger geworden naarmate hij ouder werd. Jammer dat zijn ouders en/of familieleden, niet ingrepen toen de eerste signalen zich voordeden. Je hoeft heus geen psycholoog, noch psychiater of begeleider te zijn om te constateren dat er iets vreemds is aan je kind. Had men tijdig ingegrepen ,zou een heleboel leed bespaard zijn.

  Om gekenmerkt te worden als een Failed State ,moet je aan een aantal negatieve criteria voldoen. In Suriname is dat vooralsnog niet helemaal het geval. Maar, dít geval dat zich hier afspeelt waar deze loser Pascalletje zich God waant, is wel een duidelijk kenmerk van een Failed State. De militair durft niet te schieten omdat hij bang is voor de gevolgen. Het bestaat niet dat een burger een pistool in zijn hand heeft en jij als militair niets doet. Jij sommeert de burger te knielen of liggen en zich van zijn pistool te ontdoen. Doet hij dat niet ,wordt het hoog tijd voor een knieschot. Dan hebben de artsen ook iets anders te doen in plaats van zich voortdurend bezig te houden met Covid. Feitelijk had de militair deze Pascalletje direct kunnen neutraliseren omdat hij zich bedreigd voelde.
  gemodereerd

 5. 🤔 Ik wil graag de reactie de vp horen .
  Daarna kan reageren (als militair moet je altijd scherp en alert zijn dat weet en aangeleerd vanaf dag 1 , ik ben ex militair dus ik begrijp die situatie heel goed.
  Pascal kon het conflict op een andere manier oplossen om normaal zonder wapen , maar in gesprek gaan om tot een oplossing te komen.
  Ik denk dat de VP hem op het matje moet roepen om zulke zinlose gedragingen te vemijden , geen REPUTATIE voor de VP ” DE BUITEN WERELD🌍🌎 KIJK MEE “
  gemodereerd

 6. Wie denkt die zoon dat hij is? Die militair is in dienst en is bevoekd. Juridisch zou een kewone burger hier een flinke straf voor kunnen krijken. Maar zijn vader kod. Dus hij is zoon van kod en mak alles doen. De wereld kijkt mee naar deze banana republiek. Doet me aan Dino denken toen zijn vader aan de makt was.
  gemodereerd

 7. Dit is toch schandalig. Wat doet Pascal Brunswijk met een vuistvuurwapen?. Er zijn erg veel wapens in.ons land. De regering moet dit direct aan banden leggen en vergunningen intrekken. Ons land wordt erger dan Amerika. Alle wapens vrijwillig laten inleveren anders achter slot en grendel plaatsen. Toeristen blijven jullie aub weg. Dit is een ernstige situatie aan het worden. Suriname is echt.niet veilig.
  gemodereerd

 8. De autoriteiten in Suriname moeten dit incident grondig laten uitzoeken, en het moet hieruit resulteren dat het volk te weten komt hoe het mogelijk kan zijn dat er zo makkelijk met wapens wordt getrokken bij elk wisje wasje. Is dit de toekomst van onze jeugd? Laat het een signaal zijn voor de president dat er werk aan de winkel is met deze ontwikkeling. Suriname behoort een vredelievend land te zijn en moet vooral zo blijven.
  gemodereerd

 9. Zo vader zo zoon.
  De appel valt niet ver van de stam.
  Jong geleerd is oud gedaan.
  Kortom Pascal Brunswijk is in de voetsporen van zijn vader getreden.
  gemodereerd

 10. Dit is precies wat ik bedoel. Dit volk is zo laf!!! Altijd een wapen erbij halen.
  Maken jullie elkaar maar af. Het helpt heel veel bij get opruimen
  gemodereerd

 11. Heeft Pascal een tapu? Duidelijk dat die militair bevroren was.
  Maar wat lees ik? Pascal heeft zijn eigen pa geript en hij leeft nog? Was dat geen proeve van bekwame zoon?
  gemodereerd

 12. Deze militair heeft gelukkig het gezond verstand laten prevaleren. Want als je in functie bent en met een vuurwapen wordt bedreigd en ook nog wordt uitgescholden dan mag je optreden.
  In deze tegen iemand die geen onbekende is van justitie.
  Ik hoop dat hij weer naar santo boma mag.

  Wanneer komen die heropvoedingskampen in Su. Zulke mensen moeten aan het werk gezet worden. Laat ze planten of huizen bouwen. Zijn vader heeft hem al eens achter de tralies gezet. Ik hoop dat hij het weer doet.
  gemodereerd

 13. Beste famiri, dit is een kroot plopleem overal tel wereld, als vaders en moeders het na laten hun kinderen op te voeden. En hierin is een belangrijke rol voor de vaders weggelegd.
  Het lastige is dat brunsi overal gezaaid heeft en niet instaat is de kinderen op te voeden. Waarschijnlijk heeft hij voeding geld betaald maar konen wilde misschien niet opvoeden.
  De vraag is natuurlijk heeft die stoere brunsi jr een vergunning, zo ja intrekken want hij is niet in staat om te gaan met de macht van dit wapen. Van mijn part krijgt de militair een ster, want hij heeft de zaak niet laten escaleren, chapeau !

  Mijn stelling blijft om een land tot ontwikkeling te brengen moet je zorgen voor rust en vrede, maar vele lijders in Suriname hebben helaas niet het vermogen om het land te leiden.

  Ze leiden liever een voetbalwedstrijd door met keld te strooien.

  Zal me niet verbazen als deze jongeman een dievengilde leidt, die allerlei berovingen in Sur. doen. Hopelijk zie ik het niet juist, maar ik benne bang dat het wel zo is.

  Gado de wi fesi mang!!!
  gemodereerd

 14. Nee Sammy, dat is een militair met verstand. Hij had zonder twijfel geschoten als Pascal het wapen omhoog zou brengen om hem neer te schieten.
  gemodereerd

 15. Wie gaat de kat de bel aanbinden ? Oftewel wanneer wordt deze bankrovers-drugsdealers zoon opgepakt ?
  gemodereerd

 16. Zo vader zo zoon

  Het verhaal is hetzelfde als onze moordenaar bouta ….ze hebben hun kids niet onder controle en zie hier situaties die uitlopen!

  Wat het erger maakt is dat deze bs zoon van bigi bravo duidelijk misbruikt maakt om stoer over te komen….net als zn pa.

  Deze kinderlijke idioot moet volwassen worden en doen wat hij niet kan…nadenken!

  Ik haat dit soort klootzakken die denken alles te kunnen doen en breken…net als bouta en zn mislukte zoon.

  Hoe langer deze misdadigers aanblijven des te meer men problemen zal hebben.
  gemodereerd

 17. Min van Justitie moet gewoon ingrijpen in Suriname. Of is hij laf omdat te doen?
  Heeft hij een vergunning ervoor.
  Het is een misdrijf om een vuurwapen te richten op ambtenaar.
  Het is eigenlijk niet zo moeilijk om de illegale wapens uit de samenleving te halen.
  De straffen opvoeren voor een illegale wapen en vaker controleren/handhaven.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.