Launch bouw gember verwerkingsunit in Marowijne

7
gember

Vandaag vindt de officiële launch van de bouw van een verwerkingsfabriek voor gember in Suriname, in het kader van het project ‘Processing Unit for Ginger Powder in Marowijne’ plaats.

De Surinaamse Stichting FOB heeft thans in samenwerking met het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB), de Coöperatie Platform Agrarische Ontwikkeling Marowijne (CPAOM) en de financier, de Alcoa Foundation, het project ‘Processing Unit for Ginger Powder in Marowijne’ in de startfase.

Het hoofddoel van het project betreft het opzetten van een verwerkingsunit voor gember in Marowijne, ten behoeve van de uitbreiding van de productie van de lokale gemeenschap die reeds aan gemberteelt doet.

Een van de belangrijke elementen ter garantie van het succes van het project betreft dus de fysieke opzet van de verwerkingsunit. Het project heeft ook als voordeel, de verhoging van de verdiencapaciteit en het creëren van werkgelegenheid.


7 REACTIES

 1. Verse suri gember als biologisch product verkopen is kassa. Gemberpoeder heeft niet mijn voorkeur. Er is altijd een tekort aan gember, exporteer dat ding naar de usa bijvoorbeeld. Zoek naar export mogelijkheden en verkoop het als bio.
  gemodereerd

 2. Zo moeten er nog veel meer projecten komen. Goed zo. Ik hoop ook dat het duurzaam zal zijn.
  gemodereerd

 3. Laten we hopen dat deze gedroomde Gemerfabriek niet, net als de Cassavefabriek, verandert in een nachtmerrie.
  gemodereerd

 4. Van het rest product kunnen ze jinda bieri maken.
  Dat is gezonder dan Heineken bier.

  En gember is heel goed tegen reuma.
  gemodereerd

 5. Een paar jaar geleden was mijn vriendin die in Suriname woont op vakantie in Nederland. Op de markt in de Amsterdamse poort kocht ze gember om naar Suriname mee te nemen. Ik vond dat erg raar, omdat gember volop te krijgen is in Suriname. Volgens haar was de gember, die toen 3 euro per kilo kostte veel goed koper dan in Suriname. Ze gaf mij nog het advies om altijd de kleine te kopen, omdat die veel pittiger zijn. De grote zien er heel mooi uit, maar is niet zo sterk. Als Suriname gember naar het buitenland wil exporteren is het goed om te vergelijken hoe duur de gember in het buitenland kost.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.