‘Investeerders aantrekken topprioriteit voor Suriname in Dubai’

23
dubai
Dubai

Een delegatie onder leiding van president Santokhi is in de vooravond van Srefidensi vertrokken naar Dubai in verband met Expo 2020. Dit is een wereldtentoonstelling waar meer dan 190 landen hun kunst, wetenschap en cultuur uitdragen. Er worden 25 miljoen bezoekers verwacht bij de expo.

“De betrokkenheid van Suriname aan deze expo is strategisch. We gaan ons land uitdragen met onze waardevolle bezittingen, natuurlijke en menselijke hulpbronnen, prachtig klimaat, bos en biodiversiteit om zo serieuze investeerders aan te trekken”, deelde de president mee voor zijn vertrek vanuit de Johan Adolf Pengel International Airport.

Suriname heeft veel geld geïnvesteerd in deelname aan deze wereldexpo. Het staatshoofd is van mening dat een veelvoud van deze kosten terugverdiend zullen worden in de vorm van investeerders aantrekken. Daarnaast gaat Suriname voor concrete zaken naar Dubai.

Het Surinaamse bedrijfsleven dat ook deelneemt aan de expo, krijgt de ruimte zaken te doen met hun counterpart. Ook zal Suriname lering nemen van Dubai, dat tientallen jaren terug van een stukje woestijn zich heeft ontwikkeld tot een succesvol land met een sterke economie. Suriname kan een Dubai worden met de basis: goed, eerlijk en transparant beleid en de ruimte om investeerders aan te trekken met een goed investeringsbeleid en regelgeving.

Een ontmoeting met de emir van Dubai, Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoem, staat ook op het programma van de president. Hij is onder de indruk van de invloed die Dubai heeft in de totale regio, in oil and gass, andere business en bedrijven. “Daarom gaan we in dialoog om persoonlijk te praten over issues en mogelijkheden. Wij willen vriendschappelijke -, diplomatieke – en politieke samenwerking. Ook in handel, toerisme en transport. En niet alleen met Dubai, maar ook met de Unie van Arabische Emiraten”. Er is reeds de interesse in investeringen. De regering zal werken om de investeringsregelgeving te harmoniseren zodat het makkelijk is voor investeerders hier zaken te doen.

Voor vertrek van de president, heeft hij zijn functie plechtig ter waarneming overgedragen aan vicepresident Ronnie Brunswijk.


23 REACTIES

 1. goedzo….zo hoort het ……

  het promoten van SU in positieve zin…..

  Ik hoop dat er toch gegadigden zullen zijn om te investeren in SU……
  gemodereerd

 2. Hahahahahahaha…..je komt van het lachen toch niet meer in slaap. Wat een populistische lulkoek.
  gemodereerd

 3. Waarmee wilt men investeerders aantrekken?? Ik heb een filmpje gezien over de tent van Su in Dubai.
  Wat een zielige vertoning.
  Het gaf mij een beeld dat we in Su nog in de pre historische tijd wonen. Het straalt goedkoop uit.
  Waarin moet men komen investeren??
  Moest men daarvoor $900.000 en meer neertellen??
  Dit is gewoon een dure snoepreisje voor de mensen van de VHP.
  Bedrijfsleven gaat mee op eigen kosten. Mooi niet. We hebben geen bedrijven.
  Import bedrijven hebben we.
  gemodereerd

 4. Zo, daar gaat ons land!
  Hoeveel contracten zullen worden afgesloten?
  Zullen de arabieren straks ook met hun boerkas en djalebas hier rondlopen.
  Ik zie het al voor me dat su straks alles halal moet gaan verkopen.
  Wat bezield deze idioten.
  We gaan het zien.
  gemodereerd

 5. Suriname heeft op papier wel potentie om te groeien. Helaas is de criminaliteit, rovers, corruptie in alle lagen en instanties, polarisatie en werkluiheid te hoog. De straffen te laag. Veel landen willen Dubai nadoen maar helaas ontbreken veel factoren om succesvol te kunnen zijn.
  gemodereerd

 6. De rek is eruit, alle inkomsten worden besteedt aan ambtenaren. Suri heeft dringend particuliere investeerders nodig.

  Heel vervelend dat covid weer de kop op steekt, das minder om investeerders aan te trekken. De wereld is alweer op zijn kop vanwege de Zuid-Afrikaanse variant. Niet te hopen dat het daar een broedhaard wordt.
  Alert!

  Je kunt een glimp zien op de site: expo2020dubai dot com
  Suri vind je bij de ‘sustainability’ (duurzaamheid) afdeling of South America.
  gemodereerd

 7. Om investeerders aan te trekken dient men eerst zaken op orde te hebben.
  Investeerders worden aangetrokken door een goed beveiligde omgeving engoede aantrekkelijke fiscale voordelen.
  Fiscale aspecten die je niet behoorlijk op orde hebt stoten eerder af dus zal Suriname het fiscaal klimaat moeten vernieuwen omdat de huidige niet aantrekkelijk noch vriendelijk noch bekend is en heeft teveel nadelen.
  Suriname begin dus aan de veiligheid gezondheid etc alvorens een blabla verhaal op te handen. reken wel dat de investeerders geld hebben en slimme intellectuele mensen in dienst hebben die zo kunnen doorprikken dat Suriname bijvoorbeeld een land is die geen waarborging geeft voor het geinvesteerd bedrag.
  Ja zelfs wetrgeving is geantidateerd
  gemodereerd

 8. Wat een prachtig snoepreisje die WIJ DE BELASTINGBETALERS MOETEN BEKOSTIGEN.
  Wat een geweldige droom heeft chan. Alleen hij heeft nooit van de schrijver ” calderon de la barca ” gehoord. Die schreef ooit.

  LA VIDA ES UN SUEÑO Y LOS SUEÑOS SUEÑOS SON. OFTEWEL: het leven is een droom en dromen zijn bedrog.
  Sweat dreams president chan. Alleen helaas wij de belasting betalers bekostigen je droom
  gemodereerd

 9. Debby als je niks positiefs te zeggen hebt, hou dan aub je kwebbel dicht. Er komt niks zinnigs uit. Ik heb nog nooit zo een neg mens gezien/gehoord. Wat moet jouw leven toch erg zuur zijn. Hoe was het de afgelopen 10 jaren?

  Suriname heeft heel veel te bieden. Denk maar daar eens over na.
  gemodereerd

 10. Ik ben echt benieuwd hoeveel SRD belasting je betaald mango. Een schatting mag ook hoor, vanwege privacy redenen, proest.

  Die us $900.000 die suri heeft ontvangen is bestemd voor deelname en absoluut niet bedoeld om ndp’ers te voeren oké debby.

  In mijn optiek zijn Cuba, Venezuela, etc economisch niet beter dan suri, ze doen ook mee en zijn trots op hun land.

  Af en toe 🙄
  gemodereerd

 11. Weer worden wy voor de gek gehouden ,deze man heefd mooi praten maar dat stilt geen honger. Ik vraag me af waneer aan deze poppenkast een eindt wordt gemaakt.
  Het buitenland kan ons niet verplichten nog drie jaar onder dit bewindt voort tegaan.
  Nederland is er klaar mee, want nederland investeerd niet meer in fosiele brandstof dus geen behoefte aan olie boringen meer, god zy dank, want myn landgenoten zien alleen geldt en niks meer, de gevaren van olie export nemen ze voor lief, en dan durft men nog over nageslacht te praten .De meeste mensen die door de hollander naar Suriname zyn ge,inporteerd hebben een matrialistisch zucht en vaak westers gericht ,altydt meer willen en ogoistisch.
  gemodereerd

 12. Reizen en maar reizen, tijd wordt vrijgemaakt voor het ontvangen van iemand die weer wat wil aanbieden aan Chan, maar geen tijd hebben om de petities van het volk in ontvangst te nemen. Hoeveel investeerders zullen nu in de rij staan met hun miljarden $. Ohh dat was de Diaspora. NOOIT wat gezien.. Wat kost het reizen allemaal.? Geen geld om de noden van het volk te verlichten??
  gemodereerd

 13. Allemaal flauwekul steeds om weer een snoepreisje goed te praten. Zo vaak heb ik van deze regering gehoord dat investeerders zitten trappelen om in Suriname te investeren. Diaspora wil miljarden in Suriname investeren. Allemaal leugens en bedrog. Vanwege de oplopende criminaliteit zullen de toeristen niet eens naar Suriname komen.
  gemodereerd

 14. Welke type investeerders zullen het worden? Dit zal weer enkel blablablabla van een (snoep)-reislustige president zijn.
  Ze blijven maar hopen op buitenlandse investeerders en vergeten om hun eigen “tuin”, lees land, goed te ordenen, zodat de buitenlandse investeerders (het zijn geen koekenbakkers) kunnen zien dat de overheid betrouwbaar is. Goed en fatsoenlijk bestuur is een vereiste, geen plaats voor moordenaars en drugsveroordeelden in de hoogste bestuurslaag, sterke niet politiek gelieerde Staatsinstituten die onafhankelijk hun werk kunnen doen. Dit alles laten zij achterwege, integendeel, het wordt zienderogen steeds erger. Het opleidingsniveau van de gemiddelde werknemer holt achteruit, de koopkracht en SRD is sinds vorig jaar sterk gedaald. Dit zijn ingrediënten voor menig buitenlandse investeerder die meespelen in zijn beslissing om zijn kapitaal in Suriname in te brengen. Dan heb ik het nog niet eens over de veiligheid gehad, fysieke ( de criminaliteit is van de pot gerukt) en kapitaal veiligheid. Kan de investeerder zijn kapitaal terughalen na een flop. Het terugverdienen met winst zal moeilijk worden met een economisch verzwakte consumptief publiek.
  De MOP (wat ik altijd al de grootste mop vind) wordt nooit gehaald om de redenen die ik eerder heb aangedikt.
  Maar toch, ja, ja, als een goede kondre mang blijf ik altijd op het beste hopen, hopen dat geluk, vrouwe Fortuna, een keertje onze richting kijkt en onze bestuurders het “licht” laat zien. Jip en Janneke.
  gemodereerd

 15. Die prins van Dubai (Emiraten) is een praktische man met instinct voor geld verdienen. Indien Suriname zijn interesse kan opwekken, is er wel het e.e.a. mogelijk.
  gemodereerd

 16. Er zijn er velen die willen investeren in Suriname maar zij zien dat hun investeringen niet veilig zijn.
  Behalve dat wetgeving aangepast moet worden en dat de barbaarse criminaliteit aangepakt moet worden is het een noodzaak om ook politiek Suriname duurzaam te stabiliseren en foute profeten in gebedshuizen en vakbonden aan te pakken.

  Ten tweede heeft het volk van Suriname in de afgelopen 40 jaar laten zien dat zij zich niet schamen om zich te laten leiden en zich te laten vertegenwoordigen door een criminele organisatie.

  Zoveel Surinaamse bedrijven zijn vernietigd, banken stonden op instorten.
  En met de wetenschap dat de vernietigers van land en volk nog steeds vrij rond lopen.
  En dat de kans reëel is dat foute profeten het domme en luie volk, dat volk met diezelfde kwaliteit als de aanhang van Bouta, weer weet te paaien om de foute leiders aan de macht te helpen,
  is investeren in Suriname een kat in de zak !

  De regering zal de komende jaren het voortouw moeten nemen en zelf moeten investeren. Al dat overtollig personeel dat zogenaamd in dienst is van de overheid moet omgeschoold en bijgeschoold worden en functioneel aan het werk gezet worden.

  Niemand wil investeren in een land met de status junk en een volk met de mentalteit van een draaideur crimineel.

  Wat is de basis en wat is de garantie voor duurzame verbetering ?

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 17. mango was jou baasje niet degene die elke dag snoepreisjes deed en telkens moest de slm opdraven , zo zijn ze in het rood gekomen , mango ben je dat vergeten om dan maar deze president te besmetten , en voel jij je niet bedrogen ddoor jou baasje
  gemodereerd

 18. De eerste de beste investeerder loopt al vast bij het kopen van een plakzegel. Moet er voor in de rij staan en als hij daar wat van vind krijgt hij een grote mond. Gaat niks worden dit. Verder is de betrouwbaarheid van de banken tot een dieptepunt gedaald. Er is als ondernemer bijna niet meer mee te werken. Duur en gelul steeds over compliance. En verder nog de dreiging dat Suriname afgesloten wordt van de bancaire wereld. Verder weet je als investeerder dat de huidige coalitie bij de volgende verkiezingen vrijwel zeker niet meer terug komen. De VHP raakt verscheurd ondertussen. Die zitten intern allang niet meer op 1 lijn. Deels door beloftes van Chan die niet zijn nagekomen maar ook is de Hindoestaan niet 1 volk. Daarin zitten ook nog verschillen en momenteel is 1 kaste bezig om het voor zichzelf wel heel fijn te maken. Niet alleen in Suriname maar ook daarbuiten. Puinhoop dus.
  gemodereerd

 19. Lucht kastelen
  Diaspora zou ook investeren
  0,0
  Hij is gewoon aan het gokken
  Investerings klimaat is slecht in Suriname
  Mensen kijken niet alleen naar de mogelijkheden maar ook naar de omstandigheden dat vergeet hij
  gemodereerd

 20. mango zit niet te lullen ,paarse rat , jou baasje ging 10 jaar lang op reis naar schurkenstaten en telkens moest de slm hem met zijn familie en vrienden vervoeren en ze betaalden niets he , daarom staat de slm nog steeds 100 miljoen US Dollars in het rood , en mango ben jij wel een belastingbetaler ?
  gemodereerd

 21. Investeerders willen wel, volgens de fossiel ka bouter stonden ze in de rij
  ze stonden in de rij om het land te verlaten as hole . Deze man heb Suriname vernietigd en nog steeds zien een paar zwakbegaafden het niet.
  Investeerders komen niet terug, heel heel misschien als bouterse is opgesloten, heel heel mischien als boefdraad achter slot en grendel zit en nog wat van deze vuile dieven
  heel heel misschien als de werkende klasse eens gaat werken in plaats van te klagen en te eisen. Kijk omdat men te pas en te onpas afgeeft op de regering denken investeerders, mij nie gezien. Zo nu weten jullie wie de schuldigen zijn. Sluit je ogen maar roep maar een lo ka
  maar het werkt averechts domboos pony mango en rbrown glenn, biedt jij nog wat petities aan gewoon iedere dag weer in dat zal investeerders lokken
  how stupit can 1 be
  gemodereerd

 22. Onze infrastructuur in Suriname is belabberd: al jaren kampen wij met wateroverlast. Terwijl Internationaal er zorgen zijn om de almaar stijgende zeespiegel, horen wij in Suriname niets over dijkverhogingen en andere zaken ….. Chan maakt zich meer druk om zijn ( Guyanese-) vrouw. Die heeft nu een eigen ‘zegel’ als First -Lady…. Het kan niet gekker Chandrika. Zijn dat de prioriteiten van deze man en zijn kliek( in Den Haag?). En nu bijkans 1 miljoen US neertellen voor een bezoek aan Dubai? De investeerders van Chan zijn de Bollywood -acteurs uit India. Misschien dat Chan zich eens gaat afvragen wie de groothandelaren in Coke zijn in Suriname. Want niemand wordt gearresteerd bij deze vangsten…of zitten die groothandelaren te dichtbij de Olifant(?). Mooie investeerders toch? Wij missen in ons land echt leiderschap. Helaas heeft ons land deze nog niet voortgebracht…..
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.